Fel kellene világosítani anyukát?
A férjem nemrég megszakította a kapcsolatot az anyjával. Az anyja visszataszító módon viselkedett vele mindig. Tudom nagyon jól, hiszen ott voltam...
Amikor a férjem közölte vele, hogy neki ez a gyerekkor kicsit sok volt, és mindketten jobban járnak, ha egy ideig békén hagyják egymást, azt felelte az anyósom, hogy megérti a dolgokat. Viszont elkezdett pampogni a családon belül, és panaszkodni, hogy a fia nem beszél vele. Ott a dolog csúcsa pillanatnyilag, hogy felkereste az exférjét is (akkor váltak el, amikor a férjem 6 éves volt), hogy panaszkodjon és közvetetten megtudakolja, pontosan mire ez a nagy harag... Ha az apjának őszintén válaszol (ő nem tud a gyerekkori terrorról, mondjuk nem véletlenül váltak el), akkor a dolgok visszajutnak anyukához, és ez nem tudom, mihez vezethet.
El kellene mondani anyósomnak, mit követett el, vagy inkább hárítsunk?

Az ilyen emberekkel legjobb mindörökre megszakítani a kapcsolatot, mind élőben, mind interneten, és minden máshol is, nem szabad magatokról kiadni neki semmi információt sem azt hogy hol laktok, sem azt hogy hol dolgoztok és elfelejteni mindörökre.
Teljesen mindegy hogy megmondjátok-e neki, ha eddig nem fogta fel, ezután sem fogja. Csak a nagy üstjében fogja tovább keverni a sz*rt, mindaddig elér hozzá valami információ amiből kiindulva ezt megteheti.
Szerintem hárítsatok, és zárjátok ki az életetekből.
Legalábbis ez a tapasztalatom, az anyósodékhoz hasonló emberekkel kapcsolatban...
Köszönöm a választ!
A helyzetet bonyolítja, hogy a férjem nagyon szereti az anyai nagymamáját. Viszont ebben az "örök harag" helyzetben a mamát látogatni, vagy titoktartással meghívni hozzánk igen rizikós lenne. Szóval teljes hírzárlatot nem rendelhet el.

Ki követett el mit?
Mi jut el kihez?
Nem értem.

Hát ez így elég szerencsétlen helyzet.
Mindenesetre amennyire csak lehetséges, érdemes levinni a kapcsolattartást meg az információáramlást.

"Viszont ebben az "örök harag" helyzetben a mamát látogatni, vagy titoktartással meghívni hozzánk igen rizikós lenne."
Ezt nem értem. Mi ebben a kockázat?
Meghívjátok vagy elmentek és mitől tartotok, mi történhetne?
Anyósom és az anyukája szinte szomszédok, ezért a látogatás kiesett. Viszont a mamát nem merem meghívni, mert félek, hogy anyuka kiszedi belőle a címet, esetleg telefonszámot...
Köszönöm a válaszokat! Én is így sejtem, hogy úgysem fogná fel soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!