A szüleim miért nem tudnak megbarátkozni a gondolattal, hogy én egy nálam jóval idősebb férfit választottam?
Már megbarátkoztam a gondolattal, hogy soha nem fognak változni, de egy-egy újabb családi esemény nyomán még mindig rágódok ezen. Most is.
Tény, hogy valóban nagy a korkülönbség, 19 év. Mi viszont úgy éreztük, hogy megtaláltuk a másikban azt amit kerestünk, így amint lehetett összeházasodtunk. A szüleim azóta folyamatosan mondják, hogy miért is fogom én ezt megbánni (otthagy a gyerekekkel, lecserél fiatalabbra stb.). Mikor egy állításukra rácáfolunk, jön a másik. Közben állandóan azt hangoztatják, hogy mennyi tervük volt velem kapcsolatban (tanulmányok, esküvő, unokák) és nem veszik észre, hogy szépen lassan mindenről lemaradnak, mert képtelenek felülemelkedni a sértettségükön. Miért ennyire vakok? Más szülei is ennyire ragaszkodnak a saját igazukhoz?
"Közben állandóan azt hangoztatják, hogy mennyi tervük volt velem kapcsolatban (tanulmányok, esküvő, unokák) és nem veszik észre," - Kérdező, szimplán végtelenül önzőek, akik nem hajlandók tudomásul venni, hogy Te egy önálló ember vagy saját személyiséggel, akarattal, értékrenddel, és nem az a feladatod az életben, hogy az ők "veled kapcsolatos terveiket" valósítsd meg, hanem az, hogy a saját életedet éld.
És hát jó eséllyel már így is fognak maradni, mert akinek a dédunoka születéséig nem nőtt be a feje lágya... nos annak már nem is igen fog. Ne foglalkozz velük, te megadtad a lehetőséget, az hogy ők inkább duzzogtak és odadobták a való életet az álmaik dédelgetéséért, ez az ő döntésük, nem tudod őket megóvni a saját ostobaságuktól.
És igen, az én anyám is pont ilyen, lassan 80 éves én meg 50, és ugyanilyen marhaságokkal van elfoglalva...
Képtelenek elfogadni a férjedet, így a gyerekeiteket is, mivel ő az apjuk. Egyszerűen nem tudnak azon túllépni, hogy jóval idősebb Nálad és hogy nagyon fiatalon, szerintük feladva mindent, hozzámentél.
Azért szívesen hallanám a szüleid álláspontját is.
Én se támogatnám hogy a lányom egy ilyen idős férfival kerüljön össze, túl nagy a korkülönbség.
De a te döntésed, még akkor is ha rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!