Mit csináljak? Anya el akar vinni pszichológushoz, de nekem nincs rá szükségem.
Dehogy fog elküldeni pszichiáterekhez!! (Nekem megírtad privátban, hogy mi a probléma.) Nem vagy te beteg. A legvalószínűbb, hogy rásegít, hogyan hozhatod ki a legtöbbet a jelenlegi helyzetedből, vagy javaslatot ad anyukádnak meg neked, hogy hogyan oldjátok meg. Esélyes, hogy sokkal jobban fogsz kijönni a helyzetből, mint ahogy most vagy.
Mert most ami történik, azzal nem vagy boldog, és egyben elveszíted a jövődet. Ha semmi mást nem is, ennyit beláthatsz.
Akkor meg miért olyan nagy tragédia elmenni?
Fogd fel: a pszichológus NEM ORVOS! A pszichológus NEM BÁNT! A pszichológus NEM GYÓGYSZEREZ, pláne egészséges embereket nem!!
Egyszerűen egy szakember, akit kiképeztek emberi problémák kezelésére, arra, hogy hogyan segítsen. És nem biztos, hogy benned fogja megtalálni a konfliktus forrását! Ha te pszichológushoz mész, ott a családdal való kapcsolatodat is végig fogja tekinteni, és melléd fog állni abban, hogy megoldást találjatok.
Figyu! Én kétszer voltam pszichológusnál életemben. Egyszer 9-10 éves koromban, akkor tényleg bajom volt, és jártam is rendesen, segített.
Egyszer viszont anyám elvitt minket, tesómmal együtt családterápiára 14-15 évesen, mert azt hitte, hogy bajunk van. A pszichológus beszélgetett velünk 1 órát, utána pedig azt mondta anyámnak, hogy tökéletesen rendben vagyunk, nincs velünk egyáltalán semmi, és nem kell minket pszichológushoz járatni :) Szóval, ha nincs szükséged a pszichológusra, akkor ő maga fogja anyáddal megbeszélni.
Én nem értem, hogy miért ragaszkodsz ahhoz, hogy nem mész. Boldogtalan vagy a mostani helyzetben, ráadásul a jegyeid miatt továbbtanulni nem lesz semmi esélyed. A mostani éveiddel rontod el éppen az egész hátralévő életed.
Nagyon szerettelek volna meggyőzni, hogy menj, amiatt, hogy csak előnyei vannak a dolognak - végül is, ha tud, segít, ha meg nincs min segíteni, akkor legalább lekoptatja anyádat erről a témáról, és többet nem mondhatja senki például azt sem, hogy agresszív vagy. De te bemakacsoltad magad, nem mész és kész, úgyhogy akkor sok sikert a további élethez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!