Azt mondta a 4 éves fiam, hogy nem szeret mert veszekedtem az anyjával. Mit tegyek?
A gyereket megijesztetted pl. Egy vita nem csendben zajlik, de a hangnem is eldurvul, s ettol ijedt meg a fiad, ezert kozolte az erzeset, neked aprosag volt, de neki egy remiszto alom, aminek ateloje volt, egyedul a szobajaban, ahol talan remegett, feltette az anyukajat stb.
Ezt kellene kerulnod a jovoben, s barmi problemad van, soha nem a gyerek elott!
Szerintem ez nem csak egyszeri alkalomról szól. Nem tudhatod, hogy a feleséged hogyan nyilatkozik rólad, mondjuk amikor késel vagy máshogy alakul, amit megígérsz. Esetleg amikor anya szomorú, a gyerek gondolhatja a veszekedés után, hogy az is miattad van.
Ezt saját tapasztalatból írom, hiába szokta anyu is azt mondani, hogy sose szidta nekünk aput, de bizony, amikor feszültség volt köztük, azt mindenki érezte,főleg mi a tesómmal. Azt észre sem vette anyu, hogy milyen hangsúllyal, hogyan válaszolt apuról, viszont mi mindenért aput okoltuk később. Beszéld meg a feleségeddel, hogy téged zavar, hogy mit gondol rólad a gyereketek és kérd meg, hogy segítsen neked ebben, mert egy gyereknek az anyja a minden.
Féltékeny. Nem tudom, más válaszadónak miért nem jutott eszébe, nekem egyértelmű. A kisfiúkra szokott jellemző lenni, hogy beleszeretnek az anyjukba. Ilyenkor alapvetően rivalizálnak az apjukkal - A fiad úgy gondolja, neki kell a családfőnek lennie, ő hordja otthon a nadrágot, és legfőképpen, ő anyu védelmezője. Te pedig bántottad anyut azzal, hogy kiabáltál vele. Úgyhogy most haragszik rád, és féltékeny, hogy te vagy anyu férje.
Majd kinövi, ne foglalkozz vele. Legyél vele kedves és megértő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!