Hogyan vélekedtek erről?
Már lassan fél éve a párommal lakom és jövőre lesz az esküvő. Amikor még otthon laktam,akkor az első egy évben, mikor már megvolt a párom anyum nem igazán engedte, hogy ott aludjon nálunk,mondván, hogy a nagyi mit fog hozzá szólni, aki velünk lakott,mert ő ugye más időben volt fiatal. Közben meg húgomnak lassan fél éve párja van és a srác már többet aludt ott nálunk, mit az én párom 4 év alatt. Külföldön tanul a srác és mikor hazajön, akkor 1 heteket tölt nálunk és ilyenkor anyum nem mondja azt, hogy jajj mit fog szólni a nagyin, meg 1 héten keresztül eteti a fiút stb. Kezdjük ott, hogy az én párom mondjuk ezt el sem fogadta volna.
Szóval mi a véleményetek a megkülönböztetésről?
Arról mi a vélemény, hogy nekem régen alig engedtek meg valamit meg húzták a szájukat a húgomnak meg mindent?
Erre értem a nem egyenlő bánásmódot.
Meg, hogy pl a húgom szüleivel a fél év alatt többet találkozott, mint az én párom szüleivel, pedig mindkét család vidéki.
ez nálunk is így volt. mindig az idősebb szív. pl engem nem engedtek el 14 évesen diszkóba, de 16 évesen a 14 éves hugommal igen.
és mindent az életben nekem kellett kiharcolni, a tesom meg lazán megkapta.
szóval mi vagyunk az elöljáró, vagy mi :(
Meg ha az embernek 2 gyereke van, akkor nem az lenne a normális, hogy mindkettővel ugyanúgy viselkedik?
Mert párom szülei nem kivételeznek sem a párommal sem a tesójával. De nálunk meg annyira húgom felé billen a mérleg, mert ő a kiskedvenc.
kedves 3-as köszönöm a válaszodat! :)
Nálunk is pont így van... Persze engem is támogattak mindig, de a húgum alá szó szerint odapakoltak mindent.
Uristen, hány eves vagy, tizenkettő? Mert akkor érthető a nyafogasod. Változnak az idők, változik a szüleid gondolkodásmódja. Ha jol értelmezem, a kérdésed alapján te 4 evvel ezelőtt nem állattal eleget a barátod dal nálatok. Azóta eltelt harom év. A szüleid haladtak a korral.
Neked meg inkabb a barátokra kellene koncentrálni, nem nyavajogni, hogy a húgának mit szabad, meg mit nem.m
kedves 7-es, Te nagyon félreértettél valamit...
1: Nem nyafogtam!! Nem szoktam! Ha neked ez már nyafogásnak számít az elég baj!
2: Csak arra voltam kíváncsi, hogy másoknál ezek hogy zajlottak stb...
3: Köszönöm, de nem kell minősíteni!! Én sem fogom minősíteni a "kedves" hozzászólásodat!
Nyugalom, mindenütt így van.
A nagynak kevesebbet engednek, mert akkor ez még új dolog a szülőnek - nehezebben megy bele. Ezen kívül neki példát is kell mutatnia a kicsinek.
Cserébe viszont többet is kell fizetnie haza, ha a kisebb gyerek hamarabb lesz önálló.
Nekem pl. több órával hamarabb le kellett feküdnöm aludni, mint ami a koromból következett volna. Órákat forgolódtam az ágyban minden nap.
Na, olyan jól sikerült a példamutatás, hogy a testvérem gyerekei kezdettől nagyon késő estig fennmaradhattak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!