Két anyától egy apának lehet-e két azonos keresztnevű fia vagy lánya úgy, hogy az apa révén a vezetékneveik is azonosak?
Pl:
1. gyerek: Kovács Zoltán (szül. 1995)
és
2. gyerek: Kovács Zoltán (szül. 2005)
MrPifta
Mert az jobb lenne, ha együtt maradnának, és úgy nő fel a gyerek, hogy állandó veszekedés van, igaz?
Bizony lehet, van egy bátyám és van egy féltestvérem. Mindkettőt saját mag után nevezte el az apám.
Szerintem iszonyat gáz, olyan mint ha az első házasságából született gyermeket/gyermekeket nem tartaná sajátjának, és inkább "gyártott" egy új utódot aki viseli a nevét.
Fura olvasni, hogy nem csak az én apám ilyen elvetemül hülye.
"Főleg az okmányok miatt, hiszen ott mindenhol az anyja neve az, ami pontosít az azonosításon."
EZ kizárólag Magyarországon divat, sehol máshol - egyetlen más országban sem - nem kell az anyja nevét megadni senkinek.
Egyébként a Kovács Lázárnak is így van... úgy tudom. Legalábbis mintha valami ilyesmi botrány lett volna néhány évvel ezelőtt.
AMúgy ismerősi körömbe van olyan akiknél u.az mindkét szülő és az egyiknek x a keresztneve a másiknak meg y x a keresztneve....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!