25 évesen be kell számolnom a szüleimnek, ha elmegyek valahová?
25 évesen ezt a kérdést vad idegeneknek teszed fel?
Ha a szüleid olyanok, hogy elvárják a bejelentésedet minden lépésedről, akkor neked kell megoldanod velük, hogy szépen leszokjanak róla. Nem megy könnyen általában az ilyesmi.
Ha elfogadták a szüleid, hogy felnőttél, akkor meg , ha nem akarod, nem szólsz.
Nem kell bejelentened, miért kéne.
Azonban lehet, hogy annyiból érdemes, hogy tudják hol vagy, ne aggódjanak. De semmiképpen sem kötelező, nem vagy már gyerek...
Hááát nem tudom...
Az én szüleim a nagyszüleimnem még mindig szólak, ha ottalvósra elmennek otthonról, nem egy háztartásban laknak.
Én is szólok, hogy elutazunk nekik, pedig 60 km-re élünk, ők is szólnak nekünk.
Szerintem teljesen alapvető, hgy ha egy háztartásban éltek, hogy közlöd, hogy nem leszek otthon. Nem kell azt elmondani, hova kész, de azt igen, kb mikor számíthatnak rád.
Ez nem "kell" , de egy lakótárstól almérletben is elvárható, hogy ha előre tudja hogy alakul, akkor szól. Tudod mire számíthass.
De pl elmész dolgozni, és később jössz emg ez nem olyan dolog, mint amire gondolok, haneméjszqkára, buli(ne lepődjön meg, ha hajnalban motozást hall, amikor megjössz. Vagy egy szimpla délutáni sörözés esetén is elég annyit mondani, ha összefutsz valakivel elmenetelkor, hogy elmentem, majd este jövök.
Tehát nem arról van szó, hogy mindent a szájukbaadni, vagy a magánéleted ne létezhessen, csak annyira,mhogy ne aggódjanak, tudják mire számítsanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!