Mit tegyek/mit mondjak apámnak?
Apám, a példaképem mindig azt mondta, hogy ha vmi elromlik meg kell próbálni megjavítani. 4 hónapja nem így tesz. Olyan mint ha kicserélték volna. 4 hónapja csalja anyámat (anyum tud róla), sokszor nem jön haza, amikor itthon van akkor csak chat-el a nővel(2 gyerekes, elvált), szarik rám és tesómra. Anyám nagyon belehúzott: nem ordibál, kedvesebb stb.(póbálja megakadályozni a család szétesését), később beszélt a nőjével, aki egy hasonló váláson ment keresztül(azt mondta h senkinek sem kívánja....). Nem történt semmi változás, fater ugyanúgy szarik ránk, későn jön haza/nem jön(ennyit arról, h a nő senkinek sem kíván hasonlókat). Beszéltem apámmal, elmondtam h ez mennyire sz@r nekem, erre azt mondta h: ne legyek ki mert még semmi sem biztos, nem biztos h elköltözik itthonról, próbál velünk többet lenni stb., ugyanúgy SEMMI változás.
egy 14 éves srác, aki elvesztette a példaképét
Talán ezt mond el neki, amit le is írtál.
Mond el neki, mekkorát csalódtál benne, hogy a példaképe voltál, de most úgy érzed inkább akarsz bárki másra hasonlítani, csak nem rá.
Hidd el be fognak találni ezek a mondatok.
Amúgy nonszensz amit apád megenged magának, és az is, hogy anyukád ezt tűri a család miatt. Anyud lealázza magát azért, hogy nektek könnyebb legyen, ezért apádnak még annyit hozzáfűzhetsz, hogy megkéred anyudat váljon el, mert ez rendkívül méltatlanná teszi előtted.
Egy kapcsolat két emberen múlik.
"Anyám nagyon belehúzott: nem ordibál, kedvesebb"
Magyarul eddig ordibált és nem volt kedves. Én nem csodálkozom, ha ebből elege lett édesapádnak.
Ezzel együtt téged sajnállak, te nem tehetsz semmiről, de mégis te szívod meg az esetleges változást. De hidd el, ha valami nagyon elromlott, akkor mindenkinek jobb, ha változtatnak rajta és nem őrlik kényszerből egymás idegeit (meg a tiéteket) még évekig.
Persze a legjobb az lenne, ha megjavulna minden. Én drukkolok nekik (nektek).
A szüleid házassága a szüleidre tartozik. Nekik kell megjavítani vagy lezárni. Lehet, hogy már nem szeretik egymást, de ettől még téged szeretnek.
Beszélj apukáddal. Mondd meg neki, hogy úgy érzed, már nem törődik veled. Mondd el neki, hogy szükséged van apa-fia programokra is. Attól még, hogy esetleg véget ér a szüleid házassága, az apukád az apukád marad, és az anyukád az anyukád.
Nekik is csak egy életük van, hadd legyenek boldogok. Ha kell külön-külön, ha kell, együtt.
anyum sokat ordított vele
DE! általában jó oka volt rá pl.: 20x szólt neki 0 válasz......(jöjjön enni; mikor anyum meg volt fázva megkérte fatert h vigye fel a neocitrant végül 1,5 óra múlva én vittem föl neki stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!