Ezért tényleg büntetést érdemlek?
Mond nekik, hogy mások ennyi idősen drog- meg alkoholfüggők, és ők azért mérgesek rád, mert pihensz egy hetet :)
Ha ez tényleg csak pár hét, akkor rendben van, de azért ilyenkor is illene besegíteni ház körül.
Na igen, ezen át kell esni... De kicsit próbálj toleránsabb lenni, mert egy szülő sokszor nagyon nehezen éli meg a gyereke kamaszkorát. Lehet, hogy az elutasítás megfogalmazásával volt a gond, lehet, hogy nem olyan hangnemben mondtad, mint ahogy kellett volna... És anyukádnak talán ez esett rosszul...
Én is nemrég voltam kamasz, így téged is megértelek, de hidd el, 6-7 év távlatából teljesen más visszagondolni erre az időszakra.
Próbálj mindent szépen, kulturáltan elmondani. Ne emeld a hangod, ne legyél cinikus, még ha szájbarágósnak is érzed a dolgot. Akkor egész jól át lehet vészelni ezt az időszakot :) Ami a pihenést illeti, igen, az a nyári szünetben KELL. További jó pihenést! :)
Szerintem a büntetést csak azért kaptad, hogy vedd észre magad.
Gondolj bele, vajon a szüleid mikor tehették meg utoljára, hogy egész nap döglődjenek? Te otthon heverészel egész nap. Ők güriznek egész évben, hogy neked mindened meglegyen lehetőleg. És hazaérnek, te meg gyanítom véletlen sem mosogattál el, főztél vacsit, vagy takarítottad ki a lakást, mert egész nap döglődtél a szépen felújított szobádban (amiért ugye megintcsak ők dolgozták szét a belüket gyanítom). Mert neked ez jár. Szerinted. De ezt még a szemedre sem hányták.
Viszont hívnak közös programokra, mert veled akarnak lenni. Apukád is visszamegy dolgozni, utána nem lehetsz vele. Mamád sem él örökké, ki tudja, meddig lehetsz vele. Ha onnan visszanézel, majd szembeköpnéd magad, hogy ehelyett te döglődtél az ágyadon.
Ne hidd, hogy a tinikor mindenre mentség. Nem az. És nem is egy túlélhetetlen valami. Csak a hülyébbek nem képesek más, esetleg kicsit érettebb szemszögből is megvizsgálni a helyzetet, és ezekből lesz a hisztis "engemsenkinemértmeg" kamasz.
1-2 lustálkodós nap legyen, szépen megmondod a családodnak, hogy most két napig ne tervezzenek veled, mert értelmetlen dolgokra akarod fecsérelni az idődet. De másfél hét? Ugyan már, az idő egy véges dolog, használd értelmesebb célokra.
Szerintem kérj bocsánatot, amiért undok voltál, ígérd meg, hogy legközelebb velük töltöd az időt, és hidd el, oda meg vissza lesznek az örömtől. Komolyan fájna ennyivel a kedvükre tenni...? Gondolkodj el rajta!
Mondd hogy valamiért fáradtnak érzed magad, kell egy kis pihi, rendezed a gondolataid meg erőt gyűjtesz.
"Kamasz vagyok, nemtom mivan velem!:)"
Mond azt is hogy mész majd velük, de kicsit kiélveznéd az új szobád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!