Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim miért nem tudnak...

A szüleim miért nem tudnak megbarátkozni a gondolattal, hogy én egy nálam jóval idősebb férfit választottam?

Figyelt kérdés

Már megbarátkoztam a gondolattal, hogy soha nem fognak változni, de egy-egy újabb családi esemény nyomán még mindig rágódok ezen. Most is.

Tény, hogy valóban nagy a korkülönbség, 19 év. Mi viszont úgy éreztük, hogy megtaláltuk a másikban azt amit kerestünk, így amint lehetett összeházasodtunk. A szüleim azóta folyamatosan mondják, hogy miért is fogom én ezt megbánni (otthagy a gyerekekkel, lecserél fiatalabbra stb.). Mikor egy állításukra rácáfolunk, jön a másik. Közben állandóan azt hangoztatják, hogy mennyi tervük volt velem kapcsolatban (tanulmányok, esküvő, unokák) és nem veszik észre, hogy szépen lassan mindenről lemaradnak, mert képtelenek felülemelkedni a sértettségükön. Miért ennyire vakok? Más szülei is ennyire ragaszkodnak a saját igazukhoz?

2013. júl. 26. 13:28
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem ne foglalkozz velük, amikor így viselkednek. 23 évnek valamennyire bizonyítania kéne, hogy egy ilyen házasság még ha ritkán is, de működhet. Ha legközelebb panaszkodnak, én a képükbe vágnám, hogy csakis maguknak köszönhetik, hogy kimaradtak mindebből, mert az esküvő és az unokák is megtörténtek. Hát bocsi, de ha anyám nem fogadná el unokájaként a gyerekeimet, akkor nem tenné zsebre amit tőlem kap. Attól függetlenül, hogy tetszik-e a házasságod neki vagy nem. A férjedet valóban nem kötelező szeretniük és pacsizniuk velük, de a saját unokáikkal így bánni már erős.
2013. júl. 26. 14:48
 22/24 anonim ***** válasza:
71%
#20 "korán özvegy leszel, a gyerekek meg apa nélkül fognak felnőni." - khmmm.... "most lesz az első unokánk (az ő dédunokájuk) 1 éves," - írja a Kérdező...
2013. júl. 26. 14:51
 23/24 anonim ***** válasza:
43%

Azért engem roppantul érdekelne, hogy milyen alapon nevez bárki - akár a Kérdező szülei, akár mások - egy olyan döntést rossznak, ami alapján 23 éve működik egy párkapcsolat/házasság. Tényleg nem tűnik fel senkinek, hogy a közelgő ezüstlakodalmon benyögni, hogy "ti AKKOR IS rosszul döntöttetek, AKKOR IS rosszul, rosszul, rosszul" az a szanalmas.hu kategóriája???

A pudingnak nincs más, hitelesebb próbája a megevésnél, csókolom. De ha valaki tud, szóljon...

2013. júl. 26. 14:58
 24/24 anonim ***** válasza:

A Kérdező szüleihez hasonló gondolkodás végbizonyítványa:

"17. éve vagyunk együtt, és jó a kapcsolat az apósékkal, mindig, mindenben segítjük egymást. Ilyen is van azért...

A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik."

Na pont ezért nem szabad Kérdezőnek egy percig se törődni azzal, hogy a t. szülei a saját "rendpárti, értékelvű" meg mit tudom én minek hitt gondolkodásuk mentén hogyan is szúrnak ki... kivel is? ... hát ÖNMAGUKKAL... Ennek a gondolkodásnak a gyümölcse - amiről megismerszik a fa - egyértelműen mutatja, hogy ez a fa, ez a gondolkodás haszontalan, férges, kidobni való... ez ennyi.

A Kérdezőnek sok boldogságot az unokájához, a szüleinek meg további kellemes tehetetlen toporzékolást:))) - ha egyszer ezt élvezik...

2013. júl. 26. 15:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!