Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a Tibor nevet adjuk a...

Ha a Tibor nevet adjuk a fiunknak akkor hogyan becézzük mivel az apját mindenki Tibikének hívja?

Figyelt kérdés
2013. szept. 4. 08:09
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha az apa Tibike, a kicsit Tibor úrnak hívnám.

Szép név, de számoljatok azzal, ha megnő id. és ifj. jelzés kerül a nevek elé. Kiváltható ez, ha két keresztnevet adtok, pl Nagy Pál Tibor - és a másodikat használjátok, ha az jobban tetszik.(Ha az elsőt használjátok, a 2. rendszerint lekopik.)

2013. szept. 4. 08:35
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Apukám és öcsém is Tibor. Mindkettőjüket Tibinek becézik, bár öcsémnek még ott van a Tibike, Tibsza becenév is.
2013. szept. 4. 08:48
 13/22 anonim ***** válasza:
Az én férjem ugyan Tibold, de őt Tibónak vagy Tibcsinek szoktuk becézni. Szerintem ezek a becenevek nyugodtan mehetnek egy Tibornak is. De például nekem a Kistibi beceneév is tetszik.
2013. szept. 4. 09:04
 14/22 anonim ***** válasza:
74%

Tibi, Tibcsi, Tibusz.

Mi így becézzük a férjemet. Amúgy nekem is tetszik, adtam is volna a gyereknek csak neki nem jön be.

2013. szept. 4. 09:21
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Én is a Tibort javaslom (Ha már az apjának nem sikerült kinönie a Tibikéböl.) Ha különlegeset akarsz, legyen Borci.
2013. szept. 4. 09:36
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Hát szerintem a legkomolyabb és egyben legmókásabb a TIBOR lenne. Szóval nem becéznétek.

És amikor apja-fia egy társaságban van, az úgy vicces, hogy az ifjonc Tibor, míg apuka Tibike!

Jó név ez, nem kell mindenkit -ke -kázni, csak mert pici...!

Amúgy:

Tibi

Tibusz

Tibcsi

Tibibi

Tibikécske ha nagyon cifrázzátok...

2013. szept. 4. 10:19
 17/22 anonim ***** válasza:
79%

Istenem mekkora gyökerek vannak itt.

Az unokatesóm 30 éves és mindenki Tibikének hívja, pedig már családja van. Az apja is Tibor, ő nagyrészt Tibi, de a felesége meg Tibikémnek hívja.

Apa 58 éves és rokonságban nagyrészt mindenki Gyurikának hívja. Mert ő a legkisebb testvér, a legidősebb testvérrel legalább 10 év van köztük. Mindig ő marad a kis testvér. Anya is így szólítja.

Sőt, a nagymamám 80 éves és sokan Pannikának hívják, a barátnőjét meg Bözsikének.

Hát tiszta borzalmas nem??

A kicsi lehet amúgy Kistibi, Titi, vagy esetleg még ahogy ő mondja a saját nevét majd kiskorában.

2013. szept. 4. 10:19
 18/22 anonim ***** válasza:
67%

Én tudom a megoldást erre a hatalmas problémára.

Ne nevezzétek el Tibornak. Ez egyébként is hülyeség, hogy az apja után kapja a nevét. Ott a vezetéknév, az nem elég?...

2013. szept. 4. 10:30
 19/22 anonim ***** válasza:
67%

Off: Szerintem is hülyeség, hogy akit felnőtt korában is becéznek, illetve a neve mögé kerül a -ka -ke, az a viselkedésében is biztosan gyerekes, mert rányomja a bélyegét a neve..

Van egy 40 éves ismerősöm, ő is Tibor, de mindenki Tibikének becézi gyerekkora óta, és a mai napig így hívja a családban/ismerősök körében mindenki, pedig egy nagyobb vállalat igazgatója, és egyáltalán nem gyerekes, vagy tutyi-mutyi személy.

Mondjuk annak én sem vagyok híve, hogy a gyereket az apja, illetve anyja után nevezzünk el, az olyan mintha, saját magunkat akarnánk látni a gyerekben, pedig egy külön személyiség lesz. Én mindenképpen másik nevet választanék, nem kell annyi azonos nevű férfi egy családba. :)

On: Ha marad a Tibor név a gyerkőcnek, akkor a Tibcsi is nagyon jó becézési forma, vagy a Tibu, Tibó amit már többen is ajánlottak.

2013. szept. 4. 10:46
 20/22 anonim ***** válasza:
16%

De miért kellene Bélának neveznie a gyereket, ha egyszer neki a Tibor tetszik?

(Ezt azoknak akik szerint más név kell neki)

2013. szept. 4. 10:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!