Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a családban majdnem mindenk...

Ha a családban majdnem mindenki alkoholista volt előfordulhat hogy én is az leszek?

Figyelt kérdés
A mamám, a papám, anyukám, apukám, anyukám nővére, bátyja, öccse, anyukám első férje, apukám testvére is alkoholproblémákkal küzd/küzdött. Mamám, papám, apukám meghalt, anyukám testvérei(kivéve a bátyja) nem Magyarországon élnek, de tartjuk velük a kapcsolatot. Van egy tesóm. Ő jövő hónapba megy férjhez, ő csak nagyobb alkalmakkor iszik de akkor is nagyon keveset, szóval nem rúg be soha. Van egy nevelőapukám, ő antialkoholista, szilveszterkor még egy pohár pezsgőt sem iszik. Anyával ellentétben. Anya iszik, ő alkoholista. Nevelőapum Svédországban dolgozik, 2 havonta jár haza. Anya amíg nincs itthon majdnem minden nap iszik, csak akkor nem iszik mindennap, ha másnapos. De volt már olyan is hogy másnapos volt és reggel 9-kor vodkával a kezébe azt mondta: "Utálom az embert aki kitalálta az alkoholt." (Nem sűrűn másnapos, mindig ugyanazt issza, nem szokta keverni a piát.) Szóval, én 15 éves vagyok, most leszek 9.-es, koromhoz képest mások szerint érettebb vagyok, mint a korombeliek. Van, sőt a nyáron elég gyakran előfordul, hogy iszom, nem vagyok rá büszke, és magam sem tudom mit miért csinálok. Múlthét szombatról nem emlékszem semmire.(Negatív véleményeket mellőzni,kösz.) Anya büntetésbe tett, de ő is iszik. És amikor én berúgok vagy valami olyankor mindig azt mondja: "Olyan akarsz lenni mint Anyád?" erre nem tudok mit mondani. Gyakran előfordul, most már egyre gyakrabban, hogy napi egy sört megiszom, igaz gyümölcsös, de akkor is aggódom magam, de legfőképp az anyám miatt. Nem egyszer, nem kétszer de nem is háromszor esküdt már a testvérem, és az én életemre is, hogy nem fog többet inni, ezt max 3 hétig bírja. Ha az esküdözés igaz lenne, már nagyon sokszor meghaltunk volna (:D) Szóval, félek hogy én is alkoholista leszek vagy vagyok...nem tudom. De most is azon gondolkodom hogy kéne inni egy sört. Mit tegyek? Negatív kommenteket mellőzzétek légyszi!!!!!! :-)
2013. aug. 17. 14:26
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Igen, előfordulhat. És nem a gének miatt, hanem a családi minta másolása miatt. A konfliktus-kezelő minta rossz a családodban, elég széles körben.

De ez nem jelent ám eleve elrendeltséget! Szépen fogod magad, elmégy időben (azaz mihamarabb) egy pszichiáterhez, bevállasz egy terápiát, aztán a kedves családodra rácsukod az ajtót és valahol másutt kezdesz új életet. Ha van ehhez elég erőd, és akaratod, akkor te nem leszel alkoholista - és ha fel tudod dolgozni a családi minta mögötti valódi problémákat, akkor még az ükunokád sem. :)

2013. aug. 17. 17:45
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Nem tehetem, hogy itt hagyom a családom, egyrészt a kiskorúságom miatt, másrészt mert csak Anyukámra számíthatok, és nagyon szeretem! :-)
2013. aug. 19. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!