Mit tegyek ha az apám folyamatosan lelkileg terrorizál/vagy fizikailag bántalmaz és eltilt attól a fiútól akibe szerelmes vagyok?
Figyelt kérdés
Sziasztok..18 éves lány vagyok..1 éve beleszerettem egy fiúba..azóta a fiú megkérte kezemet..apa nem nagyon csipázta de eltűrte. Mostanában viszont egyre jobban elfajult. Azt mondta, hogy gyűlöli mert elvette a lányát. Eljött értem iskola elé megakarta verni a vőlegényemet, engem berángatott a kocsiba.. Elszöktem már de apám folyton fenyeget, hogy bajom eshet meg vőlegényemnek is ha megint elköltözök.. 18 éves vagyok.. most érettségizek.. és semmit nem tudok tenni.. Félek, hogy tanulás rovására is mehet amit apám művel. Anyám tart tőle ,szóval nem áll a sarkára. Nagyon szeretem ezt a fiút, és nem tilthat tőle. Apámat viszont már nem tisztelem.. Megaláz, bánt, csúnyán beszél velem.. Ő kerget el magától. Kivan fordulva magából.. Nem tudom mit tehetnék:( Ötlet valaki? Kérlek segítsetek, mert belebolondulok!2014. jan. 8. 22:34
12/17 anonim válasza:
Akkor a barátodhoz tudnál költözni? Segítenének az érettségiig? Mert ha igen, akkor mindenképp lépj le. Mi van, ha egyszer betartja a fenyegetését? De az is elég, ha csak eltöri egy-két csontodat. Az meg, hogy ki tartja el a családot kisebb probléma. Anyud menjen el dolgozni és akkor nem lesz ebből gond de az ilyen embernek kórházban vagy börtönben a helye a ti érdeketekben.
13/17 anonim válasza:
Ja és azért is lenne fontos a feljelentés hogy távoltartásit tudj kérni ellene, akkor nem mehet a közeledbe, tehát nem rángathat be a kocsiba, de még a sulid előtt sem várakozhat. Ha mégis megteszi rögtön kijönnek a rendőrök. Ha nincs távoltartásid kiröhögnének, ha telefonálnál, hogy az apád követ téged.
14/17 anonim válasza:
Hát az esetleges megélhetési problémák kisebb baj, mint ha bántana valakit apád. Az ő viselkedése semmiképpen sem normális, segítséget kérni pedig nem szégyen!
Bizonyítékot meg esetleg barátod telefonján rögzíthetsz...
Szerintem cselekedj minél hamarabb.
15/17 anonim válasza:
Màr 18 èves vagy, tehàt màr jogilag nem szabhat meg neked semmit.
17/17 anonim válasza:
Költözz el!
Az apukád nem igazi(nem nevelő, de nem igazi érzései vannak). Egy igazi apa/anya elfogadja, ő is volt ikyen korú, ő is volt szerelmes.
Remélem érthető voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!