Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan neveljem a gyermekem,...

Hogyan neveljem a gyermekem, hogy később az iskolában ne lehessen célpont?

Figyelt kérdés

Magamból indulok ki. Engem végigcsúfoltak az alapiskolában. Csupán középiskolában nyílt ki a szemem és szedtem össze a bátorságot, hogy kiosztjam a többieket. Ezek után már én is népszerű voltam.

Viszont félek, hogy ugyanez fog történni a gyermekemmel. Őt is csúfolni fogják. Nem akarom, hogy végigbőgje azt a sok évet, ahogy én tettem. Hogyan előzhetném meg ezt?

2013. júl. 26. 13:03
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Szia! 14 éves vagyok, és saját tapasztalatból tudom, hogy hiába van ömbizalmad, megtalálnak téged. Engem is mindig piszkáltak, de meguntam, és megvertem azt, aki csúfolt. Mondhatod, hogy a verekedád nem megoldás, de ha a józanparaszt ész nem ér semmit, mid van még? Meg kell tanítanod rá, hogy csak ha megütnek, akkor üdd vissza, ő sose kezdeményezzen. Azután ne félj, senki sem fogja piszkálni! Én 5 évet vártam, te ne engedd neki! ;)
2013. júl. 26. 20:31
 12/12 anonim ***** válasza:

Engem is csúfoltak az iskolában. 4-en. Az osztályomban sokan sajnáltak engem, de senki nem védett meg, nem is haragszom rájuk, mert biztos voltam abban, hogy ha folyton megvédtek volna engem, nem lett volna önbizalmam.

Viszont arról fogalmam sem volt, hogy anya úgy jött haza a szülői értekezletről, hogy minden gyerek elmesélte a szüleinek, mi történt, és ők meg rögtön mellém álltak úgy, hogy megmondták a csúfolódó gyerekek szüleinek, hogy álljanak le ezzel.

Így is lett, mert a következő napokban leálltak ezzel. Lehet, hogy valami büntetést kaptak. Vagy észhez tértek. Ki tudja?

Az önbizalmamat a rajzolással erősítettem meg :) Ez nem vicc, mert a művészet jó terápia!!! Egy fiúbarátomat is csúfolták az iskolában, és ő a rajzolás világába menekült. A gimiben új barátokra lelt, hála istennek.

2013. júl. 27. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!