Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg el kell hagynom a...

Tényleg el kell hagynom a családi házat?

Figyelt kérdés

Ma reggel nagyon megbántottam anyukámat, mert lusta voltam megcsinálni valamit(neki nagyon fontos), mert nem bírtam felkelni... Még félálomban halottam, hogy csalódott hangon azt mondja, ezzel örökre elvágtam magam nála, mire hazaér este, ne legyek már itt.

Hova menjek? Fél év múlva leszek 18.

2013. nov. 1. 10:39
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

Amúgy nincs olyan rossz kapcsolatunk, de mostanában sokat veszekedünk, mert próbálok önállósodni kicsit, de úgy kezel engem, mint egy 12 éves gyereket. Sokszor még azt sem engedi, hogy a barátnőimmel találkozzak.

Szerintem fél, hogy hamarosan itt hagyom.

2013. nov. 1. 10:43
 2/13 anonim ***** válasza:
84%

Amig könyörögni kell, hogy egy kis házimunkát csinálj addig nem kezdesz önállósodni addig egy kisgyerek vagy.

Biztos csak indulatában mondta, állj neki és csináld meg azt amit kért.

2013. nov. 1. 10:45
 3/13 anonim ***** válasza:
77%

Csináld meg amit kért, plusz takaríts ki, mosogass, el hiába hogy nem mondta, csináld meg, aztán enyhülni fog ne félj.

18 éves kor alatt nem rakhat ki otthonról, de ha már elmúltál akkor minden további nélkül. Ne aggódj! nem fog kirakni. Csak nevelni próbál hogy önállósodni tudj, mert ő sem fog élni örökké, sajnos ez így van, meg neked is bármikor adódhat olyan helyzet az életedben hogy el kell költözzél suli, vagy munka miatt és akkor nem lesz ott senki aki megcsinálja. Még a párod sem fogja mert sok olyan férfi van akik nem képesek ezeket megcsinálni mert nem olyan környezetben lettek nevelve ahol a férfinak is ki kell vennie részét a házimunkába.

Nagyon én sem, apám is csak akkor vette ki a részét amikor anyukám beteg lett és rájött hogy van amit neki kell megcsinálnia, mert akkor én még kisgyerek voltam.

De engem mindenre megtanítottak, tudok főzni, mosni, vasalni, varrni, kötni is próbáltam de az nem megy, nem is akarom megtanulni.

Én a barátnőmnél lakom már majdnem 1 éve, és szinte mindent én csinálok meg. Ő 12 órás műszakban dolgozik, amikor pihenős ő megfőz meg minden de amikor dolgozik és én például délutános vagyok, én főzök, takarítok, elindítok mosást, mindent.

Amikor 2 hétig kórházban volt akkor mindent én csináltam, én mostam, főztem, takarítottam, mosogattam, fát vágtam, és ezt mind egyszerre még áprilisban.

Én engem nem kényszerítettek önállóságra, de mégis megtanultam, mert mondták hogy nem mindig lesznek ott velem akik ezt megcsinálják.

2013. nov. 1. 10:53
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ő lenne legjobban meglepődve, ha este nem találna otthon. Nyugi.
2013. nov. 1. 10:54
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Mérgében mondta.

Hajrá!

Pótold a mulasztást!

Aztán itt az ideje, hogy benőjön a fejed lágya.

A felnőtté válás nem a nagykorúság évével érkezik meg, hanem a szellemi, lelki, erkölcsi beéréssel, amely úton te igencsak még félúton jársz.

Édesanyád nem vár tőled lehetetlent, sem többet, mint ami a természetes, amit már régen magadtól el kellett volna látnod.

Elkeseredett, mert lustaságból cserbenhagytad!

Engeszteld ki!

2013. nov. 1. 11:22
 6/13 A kérdező kommentje:
Nem házimunkáról van szó! Sajnos már nem tudom pótolni a mulasztást, soha többé, már túl késő.
2013. nov. 1. 11:43
 7/13 anonim ***** válasza:
Akkor nyafogj csak itt, mint egy óvodás!
2013. nov. 1. 12:04
 8/13 anonim ***** válasza:
Ha nem tudjuk miről van szó, akkor mégis hogyan értékeljük az adott dolog súlyát? Ez így csak nyafogás, írj valami konkrétumot is légyszives, mert így nem tudunk mit kezdeni veled.
2013. nov. 1. 12:34
 9/13 anonim ***** válasza:
Dehogy Kérdező, 18 éves korodig ez nem alternatíva...
2013. nov. 1. 17:56
 10/13 anonim ***** válasza:
nagyszülő?
2013. nov. 2. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!