Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem féltek, hogy kihasználják...

Nem féltek, hogy kihasználják a gyerekedet? Mik a jelek?

Figyelt kérdés
2013. okt. 9. 10:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

#11, azt senki nem mondta, hogy a Kérdező ne mondja el a véleményét, nem is mondhatnánk, mert a vélemény kinyilvánítása mindenkinek az alapjoga. A gond azzal van, ami meghaladja ezt a keretet...

Tudod, nekem is van egy módszeresen "csak jót akaró" anyám, aki "csak" azt nem képes soha figyelembe venni - pont mint az ilyen "csak jót akarók" általában - hogy én egy másik ember vagyok, másféle gondolkodással, másféle értékrenddel, mást tartok jónak és mást rossznak, mást várok az élettől, mint amit ő saját magából kiindulva elképzel. Ezért azután egy idő után csak úgy tudtam megóvni a saját életemet az ő örökös "csak jót akaró" kavarásaitól, hogy teljesen megszakítottam vele a kapcsolatot, sajnos sok mindenhez túl későn.

Szóval tudod, ha választhatok, inkább 10 őszinte ellenséget, mint egy "csak jót akaró" turmixgépet...

Érdekes módon, miután már nem volt módja "csak jót akarni" mert ki lett iktatva a körből, egyből javulni kezdett az épp meglehetősen mélyponton lévő életminőségem...

2013. okt. 9. 12:32
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

"A legjjobbat akarom nekik. Amit tudok, megtenném, szóval ige, ebben ahelyzetben elmondanám a véleményemet."

Ez a legnagyobb baj sok szülővel, hogy azt hiszik, hogy a jót akarok neki szöveg mögé bújva, belebeszélnek a gyerekük életébe. Erre nincs szükség.

Elmondanád a véleményedet? Ki a jó franc kérdezi a szülőket? Ha meg nem vagy megkérdezve, minek szólsz bele?

A gyerekeinket nem tudjuk megvédeni a hibáiktól. Azokból fognak tanulni. Míg az egyik embernek sikerül valami, a másiknak nem. Tehát az, hogy a mi életünkben az ő problémájának milyen fennhangja lenne, nem azt jelenti, hogy az ő életére is pont olyan hatással lesz. Nem kell beleszólni, viszont ha nagy a baj oda kell állni. Anyaként mondom, lesülne a pofámról a bőr, ha kritizálnám a gyerekem választását. Magamban lehet véleményem, meg tarthatok is dolgoktól, de egyáltalán nem biztos hogy jól látom, így nem teszem közzé.

Minden szülőnek hagynia kellene, hogy a gyereke felnőtt ember módjára éljen, a saját döntéseivel.

No meg a tanácsainkkal, ha kikérik a véleményünket. Addig nem.

2013. okt. 9. 12:38
 13/16 Frigg ***** válasza:
Úgy tűnik, én lemaradtam valamiről. Hová tűntek a kérdező válaszai? Vagy miket írt? O.o
2013. okt. 9. 14:55
 14/16 anonim ***** válasza:

2,5 éves a kislányom, együtt szokott mászókázni a bölcsiben egy Zalán nevű kisfiúval, és néha együtt esznek almát is...

ez kihasználás? :)))))))

2013. okt. 9. 15:25
 15/16 A kérdező kommentje:
A kérdező nem szólt még hozzá, nincs mihez. :)
2013. okt. 9. 16:03
 16/16 anonim ***** válasza:
a kérdező nem normális :/
2013. okt. 9. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!