Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 25 évesen be kell számolnom a...

25 évesen be kell számolnom a szüleimnek, ha elmegyek valahová?

Figyelt kérdés
A munkahelyem abban a városban van, ahol szüleim élnek, így értelemszerűen náluk lakom, vagyis az ő házukban, de a padláson, önálló jövedelmem van, saját magamat ellátom, számlákat fizetek. A kérdés, hogy ha nem dolgozni megyek, akkor kell-e közölnöm a szüleimmel?
2013. szept. 26. 09:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Engedélyt biztos nem kell kérj, (ennek következménye, hogy nem mondhatnak semmi, még ha swinger klubba mennél se szólhatnak bele) de illik szólni, hogy megpattansz kis időre, ne aggódjanak, jössz, amikor jössz.

Én kb. 19-20 éves korom óta csak köszönök és azt mondom "majd jövök valamikor".

22L

2013. szept. 26. 10:52
 12/17 anonim ***** válasza:
A barátnőmnek is szólok, ha megyek valahová, ne keressen feleslegesen és tudja, mikorra vagyok várható, ne aggódjon. Nem kéri számon, de én is szeretem tudni, mikorra ér haza, ne várjak rá csak úgy.
2013. szept. 26. 11:34
 13/17 anonim ***** válasza:

Nem kell beszámolni, sem engedélyt kérni, de ha szólsz, hogy nem leszel otthon, akkor nem aggódnak. Nem keresnek hiába. Ezzel nincs semmi baj.

A férjemmel mi is így csináljuk. Mert anyukámmal és a nővéremmel egy házban élünk, mert könnyebb így nekik a rezsit fizetni. Első sorban az ő kérésük volt, hogy itt lakjunk. Így a számlákat felesben fizetjük. Csak annyi, hogy belül le van választva az a rész ahol a férjemmel lakunk. Hála égnek:) Szóval magánszféra, külön bejárat van. Előfordul, hogy napokig nem is futunk össze velük:D

De ha elmegyünk, szólunk, és azt is megmondjuk mikor jövünk. Ebben nincs semmi rossz. És így nem keresnek feleslegesen.

27/N

2013. szept. 26. 11:50
 14/17 anonim válasza:
100%
Nem kell, de minden szülőnek jól esik amikor tudja hogy hol van a gyereke legyen 10 vagy 50 éves :)
2013. szept. 26. 11:56
 15/17 anonim ***** válasza:
Ha otthon laksz a szüleiddel, akkor szerintem illik szólni, ha elmégy! Nem kell részletesen kifejtened, hogy hová és mért, de azt elmondhatod, hogy kb mikorra leszel várható, hogy ne aggódjanak!
2013. szept. 26. 14:46
 16/17 anonim ***** válasza:
Nem KELL, de szerintem alap, ha valakivel együtt élek, szólok, hogy elmegyek és kb. mikor jövök.
2013. szept. 26. 15:26
 17/17 anonim ***** válasza:

Nem, viszont illik megemlíteni nekik, hogy ne aggódjanak.

Én 24 vagyok, itthon lakok - bár gyakorlatilag már csak aludni, meg takarítani járok haza (meló, aztán nyelvtanár, barát mellett ennyi fér bele) -, mégis megmondom, ha nem jövök aznap (sms, vagy felhívom apát).

2013. szept. 27. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!