Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A kutyák vagy a gyerekek?

A kutyák vagy a gyerekek?

Figyelt kérdés

Édesapám idén nem tölti velünk a karácsonyt, hanem vidéken marad a feleségével és 3 kutyájukkal, no meg az anyóssal. Testvéreméknél egy gyerek van, a másik mindjárt megszületik, nálunk pedig három. Apám azzal érvel, hogy drága lenne a kutyapanzió, miközben 5-6 napra külföldre mennek szilveszterezni. Akkor a kutyákat így is, úgy is pénzért adják megőrzésre. Az ajándékokat becsomagolva a lakásán hagyta, azzal, hogy mi hozzuk el onnan azokat, és tegyük a fa alá. Nem fogja látni az örömünket, és mi sem az övét. Akkor a kutyák fontosabbak, mint az unokák? Mit mondjak a gyerekeimnek, miért nem jött el Nagyapa?

Ti hogyan vélekednétek a kialakult helyzetről? Fogadjam el és törődjek bele?

2013. dec. 23. 16:45
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
57%
Sajnálom, hogy így döntött a nagypapa, de nagyon nem tudsz mit tenni. Az ő döntése, tiszteletben kell tartani, ennyi. Igen, egyébként vannak ilyen emberek, akiknek fontosabb egy állat (kutya), véleménye mindenkinek lehet. Én speciel nem tenném, de nem vagyunk egyformák. A gyerekeknek meg mondd azt, hogy valami dolga van vagy hasonló.
2013. dec. 23. 16:53
 2/28 anonim ***** válasza:
84%

Lehet hogy csak kifogás a kutya, lehet hogy nincs kedvük felutazni, és mosolyogni, mint a vadalma, lehet hogy fárasztják a gyerekek. Lehet hogy pihenni akarnak....

Néha nem baj.... nem vonnék le ebből messzemenő következtetést.

Nem kell görcsösen ragaszkodni a család + karácsony= együtt mindenki ha boldog, ha nem...

2013. dec. 23. 17:03
 3/28 anonim ***** válasza:
39%

Hát ez nekem is fura, de sajnos kényszeríteni senkit sem lehet.

Manapság divat amúgy a kutyákat az emberek elé helyezni, amit én sosem értettem, még akkor sem, ha amúgy nagyon szeretem az állatokat... De, hogy fontosabbak legyenek a saját családomnál? Soha!

2013. dec. 23. 17:11
 4/28 anonim ***** válasza:
74%
Nincs itt semmi tragédia ... idén így alakultak az ünnepek.Ez nem jelenti azt ,hogy a családi kedvenceket többre tartja nálatok !! Inkább azt .hogy rohadt egy világot élünk ,ahol egy vagyont kérnek el mindenért ,többek között a kutyapanzióért .Nem a kutyusokra kell fújni ... Tudjátok mennyit kérnek el a kutyapanzióban naponta!? Nyilván a szilveszter is le van fixálva ,ezt most anyagilag már nem engedhetik meg ...
2013. dec. 23. 17:22
 5/28 A kérdező kommentje:

A kutyapanzió napi kemény 2000 forint, a szilveszter meg kettejüknek 120.000. Idén már megjárták Afrikát is...

Ajánlottam, hogy kifizetem a panziót, mégsem jön.

Közben mindig azt mondja, számára az ünnepek közül a karácsony a legfontosabb. Nem vagyok az állatok ellen, de hogy a gyermekeim ázsiója vetekedjen a kutyákéval, ezt valahogy nem értem meg.

2013. dec. 23. 17:34
 6/28 anonim ***** válasza:
72%
Akkor miért nem mentek ti ?
2013. dec. 23. 17:35
 7/28 A kérdező kommentje:
Mert a férjem 25-én és 26-án is dolgozik sajnos, édesapámék pedig 230 km-re vannak, és nekem se kocsim, se jogosítványom. 3 gyerekkel (legkisebb 22 hónapos) nem tudok csomagokkal megpakolva elmenni hozzájuk. Nekik meg 1 éves autójuk van, és nincs gyerek.
2013. dec. 23. 17:38
 8/28 anonim ***** válasza:
70%
Félre ne érts,nem kötekedés de az ajándékokért akkor hogyan mentek el ? ..
2013. dec. 23. 17:40
 9/28 A kérdező kommentje:
Úgy, hogy az ajándékokat édesapám a pesti lakásában rakta le, és a tesóm bánatában, hogy mégsem együtt bontjuk ki őket, elhozta onnan a kocsijukkal. Az övékét is és a miénket is. Apuék tehát jártak Pesten úgy egy hete, de mégsem jöttek el, hogy legalább tőlük kapjuk meg, hanem személytelenül - szerintem - letették őket, hogy majd elhozzuk onnan. Éppen ez bánt, hogy a kutyáknak minden, nekünk semmi nem jut belőlük.
2013. dec. 23. 17:58
 10/28 anonim ***** válasza:
43%

Látod, milyenek az emberek? 0%-os lettem, mert le merészeltem írni, hogy nekem nem fontosabb egy kutya a családomnál...

Sok itt az elborult elme!

2013. dec. 23. 18:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!