Ti felöltöztetnétek a halott apukátokat? Hogy képes erre valaki?
Figyelt kérdés
2013. dec. 5. 18:43
11/14 anonim válasza:
Nem mindenki hal meg pizsamában. Van, aki a munkahelyén öltönyben kap infarktust. Vagy futás közben mackóban elüti a villamos. Vagy bikiniben széttépi egy cápa az óceánban. Ezt úgy jelentetted ki, mintha csak ez az egy módja lenne a halálnak. Betegség, és pizsama.
12/14 anonim válasza:
én nem tudnám. Apukám otthon halt meg, én találtam meg reggel, és örökké bennem van az a kép ahogy ott fekszik hidegen, élettelenül. Ha rá gondolok, egyből ez a kép ugrik be, és csak utána a szép emlékek. Hátha még én öltöztettem volna.. áááh.. :(
13/14 anonim válasza:
8as vagyok. Igen komoly.. Nekem sem az elso randin mondta a ferjem:)
14/14 anonim válasza:
Igen. A halottak nem bántanak.
Átöltöztetni és mosdatni pedig nem feltétlenül azért kell, mert az illető a nem ,,temetésre megfelelő" ruhában hal meg, hanem mert a halál pillanatában elengednek az izmok és a halott bepisil, bekakál. Megmosdatják, megtisztítják és ezután ha nem lesz boncolás akkor fel is öltöztetik. Ha lesz akkor meztelenül viszik el és majd a boncolás után adnak rá ruhát.
Őszintén szólva inkább én mosdassam és öltöztessem, mint a temetkezésiek, legalább ennyi legyen amit úgy csinálnak vele hogy nem egy munkadarabként tekintenek rá. Így is fognak eleget macerálni még vele az illetékesek, megborotválják, kitömik és beragasztják a száját, leragasztják a szemét stb.
~V
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!