Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem fogadja el apám,...

Miért nem fogadja el apám, hogy nem vagyok tökéletes?

Figyelt kérdés

konkrétan megmondta, hogy az a baja velem, hogy nem olyan lettem sem külsőre sem belsőre mint amilyennek megálmodott.

Olyanokat is a fejemhez vág, hogy egy semmire való senki vagyok, mikor dolgozom iskolába járok és így is már nem csak egy szakmám van 20 évesen.

igazából tökmindegy mit csinálok az nem jó mert én nem olyan lettem amilyet ő akart... és ez fájó dolog elköltözni nem tudok mert 90.000 ftot keresek és errefelé annyiból nem lehet megélni (adok haza pénzt nem vagyok élősködő)

2013. dec. 28. 19:26
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
köszi a választ, nekem fiút szerettek volna az is lettem csak épp nem olyan amilyennek apu megálmodott, mert visszahúzódó természet vagyok és nem járok el "csajozni". Majd lesz barátnőm ha úgy érzem, hogy szeretek valakit
2014. febr. 14. 19:13
 12/21 A kérdező kommentje:
ja és a külsőm sem felel meg arról meg nem tehetek hogy nézek ki, nem én választottam hogy milyen külsőt öröklök milyen ágról
2014. febr. 14. 19:17
 13/21 anonim ***** válasza:
mond meg nekik, hogy a külső öröklött dolog:)
2014. febr. 14. 19:55
 14/21 A kérdező kommentje:

ma ismét a hajammal traktált mint ha valami igénytelen hippi lennék meg, hogy ez meg az miért nem a barátnőm stb..

úgy viselkedik velem időnként mint egy narkós b-------zi val

pedig egyik sem vagyok. elköltözni meg nem tudok havi 90ből nem tudok megélni egy albérletben egyedül, lakótársat meg nem akarok. teljesen tanácstalan lettem

2014. ápr. 3. 22:15
 15/21 anonim ***** válasza:

Kíváncsi lennék az öregedre...

Amíg ilyen agyament módon "nevel" téged, ne várja, hogy felszabadultan élj, és nekiállj csajozni.

Az életkedvedet, az önértékelésed veszi el tőled, egy nyomorulttá akarja, hogy válj?

Komolyan, hogy az ilyen szülők egy rohadt pszichológia, vagy gyereknevelés könyvet hogy miért nem vesznek a kezükbe...

Meg egyáltalán minek kell nekik gyerek????

Hú de felidegesítettem magam....:((((

2014. ápr. 4. 05:51
 16/21 anonim ***** válasza:
Azért, mert a hiba az ő készülékében van. Ha történetesen tökéletes volnál, akkor meg az lenne a baja.
2014. ápr. 4. 10:20
 17/21 anonim ***** válasza:
Azért,mert még önmagát sem fogadja el teljesen.Így aztán nem is tud senkit feltétel nélkül szeretni.
2014. ápr. 4. 12:59
 18/21 anonim ***** válasza:

ha hiszed, ha nem, TÖBBET jelent az, ki hogyan adja elő magát, mint az valóban mennyi van mögötte.

csak egy példa:

van kolléga aki agyon hajtja magát a munkában, és van olyan, aki amikor csak egy tollat arrébb tesz, már üvölt, hogy "ezt is én tettem arrébb" és KOMOLYAN JOBBAN értékelik ez utóbbit.

ezt hívják Prezentációnak.

tehát ha apud téged esetleg nem önsajnáltatós, magabizonytalannak látna, már máshogy nézne rád!

ha mondjuk vagánykodnál, hogy minden havernek te segítesz, mert nem tudják, meg hogy felnéz rád ez az a csaj, nem győzöd lerázni, vagy másokat elgondolkodtatsz amit mondtál.

magyarán ha csupán istenítenéd magad (és ez érvényes akárkire, vagy akármilyen semmirekellőre) már jobban tisztelik az embert!

tudod miért?

mert csak azt lehet szeretni, aki saját magát szereti.

és csak azt lehet tisztelni, aki saját magát tiszteli.

2014. ápr. 4. 16:05
 19/21 anonim ***** válasza:

* ja és ez egy tipikus emberi jellem, és szerencsés vagy, hogy apádtól látod és tanulhatsz rajta, hogyan küszöböld ki.

emeld fel magad mindig, magadról mindig jókat mondj másoknak, stb stb

2014. ápr. 4. 18:53
 20/21 anonim ***** válasza:

Kérdező, én csak azt tudom tanácsolni, hogy egyik füleden be, a másikon ki. Undorító apád van, ő egy torz lelkületű, beteg ember.

Amondó vagyok, hogy saját magával van a problémája, de mivel gyáva ahhoz, hogy beismerje, így a saját gyerekére vetíti ki, ami pluszba undorító. Tökéletes ember nem létezik. Én megmondtam volna neki, hogy fejezze be ezt a dumát, és vagy fogadjon el olyannak, amilyen vagy, vagy pedig siránkozzon, búslakodjon tovább, de magában. Kérdezd meg tőle, hogy mivel te az ő génjeit is örökölted, ő tökéletes? Ő olyan lett, amilyennek a szülei elvárták?

A válasz persze, hogy az, hogy : nem.

Próbáld meg vele a kapcsolatot a legminimálisabbra szűkíteni. Ha ez sikerül, a pánikbetegség (amiben szerintem apád keze is jócskán bent van) gyengülni fog, vagy el is tűnik. Ne hagyd, hogy apád kevesebbnek tituláljon, mint ami vagy. Ezzel a viselkedésével pont, hogy ő "ér" kevesebbet.

2014. ápr. 5. 08:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!