Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kezdek elhidegülni a családomt...

Kezdek elhidegülni a családomtól. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kérlek segítsetek! 13 éves lány vagyok, és a családom (apám, anyám, fiútesóm) folyton sértegetnek. De nagyon meg szoktak bántani, mert amúgy is elég érzékeny vagyok. Folyton olyanokat hajtogatnak nekem hogy: ennyire hülye nem lehetsz! vagy:de liba vagy! meg de kis önfejű vagy! Vagy hogy az utca közepén kijelenti apám hogy "elverjem a s*ggedet/ p*csádat? (nem bántalmaz, nem azért). Az anyám olyan hogy egyik percben puszit kér, meg tündérkémnek hív, a másikban meg hátba szúr. (ordítozik stb,) Apám is folyton ordítozik, meg belém erőlteti a kaját. (Olyanom van, hogy vagy 10 éve nem bírok enni zöldséget gyümölcsöt, pár kivételével. Próbálkoztam már megkóstolni stb, de egyszerűen nem megy. ezt csak azért írtam le mert ez is gyakori támadási felület) tesóm meg legutóbb is: -Ott van a kijárat! -Látom, ennyire hülye még én se vagyok-mondtam. -De, az vagy. -Utána meg még azt se bírja mondani hogy bocsánat. Egyetlen egy barátnőm van, akiért meghalni s képes lennék, de csak ritkán tudunk találkozni. Már ezek miatt évek óta kicsit depressziós vagyok, de ezt itt mondom el először. Nem tudom mi értelme van az életemnek. Könyörgöm segítsetek!!

2013. júl. 21. 18:43
 1/3 anonim válasza:

Szia!

Barátnőd tanácsa mi volt ez ügyben? Esetleg az iskolai szakemberrel beszélgess el erről, mert hosszútávon nem elviselhető ami körülvesz 25f

2013. júl. 21. 19:10
 2/3 anonim ***** válasza:
engem is mindig baszogattak, meg is lett a böjtje, az lenne a fontos, hogy keress egy külső személyt, barátnőt, valakit, akivel néha elmész ide-oda, esetleg ott alszol nála az még jobb, pár napra kiszakadni ebből a kellemetlen közegből, hobbid nincs ami lefoglalna, sport valami, addig sem ezen agyalnál, de én pontosan tudom hogy ez nem ilyen egyszerű, depressziós nem biztos hogy vagy, te ezt nem tudod megállapítani, ez nem ilyen egyszerű ahogy sokan hiszik, sokat szorongsz emiatt, próbáltad már elmondani nekik hogy ez téged mennyire bánt? lehet hogy érdemes lenne megkísérelni beavatni őket én kismilliószor megtettem, soha nem értették és nem érezték a bajom, mindegy is, talán te több szerencsével jársz
2013. júl. 21. 21:28
 3/3 A kérdező kommentje:
Először is szeretném megköszönni nektek, hogy segítetek nekem. Nagyon hálás vagyok hogy adtok nekem tanácsokat, és hogy normálisan írtok,(nem csináltok viccet az esetemből). Próbáltam beszélgetni erről barátnőmmel, de ő nem tudja átérezni ezt teljesen, mert az ő szülei aranyosak, kedvesek, stb. Gyakran szoktam emiatt hozzájuk "menekülni". A szüleimmel nem nagyon tudom ezt megbeszélni, mert most is még apám van felháborodva, amiért ilyen vagyok. Egyik szülőm se ismerné be sose a hibáját. De nektek hála legalább tesómmal meg tudtam ezt beszélni. Tudom hogy pont így elég hülyeségnek hangzik, de az idegenekkel nem nagyon merem megbeszélni ezeket. Veletek azért más, mert ti önként válaszoltatok, úgy hogy nem is ismertek, így tudom hogy nem fárasztalak le titeket a problémáimmal. És tényleg nagyon nagyon hálás vagyok, amiért meghallgattok és segítetek nekem :)
2013. júl. 22. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!