Hogy büntessünk egy 13 éves lányt ha sokat gépezik?
Figyelt kérdés
Tudom, kicsit fura a kérdésem, de azért írtam úgy hogy a lényeg látszódjon benne. Egy 13 éves lányról lenne szó... bármit mondunk neki, tovább gépezik mint a megengedett, de nem kevéssel, hanem fél napot is képes a gép előtt tölteni! Hogyan büntessem meg? Beszélni nem lehet vele erről bárhogy is próbálok, tehát más megoldás nem maradt. Ez a probléma fokozatosan merült fel és hiába szóltam rá ötmilliószor hogy ne gépezzen annyit, csak gépezett és már itt tartunk. Segítsetek! Nem tudok büntetést kitalálni neki... tiltsam el a TV-től, a géptől? De mennyi időre? Vagy mit csináljak?
próbálj meg programokat kitalálni..ha unatkozik, mit csináljon? :/
2013. júl. 6. 17:32
2/31 anonim válasza:
A büntetés szerintem nem megoldás, max ha az egyik szülő mindig otthon van és látja mit csinál. Inkább ösztönözzétek valamire, küldjétek el nagyszülőkhöz, táborba, szervezzetek közös programot stb.
2013. júl. 6. 17:33
3/31 A kérdező kommentje:
Mondjuk neki de semmihez nincs kedve, még vissza is beszél:/
2013. júl. 6. 17:33
4/31 anonim válasza:
ha kicsit értesz a számítógéphez (nem sértésnek szánom, de pl én anyukám nem tudja bekapcsolni sem), akkor tegyél jelszót a gépre, és mindig változtasd. És az aktuálisat csak akkor add meg neki, ha megtette amit kértél tőle pl szoba rendbetétele, lecke , ilyesmi.
vagy ha te nem tudod ezt, akkor kérj meg valakit
jobb nem jut eszembe...
géptől nem biztos hogy tiltani tudod, ha hozzáférhető helyen van. pl nappaliban, vagy a saját szobájában.
27/N
2013. júl. 6. 17:37
5/31 anonim válasza:
inkább azt derítsd ki,h miért ül annyit a monitor előtt?vannak barátai,szerveztek programokat,van tesója v kutyája akivel játszhat?
2013. júl. 6. 17:38
6/31 anonim válasza:
FEladatot kell neki adni, programot szervezni pl. AMikor otthon vagy, akkor gepezhet, de az altalad megengedett ido utan a gep vezeteket elkell zarni! Szemelyesen ezt igy oldottam meg, mivel a munkam miatt folyamatosan nem ellenorizhettem oket,
ezert a vezeteket kivettem a gepbol es elzartam, ekkor meglepodni fog, de igy hatarozottan megoldottad ezt. Nalam hisztik nem voltak, elfogadtak ezt.
2013. júl. 6. 17:39
7/31 anonim válasza:
Hát... én eleve nem is engedtem volna a gép elé. Ha netán lenne gyerekem, őt sem engedném és undorítónak tartom, hogy már az óvodákban is vannak. Oké, hogy muszáj hozzá érteni valamilyen szinten, na de azért mindennek van határa. A szomszédunk kisfia 6-7 év körüli, ő úgy "tiltja" a géptől, hogy ha pl. kinn vannak az udvaron, és a fiú be akar menni gépezni, akkor mondja neki, hogy oké, de megy vele és angolt tanulhat csak a gépen, mert tök jó idő van kinn... így a gyerek inkább kinn marad. Persze engedi gépezni, de bizonyos kereteken belül. Neked már hamarabb észbe kellett volna kapni, sztem már késő.
2013. júl. 6. 17:40
8/31 anonim válasza:
Szerintem a 4-es válasz a tökéletes megoldás!
2013. júl. 6. 17:44
9/31 Tomi Gero válasza:
csak facebookozik vagy valami értelmeset is csináll?
2013. júl. 6. 17:49
10/31 anonim válasza:
De azt nem értem ,hogy miért rögtön büntetni kell? Csak ehhez értenek a zsülők? (Anyukám 40 éve óvónő, tudom mi megy a szülőknél.)
Mindig minden gyerek büntetve van. Persze nem használ. Nem büntetni kéne, hanem jutalmazni. Közös programokkal stb.
(Amúgy a kortársai is mind a gép előtt ülnek, szóval tök mindegy.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!