Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mivel jobb ha egy...

Szerintetek mivel jobb ha egy 44 éves pasinak születik gyereke mint ha egy 20 évesnek?

Figyelt kérdés
Vagy nincs különbség?
2013. nov. 3. 14:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Eselyes, hogy az idosebb tobb elettpasztalattal rendelkezik, mar kielte magat es tisztaban van vele, hogy mit jelent a gyermekvallalas. Persze kivetelek mindig vannak. van tokeletes 20 eves apuka es semmirevalo negyvenes is.
2013. nov. 3. 15:02
 12/18 anonim ***** válasza:
Anyám engem 21 évesen szült, húgomat 15 évvel később. Most ott tartunk, hogy mienst kijárta a tanfolyamait el szeretne válni. Apa szeretett engem amíg kicsi voltam, tini lettem onnantól szinte csak utálatot kaptam. Húgomat szereti még, foglalkozik is vele de sajnos nem annyit hogy anyát kisegítse vele. Nem tudom velem mennyit foglalkozott én őszintén nem emlékszem. Az biztos hogy én sokkal szegényebb körülmények között nőttem fel, nekem sokkal de sokkal kevesebb játékom és mese könyvem volt mint most húgomnak. Sőt tán mondhatnám hogy el is van kényesztetve így.
2013. nov. 3. 15:40
 13/18 anonim ***** válasza:

A férjemnek 20 évesen lett gyereke, most a negyvenes évei elején jár, terhes vagyok.

Kérdeztem tőle, hogy érez-e különbséget, mit gondol miben lesz más. Azt mondta, hogy egyrészt tapasztaltabb, látja, hogy mi az amit esetleg elrontott az elsőnél. Másrészt fiatalon lazább volt, most már több veszélynek van tudatában, így elképzelhető, hogy kicsit görcsösebb lesz.

No meg így csak egyikünk fog hülyén állni a csecsemő felett (én), hogy mit kell csinálni, ő már gyakorlott és sok dologban tud már az elején segíteni, tanítani.

Ezért sanszos, hogy az első pelenkázást ő végzi, én meg jegyzetfüzettel állok mellette, mert egy év alatti gyereket még csak tévében láttam, úgyhogy lesz mit tanulnom tőle.

2013. nov. 3. 15:57
 14/18 anonim ***** válasza:
47%

JOBB? Inkább mivel rosszabb:

- a gyerek 20 éves korára már nyugdíjas lesz, jó eséllyel beteg is

- a gyerek és az apa között akkora lesz a generációs szakadék, hogy sosem fog köztük igazán jó kapcsolat kialakulni, az eltérő életszemlélet miatt (hagyományos/régies vs modern)

- az 50-hez közelítve már sokan kevésbé aktívak, fárasztja őket a gyerekkel való játék, tanulás, ebből következőleg a gyerek jó eséllyel szeretethiányosan nő fel, hiszen az apját csak idegesíteni fogja

- ha mindemellé még az anya fiatal is, akkor a gyerek kb. 10 éves korára belefárad mindebbe, na meg az idősebb férfi inaktivitásába és nevelheti egyedülálló anyaként a gyerekét.

2013. nov. 3. 17:03
 15/18 anonim ***** válasza:
Utolsó nálunk pl egyik sem valósult meg.
2013. nov. 3. 17:05
 16/18 anonim ***** válasza:
75%

14: Ez nálunk sem jött be, sőt az volt a mázlim, hogy mire az én gyerekeim születtek, akkorra ők már nyugdíjasok voltak, de még mindig aktívak, így bármikor tudtak ugrani, ha kellett. PL. akkor is, amikor hajnal 4-kor telefonáltam, hogy az egyik lázas, nem mehet másnap oviba, de nekem dolgoznom kell.... Az ő segítségük nélkül úgy vágtak volna ki a munkahelyemről mint a szél. Másoknak a szülei viszont sokszor még aktívak, a nyári szünet mindig nagy egyeztetés, hogy a nagyszülők közül ki mikor tud szabadságra menni - és ugyebár akkor sem pihenhet, mert unokáznia kell.

Hogy ki milyen állapotban lesz 60 évesen, azt nem lehet előre tudni, van akit 43 évesen elvitt az infarktus és a család ott maradt apuka nélkül, van aki meg 70 évesen is aktív.

2013. nov. 3. 17:26
 17/18 anonim ***** válasza:
85%

elnézve a mai 20 éveseket, nem soknak mernék a kezébe adni egy csecsemőt, bár a többség nem is nagyon vágyik arra, h ilyen fiatalon apa legyen. ami nem is baj, hiszen ebben a korban más dolgokat kell átélni, nem az éjszakai gyereksírást.

44 évesen meg talán már kicsit el is van késve az úriember, de annyi biztos, h sokkal nagyobb élettapasztalat van mögötte, és komolyabban veszi a dolgot.

szerintem 30 tájékán érdemes gyereket vállalni, hiszen addigra kiélte magát az ember, de még pont optimális korban van hogy ne legyen nagyon mély a generációs szakadék.

2013. nov. 3. 17:46
 18/18 anonim ***** válasza:

LOL.

44 évesen (jó esetben) (tekintsünk most el a Közép-európai )helyzettől egy férfinak már van lakása ,kocsija biztos munkahelye.

20 évesen max egy érettségid van ,de az se biztos.

44 évesnek jobb

2014. jan. 31. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!