Itt lenne az ideje dobbantanom szülőktől. Mi legyen a kezdő lépés?
Figyelt kérdés
Nos, 26 éves vagyok és ezidáig itthon laktam a szüleimmel és az öcsém 2 éve költözött el albérletbe.
Most az a helyzet minden felborul, mert haza szeretne költözni. Ugyanis az albérletbe nem maradhat, mert a tulaj gyermeke igényt tart rá stb...
Na most az a helyzet, hogy van Fundamenta lakáskasszám is amit rendszeresen fizetek már 3 éve(20 E havonta). Nemtudom, hogy albérletbe kellene e költözni és fenn tudnám e tartani. A szüleim már az agyamra mennek. Beleszólnak a magánéletembe is főleg az anyám. Tehát sokkal nyugisabb lenne sztem albérletbe mennem.
Sok nehézségekkel jár az ilyesmi? Aki volt az én helyzetemben annak mik a tapasztalatai? Jól boldogultok albérletben?
26F
2013. dec. 1. 20:10
11/14 A kérdező kommentje:
Saját lakást szeretnék persze, hiszen e célból kezdtem fizetni még 3 éve. Csak sztem elég merész dolog lenne emellett albérletet fizetni, hogy közbe saját lakásra gyűjtök.
2013. dec. 1. 21:24
12/14 anonim válasza:
Vidéki városban mondjuk legyen legalább 20e a lakbér, minimum 15e a rezsi, az 35, plusz a Fundamenta 20, tehát 55e ugrik havonta, megélhetésre, váratlan kiadásra marad 45-55e. Nekem ez nagyon szűknek tűnik, pedig nem számoltam drága lakással. Tegyük fel, hogy két évig kibírnád így, akkor lejár az 5év, lesz kb 1,5 M Ft-od a lakáskasszában, és vehetsz fel kedvezményes hitelt. Tudnál-e ezzel lakást venni? Ha nem: hajlandó lennél-e tovább szűkölködni bérelt lakásban, vagy szülőknél lakva, lakáskasszát meghosszabbítva, vagy másképpen takarékoskodva? Ha nem, akkor ismét jön a kérdés, hogy minek csinálod a lakáskasszát. Nem akarlak elkeseríteni, de előbb-utóbb oda fogsz kilyukadni, hogy ennyi havi bevételből nem tudsz megélni, úgyhogy inkább azon ügyködj, hogyan tudnád a bevételeidet megnövelni.
13/14 anonim válasza:
nekem régen volt lakáskasszám. akkor nem számitott ha nem fizetek, csak annyival kevesebb lett a végösszeg. a vége az lett, hogy mikor letelt a 4 év semmit se tudtam kezdeni vele s vártam végül még 4 évet s akkor az akkori szabályok szerint megkaptam egybe az egészet (amit addig fizettem, plusz 30%, s bármire költhettem. Illetve egyszerre kellett befizetni hozzá eg ynagyobb összeget, hogy másfél hónap után megkapjam. valami ilyesmi volt. SZóval ez alapján megteheted 8ha még mindi gigy van) hogy abbahagyod a fizetését s a pénzedből önálló leszel, s mikor sikerül hóvégén meghagyni pénzt, azt fizeted a fundába. mellesleg ha találsz több gyereket s velül együtt bérelsz egy nagy lakást jobban jöttök ki. S ők csak nem szólnak bele az életedbe...
14/14 anonim válasza:
Fundamentára vehetsz fel elég jó kamatozású áthidaló kölcsönt is, arra is kapod a 30% állami támogatást, érdemes lenne megnézned, hogy egy olcsó lakást mennyiért kapsz ott, ahol laksz, 3 év alatt havi 20-al már több, mint 600 benne van, most nagyon jó forint alapú hiteleket lehet felvenni, kérdezd meg erről azt, akinél a Fundamentádat kötötted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!