Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az apám nem is az apám....

Az apám nem is az apám. Hogyan fogadjam ezt el?

Figyelt kérdés

Mindig is többet foglalkozott az "apám" a húgommal és az öcsémmel. Nem veszekedtünk meg semmi csak leszart engem. Nem tudtam mi lehet az oka de mostmár mindent értek ami eddig történt. Az egész családban egyedül nekem van szőke hajam, barna szemem, én vagyok magas és kb senkire sem hasonlítok. Pár hete amikor jöttem ki suliból megállított egy pasi és megkérdezte, hogy otthon elmondták-e. Nem értettem, hogy miről beszél de érdekes is volt. Megkérdeztem anyámtól, hogy mi lehetett ez és elkezdett sírni. Teljesen összezavarodtam és nagyon nehezn kiszedtem belőle, hogy akit én apának hívok az nem is az. Szarul érzem magam. Semmit nem tudok, hogy miért nem mondták el, az igazi apám miért nem keresett, miért nem vagyok vele meg semmi. Most már végképp vendégnek érzem magam itthon. Soha senki nem foglalkozik velem. Még jó, hogy a barátnőm mindig velem van. Lehet, hogy megkeresem majd az igazi apámat csak lehet hogy még nagyobbat csalódnék, nem is értem minek keresett meg most. Elegem van most már az egész életemből. Mit csináljak?

18/F

2013. okt. 21. 16:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Miért ne lehetne ilyesmit eltitkolni? Egy kufirc nem egy hétig tart ám, eltűnök egy órára, majd hazajövök aztán 3 hét múlva kiderül, hogy terhes vagyok, és a palim simán elhiszi, hogy az övé, kettecskén szépen felneveljük én meg elfelejtem az egészet. (Na ez most csak egy hasonlat, se nem vagyok terhes, se ilyen, hogy rákenjem más gyerekét a páromra, mivel, hogy az sincs).
2013. okt. 24. 16:18
 12/18 anonim ***** válasza:
Soha az életbe nem tűnik fel, hogy eltűntem egyetlen egyszer, fél vagy max 2 órára, az idő alatt simán teherbe lehet esni.
2013. okt. 24. 16:18
 13/18 A kérdező kommentje:
Nyilván nem oda jött és elszaladt... megkérdezte, hogy mennyi az idő meg ilyenek és óvatosan megkérdezte én meg ott hagytam. Erről csak a szüleim tudtak eddig és azt tudtam még meg, hogy 1 éve kereste meg az igazi apám anyámat mert úgymond előjöttek az apai ösztönei és meg akar(t) ismerni de anyám nem engedte valamiért.
2013. okt. 29. 19:49
 14/18 anonim ***** válasza:
82%

Elhiszem hogy elég megrázó. Nekem is felnőtt koromban mondták meg hogy van egy idősebb féltestvérem, apám oldaláról. De nekik is megvolt az okuk.

Szóval ne legyél ilyen sétődött. Maximum a nevelő apádra lehetsz dühös hogy nem bánt veled úgy mint a vér szerinti gyerekeivel. De azért mert nem mondták el, annak oka van. kérdezd meg anyukádat hogy hogyan is volt ez, mik voltak a körülmények és miért alakult az egész úgy ahogy. Ahelyett hogy vádolnád, próbáld inkább megérteni.

35/N

2013. okt. 29. 20:30
 15/18 anonim ***** válasza:
85%

"1 éve kereste meg az igazi apám anyámat mert úgymond előjöttek az apai ösztönei és meg akar(t) ismerni de anyám nem engedte valamiért."

Lehet azért nem engedte, mert az elmúlt 17 évben valószínűleg egy petákkal nem támogatott téged, és látni se akart soha... Ha így volt, nyilvánvaló, hogy elküldte a fenébe. Anyád kialakított egy másik életet, neked is próbált a maga módján normális életet és apát biztosítani, feltehetőleg jó szándékkal, és most, hogy felbukkant ez a férfi, ez az egész rettenetesen visszafelé sült el. (Ezzel nem mentegetni akarom.)

Szóval anyádnak nem kellett volna titkolni a dolgot, de ez a férfi, aki most felbukkant az életedben, sokkal előbb is kereshetett volna, ha tudott rólad.

Mit csinálj? Leginkább semmit. Tudsz tenni bármit? Megpróbálhatod megismerni a férfit, csak ne kezdj el benne rögtön vakon bízni, de látom ez a veszély nem fenyeget.

A többiekkel nem tudsz mit csinálni, mert ettől most az életed annyira nem változik meg, mivel mindenki tudott eddig erről (a szüleid), téged kivéve... Esetleg lehetne valami tisztázó beszélgetés-féle, ha ők erre hajlanak, de ahogy eddig leírtad, tabutémaként kezelik a dolgot. Szóval voltaképpen te tenni nem sok mindent tudsz.

2013. okt. 29. 23:26
 16/18 anonim ***** válasza:
82%

15 voltam... Még eszembe jutott valami.

Egy idő múlva lehet rá fogsz jönni, hogy mindegy, hogy ki mondja magát a vér szerinti szülődnek, meg ki nem. A lényeg úgyis az, hogy kitől kapod a támogatást az életben. Itt a családi kapcsolatok kategóriában sok az olyan sztori, ahol a vér szerinti szülők készítik ki a gyerekeket.

Nekem az a tapasztalatom az életben, hogy lehet valaki a vér szerinti rokonod, és lehet ettől egy utolsó bunkó veled, aki csak a lehetőséget keresi arra, hogy beléd taposson, és lehet, hogy valaki nem a rokonod, mégis segítőkészen és normálisan viselkedik.

Mint ahogy te is írod, hogy a barátnődre számíthatsz. Ezzel sok olyan ember is pontosan így van, aki a vér szerinti szüleivel él...

2013. okt. 30. 10:30
 17/18 anonim ***** válasza:
80%

Igen, utolsó, csak a kérdező lóg a levegőben. Ha ő egy szeret teljes családi légkörben nőtt volna fel, nyilván lesz@rná az egészet, max egy kicsit érdekelné, ki az apja, de a nevelőapját tekintené a valódi apjának. Igen ám, csakhogy a féltestvéreit az apja mindig jobban szerette, a kérdezővel pedig nem törődött. Az édesapja szintén lesz@rta 17 éven keresztül. A nagy kérdés, hogy melyiket válassza? Felkeresse az édesapját? Lehet, hogy tök jó fej, mindent megbánt és jó lesz a kapcsolatuk. De az is lehet, hogy csak ront a helyzeten. Szóval ebben kéne neki segíteni. A kérdezőnek nincs fix ember az életében a párján kívül, mert mindenki másban csalódott.

Kérdező, én a helyedben beszélnék anyukáddal. Hiába hazudott, ő mindig az édesanyád marad. Szerintem fontos lenne, hogy megértsd ezt az egészet és azt, hogy miért titkolt előled mindent.

2013. okt. 30. 12:03
 18/18 IviczK válasza:
Szerintem kérdezd meg anyukádtól. Kérd meg, hogy mondjon el mindent. Hogy ki az apád, hogy hol lakik stb. Most csak azért nem karod hallani a teljes igazságot, mert el vagy keseredve meg minden. Az igazság néha fáj... De lásd be neked is az lenne a legjobb, ha anyukád mondana el mindent. Nem kell egyedül megtlálnod apukádat. Anyukéd segthet is akár. Amúgy kitartást!:)
2013. okt. 30. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!