Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehet ilyen esetben egy...

Mit tehet ilyen esetben egy 17 éves lány és a 23 éves bátyja? (Többi lent)

Figyelt kérdés

Adott egy család: apa, anya, fiú gyermek, lány gyermek.

Az apának és az anyának az utóbbi időben elég elmérgesült a viszonya. Amikor az anya bármelyik gyerekével van együtt négyszemközt csak azt hajtogatja, hogy milyen rossz az apa, ezért rossz, azért rossz. Illetve nem beszél az apával, pár hónapja külön ágyban alszik, amikor egy légtérben vannak, olyan, mint, ha szikrázna a levegő.

Az apát is és a gyerekeket is nagyon megviseli ez. Próbálták megoldani, de eddig még nem sikerült. A fiúnak ez a feszültség miatt a barátnőjével kicsit megromlott a kapcsolata, a lány meg a sok stressz miatt gyakran magába zárkózik és a barátját is néha nem engedi közel magához.

Illetve az anya azt se engedte, hogy a lány együtt szilveszterezzen a barátjával (2 éve vannak együtt), meg, hogy együtt aludjanak, mert ezazamaz (a bátyának is csak nagyon nehezen engedte meg, hogy együtt aludjanak a barátnőjével, amikor 22 volt).

Mit lehetne az ilyen helyzetben tenni?

2014. jan. 1. 10:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem kicsit gyerekes vagy,ne költözz még te sehova. A fiú költözhet és az nem kifogás hogy a szomszéd településen van a munkahelye. Ha valaki menni akar akkor ez nem akadály csupán kifogás. Én jó indulatból mondom hogy te ne költözz más nxyakára, és főleg ne azért költözz össze a barátoddal mert otthon nem jó. Azért kell összeköltözni mert együtt akartok èlni és megértetek rá. Ennyi idősen még nagyon éretlen vagy a költözéshez,, és ne akarj még asszony lenni, majd ráérsz akkor amikor ez jön. Maradj a barátnő szerepében még jó pár évig, közben ugye tanulnod is kell, később munkát szerezni. Ne akarj előre rohanni az életben, mindig azt kell élni ami aktuális. Neked a tanulás, és a barátnőség az aktuális,nem az hogy főzz,moss stb.. A párodra. És attól hogy rendes a családja mikor pár órára át mész , nem ugyanaz mint együtt élni,alkalmazkodni másokhoz. Nagyon nehéz ez. Olvashatsz erről sokat ezen az oldalon. Majd ha eljön akkor ketten külön kell költözni, ha el is tudjátok tartani magatokat. A szülőkkel való dolgokba meg ne szóljatok bele,nem tudhatod mi a hiba náluk, nem tudhatod anyukád nem e a gyengédséget, szexet hiányolja, ezt neked úgy sem fogja elmondani. Ha valamelyik panaszkodik akkor mond hogy oldják meg, felnőtt emberek,te ne foglalj állást. Te arra koncentrálj hogy harcold ki náluk hogy a barátod nálad aludhasson.ez a te fő feladatod,nem ítélkezni,beleszólni a szülők kapcsolatába. Hidd el ezeket jóból írtam , és tapasztalatból.
2014. jan. 1. 12:06
 12/15 anonim ***** válasza:
91%

A 8. hozzászólásodra szeretnék reagálni, meg az elsárkányosodásra. Szóval jelek szerint anyuka azért ilyen, mert teljesen ki van merülve. Igaz, ő csak 7-14-ig dolgozik, (tehát napi 7 órát, és nem is tudjuk, mennyire stresszes munkahelyen), de a jelek szerint rá marad azon kívül a főzés, mosás, teregetés, vasalás, takarítás, bevásárlás...stb. tehát minden. Az nem írtad, hogy van-e kertetek, háziállatotok..stb. Ez is munka ám, csak rosszabb, mert ezért nem ad senki fizetést, és mindenki természetesnek veszi, ha kész, csak az tűnik fel, ha nem. Szóval összesítsünk, apukád fél6-tól 5-ig dolgozik, 1,5 órás ebédszünettel. (ez 10 óra munkát jelent).

A leírtak alapján anyukád nem hogy kevesebbet, de szerintem inkább többet dolgozik az otthoni munkával együtt, mint apukád. Erre jössz te is azzal, hogy apukádnak alig segít, mégis mit vársz tőle?

A kérdésem a következő, 17 éves nagylányként és a tesód 23 éves nagyfiúként mennyit segít otthon?

Szerintem nem az a megoldás, hogy 17 évesen elköltözöl otthonról, és ezentúl a barátodék tartanak el (mert akárhogy is nézzük, magadat még nem tudod), hanem inkább megpróbálhatnátok egy kicsit tehermentesíteni anyukádat.

Tegyetek egy próbát, egy-két hétig csináljátok meg helyette a házimunkát, de legalább egy részét. Adjatok neki egy kis kimenőt, menjen el fodrászhoz, tornázni, moziba, vagy bárhová, hogy feltöltődjön. Vagy ahogy valaki írta, pszichológushoz, hogy a sok stresszt egy kicsit megtanulja kezelni. Aztán meglátod, hogy lesz-e változás. Ha semmi, akkor lehet válni, meg egyebek.

2014. jan. 1. 14:16
 13/15 anonim ***** válasza:
55%

Én csak arra reagálnék, hogy anyuka nem engedi elköltözni a 23 éves fiát ... LOL

Én szintén fiúként 19 éves korom óta külön élek (önellátóan) és a világ vicce lett volna, hogy anyu meg akarta volna szabni, hogy mikor mit csinálhatok már akkor is nem hogy 22-23 éves koromba ... Igazi nyámnyila tesze-tósza család lehetek ti ...

Gondolom anyukának az nem tetszik, hogy most valamiben nem az ő akarta teljesült és most megy az örök harag apukával, aztán, hogy ha valamelyik gyerek is ellenszegül akkor őt is "kitagadja" ... persze válni nem akar mert akkor egyedül lenne és nem lenne kinek parancsolgatni, meg utasítgatni ... De minden esetre számomra érdekes, hogy miért is nem akar valaki elválni, hogy ha a másik emberrel már egy levegőt se képes szívni ... "fura" Szóval egyet tehetsz leérettségizel minél jobb eredménnyel és ha van rá lehetőséget akkor választasz egy egyetemet az ország másik végében ... Ha nincs akkor asap keresel valami munkát és amint fix a munkahelyed tipli otthonról, mert ez így amit le írtál, hogy ha csak a fele igaz már akkor is régen nagyon rossz.

2014. jan. 3. 13:27
 14/15 anonim ***** válasza:
52%
Kérdező komentje: "anyám nem egyezne bele". :-( Saját lábadra állj , és ne a szülőkre mutogass. A húgod, meg ha betölti a 18 évét, gondolkodjon el azon, hova menjen bentlakásos iskolába tovább tanulni, vagy költözzön ő is el éljétek a magatok életét. Ha megromlott a szüleid kapcsolata, nem a gyerek dolga helyre hozni. Ha elköltöztök akkor nem lesz kinek panaszkodni, , megoldják, vagy elválnak, de ti ne statisztáljatok a szkanderezésükhöz. Ez az ő életük. Intézzék el maguk között
2014. jan. 3. 14:11
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem hiszem hogy mást lehetne tenni mint korrektül elválni.Másképp a szülők és a gyerekek is kikészülnek (még jobban). Tudom mit érzel ilyesmi helyzetem van.
2014. jan. 4. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!