Milyen lelkivilága lesz egy olyan gyereknek akinek a szülei alkoholisták?
A mi szüleink alkoholisták voltak. Anyám agresszív alkoholista, előbb ütött utána kérdezett. Apán csendes alkoholista, aki sosem állt ki a gyerekeiért.
Ma már mind a 4-en felnőtt, családos emberek lettünk. Egyikünk sem alkoholista, mert intő példa a szüleink viselkedése.
Lelkivilágunk is jól van, csak pici hibák vannak
PL: Az öcsém képtelen bújni, őszintén kimutatni a szeretetét. Arany szíve van, de fogalma sincs hogy kell kitárni a szívét a felesége, gyerekei felé. (szerencsére ismerik, és elfogadják, hogy nem egy bújós ember)
Én sokszor nem tudok mit kezdeni az anyasággal. A fiam (már felnőtt) inkább vagyok a bizalmasa, jó és megbízható barátja mint anyja.. Persze az anyja is vagyok, de nálam a szigorúság, bekeményítés nem ment. Előbb ültem le vele társasjátékozni mint tanulni..Szerencsémre azért hallgatott rám amikor mindig azt mondtam hogy nem nekem hanem magáért tanul.
Nővérem nem tud elérzékenyülni. Ő keményedett be a legjobban. Így elég sikeres a munkájában is (ügyvéd)
Húgom hiába 37 éves még ma is képes minden kis problémával a családot összehívni, és tanácsot kérni. Egyedül képtelen dönteni. De sikeres cukrász. Ahogy az öcsém sikeres vállalkozó, és jó magam is szépen boldogulok az életben..
Szüleim alkoholisták és én magam is alkoholista vagyok. Nem vagyok agressziv viszont! Nekem egy napom azzal kezdődik: felkelek 5 kor és 5.45 körül megyek be a boltba és veszek 3 felest és egy doboz sört, ezeket reggel mind megiszom mert 6.15 kor jön a kocsi, mert megyek dolgozni. Melegburkoló és gipszkartonszerelő vagyok. Táskámba van van mindig fröccs kb fél liter vagy 1 liter ez attól függ mennyi marad előző napról. Ebédkor megyünk boltba kaját venni és akkor veszek 2 liter fehéret és szódát hozzá és egy felest, azt meló közbe sunyiba iszom. Fönököm tudja, hogy iszok és sokszor mondta elküld engem mert veszélyes lehet nekem is meg őt is megvágják, de mivel jó dolgozom talán ezért nem rúgott ki. Tudja azt is, ha nincs ital akkor alig melózóm... pl amikor nála csináltuk a házat akkor nekem mindig hozott piát ez miatt. Sitt vége du 5 kor, első dolgom a kocsma utána megyek tescoba veszek vacsorát meg bort meg szodát, azt ilyenkor iszom míg le nem fekszek. Egyedül élek sajnos, nem maradt meg velem egy nő se az ital miatt amit megértek.
25F
Nem lehet általánosítani.
Emberfüggő. Mindenki mindenre másképp reagál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!