Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet tenni ha a 17-éves...

Mit lehet tenni ha a 17-éves lány gyermek elköltözött az anyukálától és a befogadó fiú családja beperelte az anyját és a családtól különélő apát gyerektartás miatt és megnyerték a pert és mindkét szülőtöl a jövedelme 50%-át lehuzák? Jogos ez?

Figyelt kérdés
A lány magától ment el és rendezet volt az anyával a kapcsolata az anya 70 000 ftos pénzéböl 35 000 ft levonak a birósági ítélet miatt ! Plusz az apa fele fizetése aki már külöm élt egy ideje a családtól.
2014. jan. 9. 15:53
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
82%

Ne haragudj, de én se nagyon tudom elképzelni, hogy a bíróság annak ellenére döntött így, hogy megfelelőek voltak a körülmények, nem volt veszélyeztetés, "csak" kevés volt a pénz...

Oké, hogy az anyjától lelépett, de ott az apja (vagyis te), te lettél volna, akihez kellett volna mennie, ha "otthon" nem jó. Miért nem került hozzád? Nem kellett? Hát akkor így jártál.

És egyébként attól, hogy külön élsz, még te vagy az apja.

Jééézusom!

2014. jan. 9. 16:47
 22/29 A kérdező kommentje:

Részletek kellenek ?

Harmonikus anya lánya kapcsolat veszekedésektől mentes .Albérletben laktak mint írtam szegényesen . A kiscsaj össze állt egy cigány származású fiúval és ennek a fiúnak a családja mondta a csajnak költözön hozzájuk , miután ez megvolt elíndítoták a pert (gondolom volt pénzük ) és nyertek .Én véleményem az ,hogy ez uzsoráskodás állami segítségel ahol nincs ugyan kölcsön adott pénz csak elöltözött gyermek aki menekült a nyomorból a gerinctelen kisebbséghez .

2014. jan. 9. 16:50
 23/29 A kérdező kommentje:
Nem én vagyok az apa !!!! Gyengébek kedvéért csak SEGITŐ SZÁNDÉK vezérel és uúgy gondoltam itt megkapom azt a lökést amivel ennek a nönek (a párom kolléganöje) tudnék valami modon segíteni ,de látom nem igazán fog menni.----
2014. jan. 9. 16:54
 24/29 anonim ***** válasza:
60%

Ha nem vagy személyesen érintett, akkor meg honnan tudod, hogy mi az igazság?

Ebben a sztoriban valami nagyon nem stimmel. Lehet, hogy neked így mesélték, de valahol nem az igazat mondták, elhiheted.

2014. jan. 9. 17:02
 25/29 anonim ***** válasza:
0%
Nagyanyám is mindig azt mondta elvált szülő gyerekével ne kezdjek. Ezt látta az anyjától,most visszanyal a fagyi.
2014. jan. 9. 17:06
 26/29 anonim ***** válasza:
42%
Ilyesmi nem létezik jogi nonszensz vagy a te fantáziád túl élénk vagy az ismerősé.
2014. jan. 9. 17:50
 27/29 anonim ***** válasza:
Kérdező (#22), és honnan ismeritek a részleteket? Csak nem kizárólag az anyuka előadásából akivel szemben a bíróság ilyen módon ítélt?
2014. jan. 9. 18:07
 28/29 anonim ***** válasza:
0%

... ja és ezt a mondatot meg nem igazán tudom értelmezni: "Én véleményem az ,hogy ez uzsoráskodás állami segítségel ahol nincs ugyan kölcsön adott pénz csak elöltözött gyermek aki menekült a nyomorból a gerinctelen kisebbséghez ." - amennyire a csökött agyammal tudom, ma Magyarországon az van, hogy ha az embernek van egy 18 éven aluli (vagy 23 éven aluli, de nappali tagozaton tanuló)

gyereke, akkor vagy tartja természetben, vagy ha más tartja el, akkor tartozik tartásdíjat (gyerektartást, később rokontartást) fizetni, törvény szabta feltételek szerint.

Ha most azt a gyereket mások tartják el, mennyiben is "gerinctelen", meg "uzsora" az, ha a bíróságra mennek és kérik a törvényes tartásdíj megállapítását? Ilyen alapon gerinctelennek meg uzsorásnak kellene nevezni mindenkit, aki tartásdíjat kér a külön élő szülő(k)től...

Más részről meg anyuka voltaképp mit akar? Hogy ne kelljen fizetnie, sőt még a külön élő apuka által fizetendő tartásdíjat is ő tehesse el, amíg a gyereket valójában más eteti, ruházza?

2014. jan. 9. 18:28
 29/29 anonim ***** válasza:
36%
Ez hülyeség, ilyen nincs. Amúgy meg tanulj meg helyesen írni!
2014. jan. 9. 19:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!