Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim miért nem tudnak...

A szüleim miért nem tudnak megbarátkozni a gondolattal, hogy én egy nálam jóval idősebb férfit választottam?

Figyelt kérdés

Már megbarátkoztam a gondolattal, hogy soha nem fognak változni, de egy-egy újabb családi esemény nyomán még mindig rágódok ezen. Most is.

Tény, hogy valóban nagy a korkülönbség, 19 év. Mi viszont úgy éreztük, hogy megtaláltuk a másikban azt amit kerestünk, így amint lehetett összeházasodtunk. A szüleim azóta folyamatosan mondják, hogy miért is fogom én ezt megbánni (otthagy a gyerekekkel, lecserél fiatalabbra stb.). Mikor egy állításukra rácáfolunk, jön a másik. Közben állandóan azt hangoztatják, hogy mennyi tervük volt velem kapcsolatban (tanulmányok, esküvő, unokák) és nem veszik észre, hogy szépen lassan mindenről lemaradnak, mert képtelenek felülemelkedni a sértettségükön. Miért ennyire vakok? Más szülei is ennyire ragaszkodnak a saját igazukhoz?

2013. júl. 26. 13:28
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
65%
Ha 23 évig nem békültek meg a helyzettel, ezután sem fognak. Így kell elfogadni őket.
2013. júl. 26. 14:05
 12/24 anonim ***** válasza:
65%
Most 60 éves, így lassan a szüleiddel együtt tudod ápolni, akkor majd összebarátkoznak, vagy már meg sem ismerik egymást :)))
2013. júl. 26. 14:08
 13/24 anonim ***** válasza:
60%
Azt azért nem csodálom, hogy nem fogadják el, hogy egy majd' 40 éves perverz állat rábukott anno a tinilányukra és felcsinálta...
2013. júl. 26. 14:14
 14/24 A kérdező kommentje:
Mint már írtam is, én elfogadtam, hogy ők ilyenek, csak nem értem, hogy akkor miért fáj nekik hogy kimaradtak, kimaradnak mindenből. Szeretnének boldognak látni, de csak úgy ahogy nekik jó, szeretnének unokázni, de a saját unokáik erre nem megfelelőek, szeretnének nagy családot, csak nem a mi családunkkal.
2013. júl. 26. 14:19
 15/24 anonim ***** válasza:
19%

"Közben állandóan azt hangoztatják, hogy mennyi tervük volt velem kapcsolatban (tanulmányok, esküvő, unokák) és nem veszik észre," - Kérdező, szimplán végtelenül önzőek, akik nem hajlandók tudomásul venni, hogy Te egy önálló ember vagy saját személyiséggel, akarattal, értékrenddel, és nem az a feladatod az életben, hogy az ők "veled kapcsolatos terveiket" valósítsd meg, hanem az, hogy a saját életedet éld.

És hát jó eséllyel már így is fognak maradni, mert akinek a dédunoka születéséig nem nőtt be a feje lágya... nos annak már nem is igen fog. Ne foglalkozz velük, te megadtad a lehetőséget, az hogy ők inkább duzzogtak és odadobták a való életet az álmaik dédelgetéséért, ez az ő döntésük, nem tudod őket megóvni a saját ostobaságuktól.

És igen, az én anyám is pont ilyen, lassan 80 éves én meg 50, és ugyanilyen marhaságokkal van elfoglalva...

2013. júl. 26. 14:25
 16/24 anonim ***** válasza:
78%

Képtelenek elfogadni a férjedet, így a gyerekeiteket is, mivel ő az apjuk. Egyszerűen nem tudnak azon túllépni, hogy jóval idősebb Nálad és hogy nagyon fiatalon, szerintük feladva mindent, hozzámentél.

Azért szívesen hallanám a szüleid álláspontját is.

2013. júl. 26. 14:28
 17/24 anonim ***** válasza:
74%
#16, ha egy ilyen felállásban egy 3 hónapos kapcsolat után kétségeik vannak, az bőven az érthető kategória. Ha valaki más 23 éve működő - amiben már unoka is van - kapcsolatát képtelen elfogadni, annak a véleménye viszont tök közömbös, mert kb annyit ér, mint azé, aki a diliházban szajkózza, hogy csakazértis én vagyok Napóleon, csakazértis én vagyok Napóleon. Bizonyítani a valóság bizonyít.
2013. júl. 26. 14:32
 18/24 anonim ***** válasza:
22%
Kérdező, persze vannak kivételek is, köztem és a zasszoy között is van majd 16 év, 17. éve vagyunk együtt, és jó a kapcsolat az apósékkal, mindig, mindenben segítjük egymást. Ilyen is van azért...
2013. júl. 26. 14:36
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Én se támogatnám hogy a lányom egy ilyen idős férfival kerüljön össze, túl nagy a korkülönbség.

De a te döntésed, még akkor is ha rossz.

2013. júl. 26. 14:39
 20/24 anonim ***** válasza:
52%
Ezzel csak az a baj, hogy még ha szeretitek is egymást, korán özvegy leszel, a gyerekek meg apa nélkül fognak felnőni. én mindig sajnálom azokat a nőket, akiknek nagypapa, vagy apjuk korú párjuk van.
2013. júl. 26. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!