Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hova menjek? Ti mit tennének...

Hova menjek? Ti mit tennének a helyemben?

Figyelt kérdés
Az anyám nap mint nap elmondja mennyire hasznavehetetlen, életképtelen és kibírhatatlan vagyok. Folyton arra panaszkodik, hogy rám mennyit kell költeni, pedig soha nem kérek és nem is veszek magamnak semmit, normális ruhám is alig van. Sajnos nemrég eléggé belecsúsztam az anorexiába, és iskolát is szeretnék váltani, mert ez a mostani eljuttatott odáig, hogy tavaly már rendszeresen vágdostam magam. Anyám hallani sem akar erről, folyton csak azt hajtogatja, hogy szedjem össze magam, vagy költözzek el, különben szétvág. Én iszonyatosan próbálok megfelelni neki, de soha nem vagyok elég jó. El akarok költözni, nem akarok függeni tőle, nem akarom,hogy beleszólása legyen a dolgaimba. Ti mit tennétek?
2013. szept. 4. 14:55
 1/6 anonim ***** válasza:

Először is szedd össze magad, mert egy anorexiás, magát vagdosó lánynak (ugye?) semmi esélye nincs talpon maradni egyedül.

Másodszor, ne akarj megfelelni. Sosem fogsz. Ha az anyád utál és gyűlölködik rád, akkor az nem azért van, mert te rossz vagy, hanem mert az anyád nem alkalmas anyának. (Semmilyen jó anya nem gyűlöli a gyerekét, akármit is csinált!!) Hagyd ott, kezdj önálló életet.

Harmadszor, írd meg, hány éves vagy, mert anélkül nehezen tudunk tanácsot adni az elköltözésre vonatkozóan...

2013. szept. 4. 15:01
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Hogy én mit tennék?

1. összeszedném magam. Rendesen ennék, nem csinálnék olyan ökörséget hogy vagdosom magam..

2. tanulnék.

3. keresnék diákmelót, legalább az is lekötne

4. Nem az anyámnak akarnék megfelelni, hanem saját magamnak.

2013. szept. 4. 15:07
 3/6 anonim ***** válasza:
Mivel sulit is szeretnél váltani,így szerintem valami diákotthon féleségbe tudnál "elköltözni",ahova én jártam suliba ott csak hétvégére mentek haza a diákok,de nem tudom,hogy esetleg te el tudnál-e helyezkedni rokonoknál csak a szünidőre..nekem más nem jut eszembe,de egyetértek az első válaszadóval.
2013. szept. 4. 15:08
 4/6 anonim ***** válasza:

sürgősen keress szakembert, aki tud segíteni! Pszichológus, pszichiáter. Ingyen is van.

Egy étkezési zavaros, depressziós fiatalnak azt mondani, hogy szedje össze magát, a legnagyobb baromság.

2013. szept. 4. 15:18
 5/6 A kérdező kommentje:
18 éves vagyok, van pszichológusom és családterápiára is járunk egy híresebb pszichiáterhez. Fel szerettem volna hívni a pszichológusom ma reggel, mert szerinte is jó lenne, ha iskolát váltanék, de anyám kitépte a kezemből a telefont. Megőrülök, mert nem lehet semmit se elmondani az anyámnak úgy, hogy ne mondaná el, hogy én vagyok az életének a legnagyobb ballépése, aki tönkreteszi az ő életét, meg hogy alig várja, hogy elhúzzak itthonról és soha többé ne kelljen látnia. Aztán meg rángat és azt üvölti, hogy soha senkinek nem leszek elég jó, meg hogy nézzek magamra, milyen undodítóan nézek ki. Folyton azt hajtogatja, hogy értéktelen és életképtelen vagyok, és hogy az lenne a legjobb, ha meghalnék.
2013. szept. 4. 16:09
 6/6 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Ha 18 vagy, nagyon hamar fogsz tudni önállósodni. Ha készülsz egyetemre, mindenképpen kollégiumba jelentkezz. Közben semmiképpen ne hagyd ott a pszichológusodat - szükséged lesz a segítségére ennek a rémálomnak a feldolgozásában, de nem fogja megoldani a problémádat helyetted - igenis NEKED kell összeszedned magad, és nem anyukádnak próbálni megfelelni, hanem előre nézni, és építeni a saját életed!

Azonnal segíteni a pszichológus, illetve a gyermekvédelmi szakember tud. Minden iskolában szokott lenni mind a kettő. Nyugodtan fordulj hozzájuk, hogy az azonnali problémádat (nem engednek pszichológushoz járni) segítsenek megoldani. Van bármilyen tanárod, akit kedvelsz, vagy akiben megbízol? Az iskolai gyermekvédelmi szakemberhez úgy is eljuthatsz, ha elmeséled egy tanárnak a dolgot.

2013. szept. 4. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!