Ki veszett még össze a családjával fadíszítés miatt?
Hát mi a barátommal :)
Ez az első közös karácsonyunk kettesben 3 éve vagyunk együtt eddig mindig külön töltöttük a szentestét, aztán egyik nap nálunk másik nap pedig náluk voltunk. Most ez az első szent esténk amit közösen tartunk mivel már össze költöztünk :)
Életünk első karácsonyfa díszítését tegnap este tettük meg pontosan azért hogy együtt csinálhassuk. Nem voltak nagy viták de amikor a párom elkezdett az égősorral szöszölni hát azon ordibáltunk.
A barátoméknál egész végig plafonig érő karácsonyfa volt és ő megmondta hogy új hagyományokat akar ha már mi nekünk is lesz gyerekünk de a plafonig érő fát azt mindenképp tovább akarja hozni.
Mivel a barátom másodállásban erdészeknél dolgozik és szoktak árulni fenyőfákat így tudott szerezni egy nekünk valót, így ezzel nem volt gond. A barátomnak egy mániája van legyen rajta sok dísz és vegyesen, először is 3 sor izzót akart rátenni amit még tűrtem, de amikor rádobta az összes díszt hát attól kész voltam. A szaloncukrokat is úgy kötözte meg hogy majdnem lefőttem miatta, fogott egy madzagot egyik oldalra kettő másik oldalra kettő és feldobta a fára. Igaz apjától tanulta :)
Amúgy szép lett a fa szép színes díszekkel teli, végül is megtudtunk egyezni. De én a családomtól kaptam egy csúcsdíszt egy régi hagyományosat. A barátom meg szerzett csillagot a fa tetejére és azon balhéztunk össze hogy akkor melyiket tegyük fel. Amikor eldöntöttük hogy csillag lesz akkor meg azon hogy kirakja fel.
De végül megegyeztünk abba hogy tegyük fel együtt. Már a létrán alapból szépen néztünk ki, én karom nem ért el odáig mert elég picike vagyok :3 a párom meg elég nagydarab a nagy hasa miatt majdnem le estem a létráról, de megfogott de utána meg majdnem eldőltünk létrával együtt. ezek amolyan játékos viták voltak inkább, bár volt itt komolyabb ordibálás is, e a végén amikor végeztünk jól összebújtunk és én legalább is könnyes szemmel csodáltam az első közös karácsonyfánkat :)
A mai napon kettesben ünnepeltük, megbeszéltük hogy nem visszük túlzásba az ünnepi ebédet mert a párom éppen fogyni akar meg hát amúgy sem leszünk itthon 3 napig, de azért igyekeztünk olyat főzni ami mindkettőnk családjánál a hagyományok közé tartozik. Na a halászlénél picit összevesztünk. meg amikor a sajtos rudakat csináltam, hát azon is szépen összekaptunk. de így délután 4 óra körül már minden jó volt, romantikáztunk 5 kor megajándékoztuk egymást, aztán jó szorosan egymáshoz bújtunk, TV-t kikapcsoltuk lámpát le és csak a karácsonyfánk fényét csodáltuk. Barátom el is aludt XP Én meg itt unatkozok :)
De szép az első közös szentesténk, mindig is erre vártam. :) Jövőre remélem már hármasba fogjuk tölteni :)
Eleve ott kezdődött a vita, hogy a család akart karácsonyfát, én nem.
Ugyanis utálok két-három nap múlva bokáig járni a tűlevélben, meg arra ébredni, hogy a macskák pilinckáznak a díszekkel.
Én győztem, nem lett fa. Lett helyette fenyőág-csokor, feldíszítve, pár gyertyával, apró gömbökkel, némi girlanddal egy vesszőkosárban a dohányzóasztalon. Az ünnep jellegét ez is szimbolizálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!