Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, mennyire ítélnétek el...

Szülők, mennyire ítélnétek el a gyermeketek, ha kiderülne, hogy az alábbi bűncselekmények közül valamelyiket elkövette? (lent)

Figyelt kérdés

Bővebben kifejtve: írok egy pár bűncselekményt, és mindegyikhez oda kéne írni, hogy mennyire ítélnétek el érte a gyermeketek. Olyanokra gondolok, hogy kiállnál-e mellette, látogatnád-e a börtönben, szabadulása után segítenél-e neki, befogadnád-e újra, amíg talpra áll, stb.

A bűncselekmények:

-kábítószerfogyasztás

-kábítószerkereskedelem (legyen olyan körülmény, amikor valahonnan pénzt kell szereznie, de nem talál munkát)

-garázdaság (más tulajdonának megrongálása, betörés - de lopás nem!, az külön lesz)

-betöréses lopás

-tolvajlás (pl. buszon zsebtolvajlás)

-nemi erőszak

-verekedés, súlyos testi sértés

-emberölési kísérlet

-emberölés - okkal/vétlenül (pl. megerőszakolták a barátnőjét, önvédelem, segítségnyújtás elmulasztalása)

-emberölés - nincs ok/szándékos (pl. hirtelen felindulásból elkövetett, nyereségvágyból elkövetett, szenvedélyből, stb)

Valamint, van egy külön kategória: marihuánafogyasztás. (Azért veszem külön, mert nem akarom a kemény kábítószerek közé sorolni. Saját véleményem szerint semmivel sem rosszabb, mint az alkohol, és tapasztalat, hogy a fiatalabb társadalom (30-40 éves korosztály) sem úgy ítéli meg, mint mondjuk a kokaint vagy heroint.)

Egy általam íródó tanulmányhoz kellenének az információk. Válaszotokat előre is köszönöm!

2013. jún. 30. 13:09
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
21%
Az én gyermekem. Ki álljon ki mellette, ha nem az anyja? A világgal szemben megvédeném, és kiállnék mellette, de amit 4 szemközt kapna, azt nem tenné zsebre.
2013. jún. 30. 13:49
 12/22 anonim ***** válasza:
48%

1-5-ig terjedő skálán, ahol az 1-egyáltalán nem ítélem el...az 5- teljesen elítélem.

-kábítószerfogyasztás - 4

-kábítószerkereskedelem - 4

-garázdaság - 3

-betöréses lopás - 3

-tolvajlás - 3

-nemi erőszak - 5

-verekedés, súlyos testi sértés - 3

-emberölési kísérlet - 4

-emberölés - okkal/vétlenül - 5/3

-emberölés - nincs ok/szándékos - 5/5

- marihuánafogyasztás - 3

2013. jún. 30. 13:51
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes, nekem soha nem mondták meg, hogy kivel barátkozzak, mit nézzek a tv-ben, és az interneten utánakeresett dolgaimat sem ellenőrizték le. Mégsem nevezném a szüleimet emiatt felelőtlennek. Én is felnőttem, normális életem van, mert volt és van is józan eszem, amivel el tudom dönteni, hogy mi a jó és mi a rossz. Akiben megfordul a gondolat is, hogy pl nemi erőszakot elkövessen vagy gyilkoljon, ott csinálhat a szülő amit akar. Lehozhatja a csillagos eget is, akkor is meg fogja tenni a gyereke. Ha ezt látja otthon is, akkor egyértelmű, hogy ő is ilyen életet fog élni, drogokhoz nyúl, stb. De sok olyan eset is van, ahol normális családi háttérrel rendelkező emberek követtek el ilyesmiket.
2013. jún. 30. 14:01
 14/22 anonim ***** válasza:
54%
Bocsánat az offért, de végtelen szomorú, hogy az ember a kérdések felére már nem is szeret válaszolni, mert hasznosságtól függetlenül lepontozzák...
2013. jún. 30. 14:01
 15/22 anonim ***** válasza:
51%
Valószínűleg le leszek pontozva de nekem nincs szükségem arra, hogy ezeket külön vegyem. Mindegyiket maximálisan elitélem. Persze lehet, hogyha ellopná valakinek a pénztárcáját akkor utána is jóban lennék vele, ha meg megölne valakit akkor soha többé rá sem néznék, de a bűn az bűn és én egyiket sem szándékozom elfogadni. A drogok (tök mindegy milyen "kemény"), erőszak különösen taszít, undorít, mélységesen elitélem. Ez van, szabálykövető egyén vagyok, és nem fogok azon sírni, hogy valaki nem bírja ki, hogy betartsa ezeket a "borzalmas" szabályokat, hogy nem lopunk, verünk, dorgozunk. Tehát vannak fokozatok abban, hogy mennyire lenne kellemetlen amit tett. De mindegyiket rossz szemmel nézném, nem állnék ki mellette, és nem jöhetne hozzám utána. Tartanám vele a kapcsolatot, látnám, de ennyi. Emellett azon is elgondolkoznék, hogy mégis mit csináltam rosszul, hogy ilyen gyereket neveltem. Mondjuk ez sajnos nem csak a nevelésen múlik. Számomra az, hogy vérem a bűnös, nem oldoz fel a bűncselekmény alól.
2013. jún. 30. 14:21
 16/22 anonim ***** válasza:
5%

Kedves utolsó! Jó lehet a gyerekednek lenni...

A kérdező nem részletezte a kábítószerfogyasztást - akkor is elítélnéd a gyerekedet ennyire? Olyan eset is lehet, hogy valahol beletesznek valamit az italába, ez is drogfogyasztás...

2013. jún. 30. 14:44
 17/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ! Ez a pontozós rendszer elég jónak tűnik, örülnék, ha az ezek után válaszolók követnék a példát! :)

Utolsó: nyilván arra gondoltam, hogy valaki önszántából fogyaszt kábítószert. Ha az italba kevernek valamit, ott kivételesen a fogyasztó áldozattá válik.

Annak, aki azt írta, hogy a marihuána kapu a keményebb drogokhoz: ismerek egy embert, aki idestova 18 éve szív, de még csak meg sem fordult a fejében, hogy továbblépjen. Az alkoholt is mélyen elítéli. Én is hasonlóan gondolkozok: lehet, ilyet nem illik leírni, de mikor kisebb voltam, édesapám rendszerint összeh*gyozta magát részegen, kiabált a családdal, szétverte a berendezést is jópárszor... Akárhogy kutatok, és akárhogy tesztelem én is a testem tűrőképességét, marihuána befolyásoltsága alatt hasonló dolgok megtörténéséről még nem hallottam, és nem is tapasztaltam.

2013. jún. 30. 14:59
 18/22 anonim ***** válasza:
16%
A bolti lopást kihagytad pedig az a leggyakoribb. De én amúgy nem haragudnék rá és támogatnám az összes esetben. Az én fiam ebből marihuánát fogyasztott,kirabolt egy nőt, megerőszakolt valakit de azt csak a lány kente rá mert ő is akarta meg lopott a tescobol. Semmi gond
2013. jún. 30. 15:01
 19/22 A kérdező kommentje:
A bolti lopást nyugodtan lehet a tolvajlás kategóriába venni. :)
2013. jún. 30. 15:09
 20/22 anonim ***** válasza:

mondjuk a elkövető életkora szerintem nagyon fontos tényező

pl mikor a 2 évesen elemel egy csokit a boltból az teljesen más mint ha tiniként tudatosan teszi

de egy gyilkosságra is vonatkozik -- ott van Amerika, 6 évesen lelőtte az anyját a gyerek az apja pisztolyával

2013. jún. 30. 18:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!