Ha a gyerek nem is tőlem van, akkor nem kell gyerektartást
fizetnem, igaz?
Gondolom ha egy apaságival bizonyítod a bíróságon, hogy nem a tiéd a gyerek, akkor nem kell tovább fizetned.
2013. aug. 23. 08:21
Ha bizonyitva van, nem kell! Én akkor se fizetnék ha a nyakamba varrnának egy gyereket. Hülye egy törv3ny ez....
2013. aug. 23. 08:32
Ha most tudtad meg, akkor kérheted az apasági vizsgálatot. Ha kiderül, hogy tényleg nem te vagy az apja, akkor nem kell gyerektartást fizetned.
Viszont ha te vagy az apa, akkor a gyerektartást IS kell fizetni meg az apasági vizsgálat diját IS.
2013. aug. 23. 08:39
Ha be tudod bizonyítani, hogy nem a tiéd, megcsináltatod a vizsgálatot és bemutatod a bíróságon, akkor nem kell.
2013. aug. 23. 08:40
Hat nem olyan egyszeru a dolog.... Ha hazassagban eltel az anyaval, akkor indithatsz apasag megdontese iranti pert. Ellenben ha apasagi nyilatkozatot tettel, akkor nem szamit, hogy nem a tied a gyerek. A nyilatkozat ugyanis azt mondja ki, hogy magadenak ismered el. Ilyet kell irni pl a mesterseges megtermekenyitesben resztvevoknek is.
2013. aug. 23. 08:53
Amennyiben megtévesztették akkor biztos nyilatkozat ellenére sem kell fizetnie. Valaki csak megvédi a férfiakat?
2013. aug. 23. 08:55
Hat gyamivatalnal erdemes rakerdezni... De mondjuk kerdes, hogy hogyan derult ki, hogy nem o az apa? A "jottment" dns teszt ugyanis nem bizonyitek a birosagon. Ha valoban ugy gondolja, hogy nem o az apa, akkor meg kell inditania a pert, de legyen vele tisztaban, hogy ha tevedett az alltala keszittetett teszt, akkor fizetheti a teljes perkoltseged -beleertve a tobbszazezres hivatalos birosag alltal elrendelt dns tesztet- es meg a tartasdijat is....
2013. aug. 23. 09:03
8/25 A kérdező kommentje:
A helyzetem talán ilyen értelmekben elég egyszerű:
4 éve éltünk egy háztartásban és nem volt házasok. Szóval jogilag semmi nem fűz a nőhöz. Az én lakásomban éltünk, ami már korábban is az enyém volt. Most mehetett innen.
Ő maga mondta, hogy biztosan tudja, hogy nem én vagyok az apa és ezzel én is szinte biztosan így vagyok, de azt is mondta hogy megpróbál azért valamit legombolni rólam.
Csak mert elküldtem a SAJÁT otthonomból egy nőt, akihez semmilyen jogi kapcsolat nem fűz, nem kell fizetnem semmit, igaz?
jó várj, megszületett már az a gyerek? mert nem mindegy.
2013. aug. 23. 09:09
Van apasagi nyilatkozat, vagy incs? Az, hogy o azt mondta, nem epp bizonyito ereju....
2013. aug. 23. 09:11
Kapcsolódó kérdések: