Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit mondjak még, hogy megértsé...

Mit mondjak még, hogy megértsék, ez nem egészséges?!

Figyelt kérdés
21 éves lány vagyok, a húgom most lesz iskolás, azaz 6 éves, Ő még mindig a szüleim között alszik a hálószobában! Apukám berakta a hálószobába az ágyuktól kb méternyi távolságra az én régi, egyszemélyes ágyamat, hogy majd ott alszik a tesóm....de nem így lett. Engem ez nagyon idegesít, úgy érzem nem nekem kellene ezt megértetni vele, a szüleimnek elmondtam szépen, csúnyán, azóta sem léptek semmit. A húgom már most magas, sőt, még rugdos is néha éjszaka. Már mondtam anyuéknak, hogy ez nem normális, ez ki fog hatni rá. A húgom velem aludt már párszor a nyáron, voltunk nagyinál, keresztszülőknél, gondoltam ezzel majd megszokja a külön alvást, így segítek neki, de aztán semmi. Ugyanúgy a nagyágyban alszik, holott tőle méterre van az üres ágy...Szerintetek mikor tudatosítják már vele, hogy nem aludhatnak együtt, hisz már ISKOLÁS LESZ.

2013. aug. 18. 18:06
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
10 éves koromig aludtam anyáéknál. És normális ember lett belőlem :D
2013. aug. 18. 18:26
 12/19 A kérdező kommentje:
Örülök neked :D
2013. aug. 18. 18:27
 13/19 anonim ***** válasza:

".két hasonló kérdés, na már most mi lesz veled?"

Nem mondtam, hogy baj lenne, csak megállapítottam, hogy most az együttalvós kérdések jönnek sorban.

Nem az a gond, hogy valaki kérdez, utána pár nappal van egy hasonló, két héttel később megint hasonló, hanem csak fura, hogy mindig ugyanaz a probléma egy időben jelentkezik több kérdezőnél. Most egyszerre több fiatal lánynak lett hirtelen kedves, rendes "ő nem olyan" cigány udvarlója és a szüleik mind rasszisták, múltkor meg sok maradni vágyó feleségnek akart a férje külföldre utazni... mind egyszerre...

2013. aug. 18. 18:29
 14/19 anonim ***** válasza:
Ez tényleg igaz utolsó.
2013. aug. 18. 18:32
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
Nekem évekig a szüleimmel kellet aludnom muszájból (nem volt másik szoba) és olyan voltam mint a testvéred. Nem, ez nem fog elmúlni magától és nem normális. Én is normális felnőtt lettem, de nem a problénáim oldódtak meg csak megtanultam eltitkolni őket és megtartani magamnak...
2013. aug. 18. 18:35
 16/19 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy fura, de nem direkt csináltam, nem is láttam a másikat... :) Engem nem igazán zavar, ha többen hasonló kérdést tesznek fel, max nem olvasom, nem reagálok...
2013. aug. 18. 18:36
 17/19 anonim ***** válasza:
70%

Nekem ezért lett franciaágyam, mert a szüleim megunták, hogy az egyszemélyes ágyamon kell összehúzniuk magukat, míg elalszom :D Kb 6-7 éves lehettem, mire egyedül aludtam, de csak azért, hogy tudjak éjszaka olvasni zseblámpával a takaróm alatt, egyébként ugyanúgy rettegtem a sötétben. Tinikoromban mindig mennie kellett a tv-nek a szobámban, különben több órát forgolódtam, és nem tudtam elaludni. Szerencsére azóta férjhez mentem, így már nem kell egyedül aludnom... A férjem is hasonló volt, csak náluk ő mászott a szülei ágyába (apukája sokat volt külföldön), ő kb 10 évesen szokott le róla.

Szerintem ez elég általános jelenség, hidd el, a húgod sem fog örökké az ágyukban aludni, ahogy kamaszodni kezd, igényli majd a külön ágyat! Addig pedig a szüleid döntenek arról, hogy nekik ez így megfelel-e.

2013. aug. 18. 18:54
 18/19 anonim ***** válasza:
35%
Még jó h én már a születésemtől fogva külön, saját szobában, külön ágyban aludtam . :) Ha lesz gyerekem én is ezt fogom csinálni, sztem tök egészségtelen ha 1 éves kora után még a szülőkkel alszik.. én sose féltem a sötét szobában, stb
2013. aug. 20. 10:51
 19/19 anonim válasza:
Az én tesóm még 7 évesen is az annyával aludt. Tudott egyedül aludni,de nem szeretett, most 8 éves, és hétvégenként vele alszik. de 6 évesen még ez teljesen normális.
2013. aug. 25. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!