Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rosszul gondolkodnom? Örülnöm...

Rosszul gondolkodnom? Örülnöm kéne?

Figyelt kérdés
Nemrég értünk haza anyukáméktól. A nagymamámmal, férjemmel és a másfél éves fiunkkal. Kicsit szomorú lettem ugyanis anyukámék borzasztó sok ajándékot vettek az unokájuknak. Nem tudom megmagyarázni és hova tenni ezt az érzést, sosem fordult még ilyen elő. Nem vagyok önző és természetesen nem sajnálom de bánt hogy pl egy téli bakancsra nagyobb szüksége lett volna mint egy távirányítós ferrarira... A férjemnek nyár óta nincs munkája és most fogytak ki a vésztartalékaink. Rengeteg dologra lenne szüksége a fiunknak és bánt hogy ajándékra rengeteg pénz ment el, amikor százszor szükségesebb dolgokat lehetett volna venni.. Persze ajándékot vettünk mi is a fiunknak de csak 2 darabot, kb 7000 forint értékben. Szerettünk volna egy lego készletet is, de mást választottunk, és ugye a kettőre nem tellett. Kicsit megalázó hogy anyukámék megvették neki amit mi kinéztünk. De ez a legkisebbik gond.. A férjem is mondta hogyha megtehetnénk se vett volna ennyi játékot. Szerintem túlzás egy másfél évesnek rengeteg ajándékot venni. Ráadásul egy szobában van minden cuccunk, erre vettek 2 nagy fából készült, elemes vonat pályát és autópályát... 12 négyzetméterre ahol csak matracon alszunk hogy tudjon a gyerek szaladgálni... Jelenleg csak letettem az egyik sarokba a 4 szatyorni játékot. Nem tudom hova tenni becsomagolt állapotában sem, nemhogy, ha elkezd vele játszani a gyerek.. Borzasztó érzés és mardos a lelkiismeretem amiért szomorúságot érzek. Nem örülnöm kéne hogy amit mi nem tudtunk a fiunknak megadni, azt ők megveszik? Mellesleg józan ésszel, ők se tehetnék meg ezt a költekezést (de ugye ez nem az én dolgom).
2013. dec. 24. 21:15
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Bocsi az elírásokért (+- egy betű), telefonról írok.
2013. dec. 24. 21:16
 2/12 anonim ***** válasza:
78%
Igen örülnöd kellene, de miért nem szóltál,hogy mit vegyenek, az anyud,akkor azt vette volna meg.
2013. dec. 24. 21:22
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van az elsőnek, miért nem mondtad anyádnak mit akarsz? Mindig egyeztetek a nagyszülőkkel, vagyis ők velem (megkérdezik van-e valami speciális óhaj-sóhaj vagy mindegy...)
2013. dec. 24. 21:35
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, anyukád a jóságos "mami". Amikor a gyerek anyukáddal volt nem ő szoptatta most, nem ő neveli. 1,5 éves és nem fog emlékezni rá, hogy kitől mit kapott. Ha nektek nem volt annyi eszetek, hogy bakancsot vegyetek, akkor miért az anyukád miatt van szomorú? Nektek az az elsődleges feladatok, hogy a gyerek számára előteremtsétek a szükséges dolgokat. Ha ti 7000-ből inkább játékot vettetek, akkor így jártatok, de nehogy már az anyukád legyen a rossz, mert próbál a fiatoknak annyi ajándékot venni, amennyit szeretne/úgy érzi, hogy megérdemel. Egy évben van 365 nap... Anyukádtól minden hónapban tudsz kölcsön kérni a gyerekre, ha kell, mert neki nyilván ad, ha pl. kabátra kell, nem fog nemet mondani, de egy ilyen ünnepen ne nézzétek már ki..
2013. dec. 24. 21:36
 5/12 anonim ***** válasza:
Igen örülnöd kellene. Anyukád igazi nagymamaként viselkedett. Ti vállaltátok a gyereket, ti vagytok a szülei, tehát nektek kell etetni és ruháztatni a gyereket. Jól mondta az egyik válaszoló, hogy ők már felnevelték a saját gyereküket. Egyébként ez a probléma mindenhol előkerül és iszonyú kínos tud lenni. Nálunk is vannak olyan rokonok, akik kifejezetten ruhát kérnek a gyereknek. Már az egész család rosszul van tőlük. Nem a mi kötelességünk a gyereküket ruháztatni. Nekünk szeretnünk kell és örömet okozni. Egy gyereknek pedig egy autóval sokkal nagyobb örömet tud az ember okozni, mint egy bakanccsal.
2013. dec. 24. 22:37
 6/12 anonim ***** válasza:
Hat en gyerekkent nagyon örültem voolna olyan vonat pályának, mondtam is akkor, nem kaptam meg, es semmilyen táviranyitos autom sem volt. az pedig bennem hagyott mély nyomokat gyerekként. most saját magad akarod itt sajnáltatni? Engem az akasztani ki ha nem lenne elég pénzem es most nem a játékokra gondolok hanem hogy mindent meg tudjak adni a gyerekemnek.
2013. dec. 24. 23:04
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Örülnöd kéne. Remélem nem azt várod, hogy anyádék öltöztessék-etessék a gyerekedet, nem ők vállalták. Mondjuk vicces, mi a párommal mindketten melózunk, tisztességesen megélünk de 2000nél többet senki ajándékára nem költöttünk mert nincs annyi pénzünk, szóval no rinya, ha ígyis telik 7000ftos ajándékra hogy apuka cseszik féléve melót találni.
2013. dec. 24. 23:08
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha vesznek az a baj, ha nem az a baj, szegény nagymamák, hogyan feleljetek meg a gyerekeiteknek,az unokàknak, a menyeteknek, a vejeteknek.... stb.
2013. dec. 24. 23:27
 9/12 anonim ***** válasza:

Ha ilyen nagy szükségben vagytok, én sem értem, miért nem beszélted meg anyukáddal, hogy mire van szüksége a fiatoknak. És ahogy már írták, másfél éves, simán elpakolod valahová a játékokat, és előveszed később. Gondolom vannak, amikkel még nem is tud játszani.

Ha már meglepetés, akkor a gyereknek legyen, ne a szülőknek, tessék kinyitni a szátokat, "néma gyereknek anyja se...".

2013. dec. 25. 00:21
 10/12 anonim ***** válasza:
0%
Kiakaszt jópár hozzászóló... Ugyanis elvileg szép, hogy a szülőnek kéne megvenni az alapdolgokat, és a nagyszülőnek csak kényeztetni, de sajnos nem ilyen világban élünk. És igen, szar érzés ha az van hogy a szülő szenvedi ki a szükségleteket, míg a nagyszülő kényeztetni tudja mivel ezeket a dolgokat nem kell megvennie, holott a szülő is szeretne ilyesmiket venni. Én ruhákkal meg játékokkal voltam úgy hogy amikor nem tudtam a picimnek venni, azért fájt ha kapott, mert azt éreztem, meg vagyok fosztva attól az élménytől hogy veszek valamit a gyerekemnek. Én azokban a hónapokban jobban örültem volna ha pénzt kapunk ajándékba hogy abból kiválaszthassam a picimnek amit szeretnék és megvehessem. Egyébként nem értem mi a probléma a ruhaajándékozással, én anélkül is kaptam ruhákat hogy kértem volna, és örültem, és valahogy úgy jött ki hogy mindig éppen hasznos ruhákat kaptam. Szóval végül jól jött össze.
2013. dec. 25. 01:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!