Jogosan akadt ki anyám?
Nos, a történeted több sebből is vérzik.
1. Ha több mint 8 napon túli sérülésed volt mert erőszak áldozata lettél (anyád súlyosan megvert) akkor az orvos hivatalból feljelentést indít el.
2. Anyádat fel sem kéne jelentened,mert helyetted a kórház megteszi,és súlyos testi sértésért eljárást indítanának ellene.
3. Azért mert januártól-júniusig kórházban voltál, és erről az iskolának tudnia kell, nem ok hogy kirúgjanak, és SOHA egy iskola sem tesz ilyet. Ilyenkor évet kell ismételni, de nem rúgnak ki.
4. Az esti gimnáziumok nem foglalkoznak azzal hogy te mi okból nem jársz nappali iskolába. Ott 1 lényeg van: Ki kell fizetni a tandíjat és kész...
5. 19 évesen 8 általánossal egy gyárba tudsz menni dolgozni..
Nem mondtam el a kórházban, hogy anyám tette. Azt mondtam az orvosnak, hogy megtámadtak az utcán, és a rendőrségen intézkedtek már a szüleim. Elkértem a látleletet, de nem mentem el a rendőrségre, mert szinte könyörgött anyám...
nem tudom, hogy az utolsó pontot hogy értetted. Nappalis iskolába jártam, és most döntöttem el nem rég, hogy beiratkozok esti tagozatra. Ide már be fogok tudni járni rendesen. És tandíj sincsen. 21 éves korig az állam finanszírozza.
Nem tudom, hogy minden iskolában úgy van-e ahogy mondod, de engem bizony kirúgtak a hiányzások miatt. Akkor viszont nem értem, hogy miért... De szerintem ez már teljesen mindegy, így is úgy is elvesztegettem 1 évet az életemből. ha évet ismételtem volna az eddigi iskolámban akkor is 1 évet kéne még járnom, és így esti tagozaton is 1 évet kell még járnom...
Budapesten milyen gyárba tudnék elmenni dolgozni? :S
Ha nincs rendszeres jövedelmed, akkor a családit kapjátok. Ott nem feltétel, hogy nappalin tanulj, hanem az a feltétel, hogy közoktatásban (nem felsőoktatásban) legyen tanulói jogviszonyod.
A Tbd viszont december 16-tól rendezetlen lesz, ha nem fogsz tudni addig elhelyezkedni, mert ott (szemben a családi pótlékkal) az a lényeg, hogy nappalin tanulj, és nem számít, hogy közép, vagy felsőoktatásban tanulsz.
Jelentkezz majd be a munkaügyibe és kérd a járási hivatalnál a TBd rászorultsági alapon való rendezését.
Sajnálom a helyzeted! Állj ki végre magad mellett, és ne azzal foglalkozz, hogy Anyád mit vár el tőled! Közben meg ő tönkre teszi az életed! Nem jelentetted fel, miután így megvert, ez a legaggasztóbb:( Sajnos az ilyen emberekből lesz később áldozat, akit ver a férje, aztán egyszer sokkal jobban, mint gondolta, és ott maradnak a gyerekeid árván! Ne hagyd magad többé fizikailag bántalmazni senkinek!
Sajnos suli ügyben nem tudok tanácsot adni, de ezt le kellett írnom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!