Szülők, mennyire ítélnétek el a gyermeketek, ha kiderülne, hogy az alábbi bűncselekmények közül valamelyiket elkövette? (lent)
Bővebben kifejtve: írok egy pár bűncselekményt, és mindegyikhez oda kéne írni, hogy mennyire ítélnétek el érte a gyermeketek. Olyanokra gondolok, hogy kiállnál-e mellette, látogatnád-e a börtönben, szabadulása után segítenél-e neki, befogadnád-e újra, amíg talpra áll, stb.
A bűncselekmények:
-kábítószerfogyasztás
-kábítószerkereskedelem (legyen olyan körülmény, amikor valahonnan pénzt kell szereznie, de nem talál munkát)
-garázdaság (más tulajdonának megrongálása, betörés - de lopás nem!, az külön lesz)
-betöréses lopás
-tolvajlás (pl. buszon zsebtolvajlás)
-nemi erőszak
-verekedés, súlyos testi sértés
-emberölési kísérlet
-emberölés - okkal/vétlenül (pl. megerőszakolták a barátnőjét, önvédelem, segítségnyújtás elmulasztalása)
-emberölés - nincs ok/szándékos (pl. hirtelen felindulásból elkövetett, nyereségvágyból elkövetett, szenvedélyből, stb)
Valamint, van egy külön kategória: marihuánafogyasztás. (Azért veszem külön, mert nem akarom a kemény kábítószerek közé sorolni. Saját véleményem szerint semmivel sem rosszabb, mint az alkohol, és tapasztalat, hogy a fiatalabb társadalom (30-40 éves korosztály) sem úgy ítéli meg, mint mondjuk a kokaint vagy heroint.)
Egy általam íródó tanulmányhoz kellenének az információk. Válaszotokat előre is köszönöm!
1-5-ig terjedő skálán, ahol az 1-egyáltalán nem ítélem el...az 5- teljesen elítélem.
-kábítószerfogyasztás - 4
-kábítószerkereskedelem - 4
-garázdaság - 3
-betöréses lopás - 3
-tolvajlás - 3
-nemi erőszak - 5
-verekedés, súlyos testi sértés - 3
-emberölési kísérlet - 4
-emberölés - okkal/vétlenül - 5/3
-emberölés - nincs ok/szándékos - 5/5
- marihuánafogyasztás - 3
Kedves utolsó! Jó lehet a gyerekednek lenni...
A kérdező nem részletezte a kábítószerfogyasztást - akkor is elítélnéd a gyerekedet ennyire? Olyan eset is lehet, hogy valahol beletesznek valamit az italába, ez is drogfogyasztás...
Köszönöm a sok választ! Ez a pontozós rendszer elég jónak tűnik, örülnék, ha az ezek után válaszolók követnék a példát! :)
Utolsó: nyilván arra gondoltam, hogy valaki önszántából fogyaszt kábítószert. Ha az italba kevernek valamit, ott kivételesen a fogyasztó áldozattá válik.
Annak, aki azt írta, hogy a marihuána kapu a keményebb drogokhoz: ismerek egy embert, aki idestova 18 éve szív, de még csak meg sem fordult a fejében, hogy továbblépjen. Az alkoholt is mélyen elítéli. Én is hasonlóan gondolkozok: lehet, ilyet nem illik leírni, de mikor kisebb voltam, édesapám rendszerint összeh*gyozta magát részegen, kiabált a családdal, szétverte a berendezést is jópárszor... Akárhogy kutatok, és akárhogy tesztelem én is a testem tűrőképességét, marihuána befolyásoltsága alatt hasonló dolgok megtörténéséről még nem hallottam, és nem is tapasztaltam.
mondjuk a elkövető életkora szerintem nagyon fontos tényező
pl mikor a 2 évesen elemel egy csokit a boltból az teljesen más mint ha tiniként tudatosan teszi
de egy gyilkosságra is vonatkozik -- ott van Amerika, 6 évesen lelőtte az anyját a gyerek az apja pisztolyával
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!