Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok, vezetés órákat...

Mit gondoltok, vezetés órákat a szülő fizesse ki a gyereknek vagy a gyerek magának?

Figyelt kérdés
21F, jelenleg még tanulok, azt eleve ők fizetik, de amellett igen nehéz még dolgozni is, ráadásul nem is szoktam tőlük pénzt kérni sosem, esetleg havi kétszer mozira, de egyébként nem, csak ha ilyesmi jellegű, hivatalos szükségletem van.

2013. aug. 25. 23:45
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
81%

Utolsó vagyok..

szerintem ha teheti fizese,

ha nem teheti, akkor meg próbálná meg (irónia)

Szeribtem jó ha korán tanul meg az ember vezetni, munka mellett egyetem mellett nehezebb, de meg mindig akkor a jobb a van nyári szünet.

Ez pedig akkor van, amikor tanul az ember, ilyenkor pedig az átlag embernek nincs olyan mértékű keresete, hogy ezt ki tudja fizetni.

Viszont ahol nem tudják, ott nem megy.ennyi.

Jó lenne ha minden szülő lakással tudná elindítani a gyerekét (úgy, hogy a családi kasszát nem rövidíti meg) deezt is egy nagyon kis réteg teheti meg. Azért egy jogosítvány nem ekkora költség. Manapság sajnos már szinte minden munkahelyen elvárás, tehát lassan a tanulmányokhoz tartozik.. (Ezert is fizette a suli nekem, mivel ösztöndíjas voltam gimiben)

2013. aug. 26. 07:15
 12/19 anonim ***** válasza:
83%
Nos, ez tényleg anyagi körülményeken múlik. Nővérem 16 éves, jövőre akarja letenni a kreszt, amit apa áll, és az első autóját is ő fogja megvenni neki... Nem, nem egy óriás márkájú autót, hanem egy olyat, amit ha össze tör nem fogja sajnálni, illetve tanuló kocsinak tökéletes...
2013. aug. 26. 09:16
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
nekem anyukám kifizette. tudta, h nagy álmom a jogsi, volt is rá pénze, akkor miért fukarkodjon? autót nem lenne pofám kérni tőle, még akkor sem fogadnám el, ha felajánlaná. arra majd megkeresem a pénzt.
2013. aug. 26. 10:58
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Na de ha telik rá akkor miért nem? Valami okot biztos mondtak. Nekem is ők fizették pont 21 éves koromba.
2013. aug. 26. 12:29
 15/19 anonim ***** válasza:
73%

Ez erősen kapcsolatfüggő. Ha vagy velük olyan viszonyban, akkor nyugodtan mondd meg, hogy anyu, nem lenne gond, ha a jogsimhoz a vezetést ti fizetnétek?

Nálunk ez nem volt probléma, mert rákérdeztem, hogy mikor szeretnének jogsit - nyári szünetben - akkor hajrá, menjenek jelentkezni és hozzák a csekkeket. Nekem fontos volt, hogy meglegyen a jogsijuk, mert akkor még volt pénzem, hogy finanszírozzam.

2013. aug. 26. 12:34
 16/19 anonim ***** válasza:

Ha megteheti a szülő,akkor ő fizesse,de a gyereknek akkor sem szabad mindent megadni,mert nem tudja majd értékelni kellőképpen(sok BMW-s fiatal kölyök kivan magától és eszeveszettül mennek,törik össze a kocsit magukkal és a haverjaikkal együtt sokszor)Munkám során sok ilyet látok.

Én saját pénzen vizsgáztam le,sajnos az én szüleim a tanulmányaimat sem tudták fizetni,még az általános befejezését sem.Viszont ettől függetlenül örülök,hogy addig velük élhettem és legalább addig is támogattak.

Jó,hogy van,akinek tudnak segíteni,nem ítélem el,csak sajnálom,hogy nekem is(ahogy még jó pár embernek)nagyon-nagyon keményen meg kellett dolgoznom mindenért.

2013. aug. 26. 21:10
 17/19 anonim ***** válasza:
25 vagyok, 5 éve magamat tartom el, de a jogsit a szüleim fizették ki idén. Ez még érettségi ajándék volt :) (komolyan)
2013. aug. 27. 14:11
 18/19 zabmester ***** válasza:
62%

Szerintem ha a szülőnek van miből, akkor nem árt, ha fizeti. Leginkább azért, mert manapság a jogosítvány a legtöbb munkakörben elvárás, csak éppen az oktatási rendszerből kimaradt, ezt mindenkinek magának kell megoldania. Úgy kéne ezt felfogni, mint a különórákat, mint amikor a szülők nyelvórára meg sportolni járatják a gyerekeiket, csak nyilván ezt idősebb korban lehet csak elkezdeni, de később nagy szüksége lesz rá.

Az én szüleim sokáig úgy voltak vele, hogy ők ugyan nem fizetik, ők is a fizetésükből fizették a vezetésóráikat, addig megvoltak nélküle is. Illetve a másik kedvencük a "minek neked jogosítvány, nincs is autód" volt, de most őszintén, ha nem tudok vezetni, minek lenne autóm? A másik meg, hogy az oké, hogy a szüleim a nyolcvanas években a fizetésükből tanultak vezetni, csak hát akkor még az árak is mások voltak, arányaiban is.

Aztán amikor már dolgoztam is, meg már nem tini voltam, akkor jöttek rá, hogy sokáig nem lesz esélyem annyit keresni, hogy abból ilyesmire fussa, ráadásul nagyon sok munkát pont a jogosítvány hiánya miatt nem tudtam elvállalni. Akkor döntöttek úgy, hogy szülinapom alkalmából iratkozzak be tanfolyamra, és ők fizetik. Nagyon hálás vagyok érte, de azt hiszem, jobb lett volna, ha ezt már fiatalabb koromban belátják, amikor még a sulin kívül más dolgom nem volt, mert most viszont idő hiányában elég lassan tudok csak haladni, amikor dolgozom is, tanulok is, külön élek, egyéb kötelezettségeim is vannak. De azért jobb későn, mint soha.

2013. szept. 3. 10:20
 19/19 anonim ***** válasza:

A lanyom 19 es munkaval sporolta ossze a ravalot suli mellett Mi csak eltartottuk ot tehat lakhatas es etel.

Minden ruha extrak stb maga kereste meg ra a penzt.

Szerintem csak akkor fog egy gyerek megbecsulni valamit ha megdolgozik erte.

Es megtehettuk volna hogy fizetjuk neki de nem tettuk.

2013. szept. 3. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!