Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha nekem van egy gyerekem egy...

Ha nekem van egy gyerekem egy korábbi kapcsolatomból akkor a jelenlegi párom igényelheti rá az adókedvezményt?

Figyelt kérdés
2013. nov. 9. 18:30
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Hiába pontozzátok le, családi pótléknál bizony élettárs, aki életvitelszerűen a jogosulttal együtt él, akár oda bejelentett lakcím nélkül is.

És nyilatkozatot kellett aláírnia az igényléskor az egyedülállóságról, azzal együtt, hogy bejelenti a változást.

A törvény pedig tartalmazza, hogy a Kincstár a feltételek meglétét a kérelmező otthonában ellenőrizheti, szóval nincs oka a lepontozásnak, ez így is működik.

ÉS nem kell félni, mindig van, aki bejelenti... van is jogalap nélküli felvett ellátás visszafizetése rendesen.

2013. nov. 9. 20:40
 22/23 anonim ***** válasza:
47%

1 gyerekre csak 1 adókedvezményt lehet igénybe venni, szóval ha te igénybe vetted, akkor a párod semmiképp sem tudja, még ha összeházasodtok sem.

Másrészt, lehet én gondolom rosszul, de nem hiszem, hogy bármilyen ellenőr csak úgy bejöhet a lakásomba és turkálhat a cuccok között, hogy kié az. Mert valaki itt írta, hogy ha nincs is hozzá bejelentve a pasi, de ha cuccokkal együtt ott találják akkor mindegy. Szerintem meg senkinek nincs joga túrkálni a szekrényben, és megítélni hogy az az ő cucca e vagy sem.

2013. nov. 10. 01:20
 23/23 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, ha egyszer egyedülállónak nyilatkozók magad a csaladipotlek miatt, akkor a csaladi adokedvezmenynel nem lehetsz kapcsolatban. Üti egymást a kettő.....
2013. nov. 10. 06:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!