Gyámhatóságiigazolás beszerzését hogy tudom intézni?
Nekem is beleegyezett a volt férjem, ő írt egy papírt, hogy beleegyezik a külföldi kiköltözésbe, iskolai beíratáshoz, lakcímbejelentéshez. Innentől kezdve t.jok a gyámhatóságra és az engedélyére. Amúgy EU-n belüli országba jöttünk, egy EU belépés előtti jogszabályra ne hivatkozzanak.
Ha ideiglenes költöztök ki (az ideje bármennyi lehet, akár évek is, ebben az esetben az otthoni lakcímkártyátok megmarad) akkor nem kell engedély, akkor kellene, ha véglegesen letelepedtek kint, ebben az esetben leadod a személyit, otthoni lakcímkártyád megszűnik. De ekkor sem mindig nyüzsög a gyámhatóság, van akit elkaptak és követelték az engedélyt ( [link] de olyat is hallottam, hogy nem piszkálta őket senki. Emiatt ne költs sokat igazolásokra, fordításra. Ha majd akarnak valamit, akkor jelentkeznek és ráérsz beszerezni az igazolásokat ami az engedélyhez kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!