Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szlovákiáról szedhetem a...

Évucika84 kérdése:

Szlovákiáról szedhetem a anyaságit ha magyar országon élek?

Figyelt kérdés
Állampolságom szlovák.Ja és természetesen ott szeretnék majd szülni.

2013. aug. 20. 14:47
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

"aZ anyaságit" már az előző kérdésednél, is bökte a szemem, de azt hittem elírtad.." aZ állampolgárságom"

Előző kérdésnel s leírtuk, hogy holnap hívd fel az államkincstárat, ők tudnak tájokaztatást adni.

2013. aug. 20. 14:56
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Jah és Magyarországon, nem "magyar orszságon"
2013. aug. 20. 14:56
 3/10 anonim ***** válasza:
79%
Ha szlovák állampolgár vagy és kint fogsz szülni, akkor kint megkapod az anyaságit. Az egyszeri összegre gondoltál, ami kint kb.: 1130 €? Sokkal jobb, mint az itthoni anyasági támogatás.
2013. aug. 20. 14:59
 4/10 anonim ***** válasza:
57%

1, Szlovákiától

2, Magyarországon

És szerintem meg lehet oldani ha Mo.-n szülsz is. Mármint olvastam pár éve egy nő kérdését aki Mo.n szült magyar állampolgár volt a férje szlovák állampolgárságú magyar. És úgy emlékszem ő Magyarországon szült.

2013. aug. 20. 15:01
 5/10 anonim ***** válasza:
79%

Igen ha ott van egészségbiztosításod.

Ha van tartózkodási engedélyed illetve életvitelszerűen itt élsz akkor a gyest/gyedet is kapod itt. Mellette természetesen kaphatod a szlovák államtól az egyszeri támogatást, ami minden állampolgárnak jár aki fizeti a betegbiztosítását.

2013. aug. 20. 15:09
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha ott akarsz élni akkor minek neked innen bármi?

Menj haza adózz te is ott Szlovákiába azt ott kérd a segélyt ne a mi adónkból...

2013. aug. 20. 15:51
 7/10 anonim ***** válasza:
79%
A sógornőmék ugyanilyen helyzetben voltak. Határmentén éltek Szlovákiában, de átköltöztek Magyarországra a határ másik oldalára. Mindent onnan kap, ott is szült, csak az albérletük van itt. Orvoshoz is átviszi a gyereket Szlovákiába. De tényleg feltetted már a kérdést, meg is adtuk a választ.
2013. aug. 20. 16:12
 8/10 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a válaszokat .
2013. aug. 20. 16:38
 9/10 anonim ***** válasza:
Szedhetem??Esetleg:igényelhetem,vagy igényelhetném.Te is az a fajta vagy,aki itthon magyar,Szlovákiában meg Szlovák.
2013. aug. 20. 20:27
 10/10 anonim ***** válasza:
Szlovákiai (Felvidéki) magyarként én szégyellem magam a helyesírásod miatt. Ha már Magyarországon élsz, tanulj már meg helyesen írni és beszélni. Én palóc vagyok, tudom mi az a tájszólás, de ez már az én szemem is szúrja....
2013. aug. 24. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!