Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 12 éves fiam minden áron Call...

12 éves fiam minden áron Call Of Duty 2-vel akar játszani a neten, kérdés a következő: Engedjem játszani a 12 éves fiamat vagy még nem való neki?

Figyelt kérdés

2013. dec. 30. 17:22
1 2 3
 11/22 anonim válasza:
Szerintem engedd neki. Ha nem engeded, akkor mégjobban ezzel akar majd játszani és pl. barátjánál vagy nem tudom hol, de biztos hozzájut.
2013. dec. 30. 19:09
 12/22 anonim ***** válasza:
Meg fogja oldani a tiltásod ellenére is, inkább magyarázd el neki, mi is történt akkor, hátha rákap kicsit a történelemre is.
2013. dec. 30. 20:20
 13/22 anonim ***** válasza:
48%

Ne, nem hagyd...

Függőséget okoz( hat) de alapból nem véletlenûl 16 a korhatár ennél a játéknál

2013. dec. 30. 20:48
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Időkorláttal engedd csak,mert aztán el se fogod tudni rángatni a géptől!Öreg fejemmel függtem rá a COD-ra,de szerencsére nem bírta a szemem!:)Ajánlanék neki mást,hogy ne csak lövöldözzön--Trackmania--ez is egy autós!:)
2013. dec. 30. 20:48
 15/22 anonim ***** válasza:
68%
Utolsó vagyok én végigasszisztáltam a mohaa cod 2 cod 4 -et sorbana tesómnál 13-23 éves koráig.,, nem véletlen írom, hogy ne...
2013. dec. 30. 20:50
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Embere válogatja, hogy ki mire kattanik rá...
2013. dec. 30. 20:56
 17/22 anonim ***** válasza:

amikor még én voltam 12 éves, akkor a Carmageddon 2-t játszottuk a barátnőmmel. egyikünkből sem lett vérszomjas autós ámokfutó :)

te ismered a fiadat, ha megtanítottad neki hogy mi a különbség a valóság és virtuális világ között, akkor nyugodtan játsszon csak a COD-dal, de azért maradjon idő a tanulásra és sportra is.

26N

2013. dec. 30. 23:21
 18/22 anonim ***** válasza:

Gyerekként és fiatalként nem így gondoltam, de apaként szerintem érdemes figyelembe venni mi van a játékra írva korhatárnak. Legyen nyugodt az álma.

Kétlem, hogy a fiad a Call of Duty 2-vel akarna játszani, mert az egy 8 éves változat. Annak még 14 év volt a korhatára, az újabbaknak inkább 17.

2013. dec. 31. 00:27
 19/22 anonim ***** válasza:

Erre a kérdésre azért nem lehet jó választ adni, mert mi nem ismerjük a te gyerekedet.

A korhatár egy dolog, az hogy most 12 az egy másik dolog.

A korhatár azért van ráírva, mert elméletben akkor éri el azt az értelmi/érzelmi szintet az ember, ami szükséges az adott játékhoz.

Gyakorlatban néhány idióta kitalálja milyen korhatárba sorolja, néhány sablon szempont alapján. Ezt filmekkel tudnám szemléltetni.

Nézünk meg 3 filmet.

1) Halálos iramban, 2) Egy gyilkos agya, 3) Prometheus

Ezek mind 16-os besorolást kaptak, szóval elméletben egyenlő "keménységű" filmekről van szó.

Gyakorlatban a halálos iramban egy b+, és 1 lövés miatt kapott 16-os karikát, míg mondjuk a gyilkos agyában egy sorozatgyilkos öl meg 5-6 embert. A prometheusban is inkább több a halott, mint a sebesült.

Szóval a korhatár nem döntő szempont, a tartalom számít.

Én kb. 5 évesen kezdtem mortal kombat-al, 7 évesen alien versus predator 2-vel, meg quake 3-al játszottam.

Ez rám olyan hatással volt, hogy elviselem az erőszakosabb dolgok látványát, de aki mondjuk hajlamosabb az erőszakra, az lehet hogy tényleg erőszakos lesz ezektől.

Szóval én azt mondom, ha elég értelmesnek találod a gyereked akkor nyugodtan.

És itt most ne csak magát a játékot figyeljük.

A neten való játék elég nagy frusztrációval jár, szóval ha pl.: idegesebb, gyengébb idegzetű akkor nem ajánlom addig, amíg nem tudja kezelni az indulatait.

2013. dec. 31. 01:02
 20/22 anonim válasza:

A Call of Duty 2 még "gyerekbarátabb" az újabb codokhoz, vagy a legújabb csonkolós, zombis, öldöklős játékokhoz képest (amiket rengeteg fiadnál fiatalabb is játszik). Egy csepp vér nincs benne, ha a neten játszik, akkor meg nézelődnie sincs sok ideje, de nem is erről szól, és nem is a gyilkolás szellemiségében játszanak a játékosok. Tény, hogy meghal akit lelő, de szinte mondhatni "észrevétlenül". Hátradől, leesik ás 2 másodperc múlva eltűnik.

Viszont az online játéknak vannak apró hátulütői. A legnagyobb az, ami ráragadhat a többi játékosról. Egy jó cod2-es menetben jóformán a chaten mást sem lehet olvasni, csak egymás anyázását. Bár ez őt nem fogja érinteni, ha egyszerűen nem néz oda, vagy figyelmen kívül hagyja. Viszont ami ajánlatos, hogy a srác mozogjon is valamit, ne csak a gép előtt üljön, mivel egy codozás közben jó sok feszültség fog benne összegyűlni, főleg, ha kezdő, elég sokszor fogják lelőni. Bár igaz, ami igaz, nincs olyan játék, ami ne tudna felidegesíteni egy embert.

Szóval ha nincs semmilyen szellemi károsodása a fiadnak, semmiképp ne tiltsd el a cod2-től. Jóval inkább a vele hasonló korúak közkedvelt játékától a Minecrafttól tiltanám el a fiamat egy életre (persze csak az online részétől). A minecraft szerves része az egymással való társalgás, és ez a legnagyobb gond vele. Volt szerencsém fellátogatni egy online minecraft szerverre, és az a dilettantizmus, ami ott terjeng, valami elképesztő. Na, ha valami, akkor az a közeg lehet borzasztó hatással a fiadra. Értem, hogy 10-11 évesek javarészt, de a legtöbbjük egy 4 éves értelmi szintjén van. Persze, ha jó szerverre, jó társaságba keveredik, akkor a minecraft is nagyon jó szórakozás lehet és akár tanulhat is belőle.

2013. dec. 31. 09:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!