Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Exem az elmaradt hétvégi...

Exem az elmaradt hétvégi láthatást hétköznap akarja pótolni, mikor dolgozok, mivel neki a hétvége kell az ovira való felkészüléshez, bevásárláshoz. Kérhetem a következő hétvégére a láthatás pótlását vagy az apának nincs ilyenkor beleszólási joga?

Figyelt kérdés
A bírósági végzés szerint magammal hozhatom 5 éves gyermekünket minden szerdán és minden második hétvégén láthatásra. Az anya sorozatosan ezekre az időpontokra szervez különböző programokat, nyaralást, kirándulást. Hozzáteszem munkanélküli így idéző jelesen bármikor mehetnének együtt kirándulni. A nyári szünet második felében egyetlen egy szerdán sem adta át a kislányt. Ezekről a programokról soha nem tájékoztat előre, mindig az adott napon tudom meg sms-éből, hogy pont akkor nem tartózkodnak otthon. Az sms is csak akkor érkezik, amikor én màr jó pár perc után felhívom telefonon az anyát, hogy mikor jön ki hozzám a gyermek. Ezeket a szerdai làthatásokat nem áll szándékában pótolni, ezt a gyámhatóságon is kijelentette. A hétvégi elmaradt láthatásokat számomra kedvezőtlen időpontra tűzi ki. Hétköznapokra, amikor szüleim is és én is dolgozok, tehát ha nem vennék ki szabadságot akkor nem tudna ki vigyázni gyermekünkre. Természetesen annak érdekében, hogy lássam a kislányomat, én kiveszem a szabadságokat az adott időpontban. Viszont messze még az év vége és a szabadság száma is vèszesen fogy. Mit lehetne tenni ilyen esetben? Kihez lehet fordulni a gyámhatóságon kívül, hogy betartassam vele a bírósági végzésben leírtakat? Így a gyermekben soha nem fog tudni kialakulni egy megszokott rend, hogy mikor kinél van, hisz van amikor ideadja, és van amikor szó nélkül eltűnnek a láthatás napján... :-( Hozzáfűzném még a dologhoz, hogy minden áron ellenem akarja nevelni a kislányt. Elmond a gyerek előtt mindennek stb. a gyerek pl. nem köszönhet nekem az utcán, ha találkozok velük. Azt mondja azért nem köszön nekem, mert akkor anya veszekedne vele... Ha a végzésben nem szerepel a láthatás pótlásának ideje, akkor megteheti ezt törvényesen? Én úgy gondoltam, hogy a hétvégi láthatásokat a következő hétvégén kell bepótolni. Vagy tévedek? Van erre vonatkozóan valami törvény? Év elején született a végzés. Ha már most ilyeneket csinál, akkor mi lesz később...

2013. aug. 27. 16:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%
Láthatáskorlátozás miatt tegyél feljelentés gyámügyön aztán majd ha megkapja a 80 ezres pénz bírságot rájön, hogy ez nem jó móka.
2013. aug. 27. 16:45
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az első írja. Kap egy szép bírságot, aztán persze leszel te minden, csak tisztességes úriember nem, viszont szépen rá fog jönni, hogy sokba kerül neki, ha kekeckedik.

Ha így folytatja, akár felmerülhet az is, hogy magadhoz veheted a kislányt.

2013. aug. 27. 16:50
 3/12 anonim ***** válasza:
91%

Én is feljelenteném. Egyrészt akadályozza a láthatást, másrészt elvadítja a gyereket tőled. Az, hogy nem engedi köszönni neked, mindent elmond...

Az SMS-eket remélem nem törölted ki!

2013. aug. 27. 16:54
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nem szabad hagyni, és természetesen HÉTVÉGÉT követelj az elmaradt hétvége helyett!
2013. aug. 27. 16:58
 5/12 anonim ***** válasza:
Nálunk is hasonló a probléma!Amikor mennék a gyerekért mindig valamit kitalál,van amikor hónapokig eljátsza velem.Én is azon gondolkozom hogy bejelentem a gyámügyön.Viszont hazudni is szeret ezért tartók tőle ,hogy esetleg alám tenne és még rosszab helyzetbe lennék ,ahogy már volt is rá példa.
2013. aug. 27. 17:03
 6/12 A kérdező kommentje:
Gyámügyön már tettünk emiatt panaszt. Volt is ebből kifolyólag egy tárgyalás, csütörtökön postázzák majd a véleményüket, döntésüket. A tárgyaláson nem hogy számon kérték az anyát a tette miatt, épp ellenkezőleg. MEGKÉRDEZTÉK, hogy ő mit szeretne. Ekkor
2013. aug. 27. 17:15
 7/12 A kérdező kommentje:
Bocsi, az előbb elnyomtam, tehát megkérdezték az anyától, hogy mit szeretne. Erre válaszolta azt, hogy szerdánként nem fogja odaadni a gyermrket. Szerdán volt a tárgyalás és az anya kérdésemre, hogy átadja e, azt felelte, hogy különben is beteg úgyhogy nem. A gyámügyes kérte az orvosi igazolást róla. Nem tudott felmutatni semmit. Lányomat akkor se láttam. Volt, hogy a rendőrség segítségével tudtam elhozni láthatásra a gyermeket, aki mikor kiléptünk otthonuk kapuján, boldogan integetett a rendőröknek.
2013. aug. 27. 17:19
 8/12 A kérdező kommentje:
Olykor nagyon tehetetlennek érzem magam. Ha a gyámügyesek nem foglalkoznak az üggyel, akkor kitől lehetne még segítséget kérni? A megyei gyámügyi dolgozók szerint nekem van igazam. Lehet egyből hozzájuk fordulni, vagy csak a városi gyámügyhöz fordulhatok? Ott mindig azzal jön a hölgy, hogy neki egész nap ezt kell hallgatnia folyamatosan, meg hogy neki mennyi dolga meg baja van... Hát ezzel nem vagyok kisegítve. Úgy érzem nem foglalkoznak kellőképpen az üggyel. Nem rég kerültek ide erre a hivatali részre. Gyakorlatuk semmi, hisz egyik most jött a suliból, a másik hölgy pedig ezidáig a földhivatalnál dolgozott.
2013. aug. 27. 17:26
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem mondtad neki, hogy ez a dolga ezt kell hallgatni. Nekem is a munkámmal kell egész nap foglalkoznom ha akarok fizetést.

Keres egy jó ügyvédet, és kérd a gyerek elhelyezés újra tárgyalását gyermekveszélyeztetés miatt, ahol a feljelentések bőven bizonyítékok.

2013. aug. 27. 17:38
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Megpróbálhatod felvenni a kapcsolatot az illetékes gyermekjóléti családgondozójával, ő tud neked tanácsot adni. Másrészt ő is beszélhet az édesanyával akit esetleg meg tud győzni, hogy ezzel nem neked, hanem a gyermeketeknek árt többet. Harmadrészt ha később mégis jogi útra kerülne sor igen sokat fog számítani a családgondozó véleménye. végül pedig legalább a körmére néz valaki az anyukának.
2013. aug. 27. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!