Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg sosem lesz rám büszke?

Tényleg sosem lesz rám büszke?

Figyelt kérdés
Az édesapámról van szó. Most vagyok középiskolás és már csak egy évem van hátra a gimiből. Nálunk elég nagy az elvárás, a szüleim mérnöki egyetemet végeztek és a négy testvéremből három szintén azon az egyetemen mérnöknek tanul. A negyedik testvérem pedig biológusnak készül, szintén egy neves egyetem hallgatója. Én azonban más típus vagyok és ezt rendszeresen meg is kapom apukámtól. Úgy érzem, mintha nem lenne megelégedve a döntésemmel, mert nem mérnöknek megyek. Eleinte gondolkoztam rajta, hogy elinduljak ezen a pályán és próbálkoztam is a reáltantárgyakkal, de miután a fiatalabbik bátyámnak meggyűlt a baja a mérnöki egyetemmel úgy döntöttem én nem akarok így járni. Természetesen a bátyám tovább szenvedi az egyetemet - most lesz másodéves. Olyan ágat választottam, ami egyszerűbb és szeretem, de a bölcsészkaron van - tehát apukám szerint hülye vagyok. Életében egyszer láttam rajta, hogy büszke rám, de az is kb. egy óráig tartott. Mindig van számomra beszólása és látom, hogy ez a jövőben sem fog változni. Attól félek, hogy nem lesz kedvem hazajárni az egyetemről, mert ő továbbra is "terrorizálni" fog. Beszélni nem lehet vele, anya pedig nem szól rá, csak hébe-hóba, de az is ritka. Néha úgyérzem ötödikként én vagyok a nagy csalódás az életében.
2013. jún. 24. 17:24
 1/6 anonim ***** válasza:
62%

Olyan szakra ne menj ami nem érdekel. Mert csak nyögés lesz a vége. Sokkal sikeresebb leszel azzal a szakkal ami az érdeklődési körödet kielégíti. Azt fogod szeretni és hajtani fogsz, hogy jó legyél benne. Helyedben viszont, elé állnék és megmondanám neki a magamét. Tedd tisztába azzal, hogy téged mi érdekel. Mond el neki mi bánt téged, vele kapcsolatban. Így látni fogja rajtad, hogy kezd felnőni a gyereke.

Viszont abba igaza van, hogy egy mérnöki karon végzett hallgatót hamarabb felfognak venni és szinte nem fog csinálni semmit még is rengeteg pénzt fog majd keresni. Tehát kevés munkával is lehet sok pénzt keresni.

2013. jún. 24. 17:44
 2/6 anonim ***** válasza:
Csak a lényeg, hogy ne hogy felkapd a vizet. Csak nyugodtan beszélj mindig. Többet elérsz vele, még ha nem is sikerül meggyőznöd. Mert ha besértődsz akkor nem fog érettnek tartani.
2013. jún. 24. 17:45
 3/6 anonim ***** válasza:
gondolom 17 éved alatt már feltűnt nekik, hogy nem vagy olyan, mint a tesóid. csak ügyesen, ha szeretnek, nem lesznek problémák:) én közgázos családból indultam pszichológusnak, még mindig a lányuknak tekintenek és büszkék a jegyeimre:)
2013. jún. 24. 18:16
 4/6 belbolyhocska ***** válasza:

Szerintem mutasd meg neki mire vagy képes. Tudom nehéz, de próbáld meg elengedni a füled mellett mit mond, és később egy pár év múlva meglátod, bepótolja, amit az évek során nem adott meg, sokkal jobban fog értékelni Téged. :)

Az pedig, hogy a mérnökök olyan jól keresnek... hát... Sógorom és a felesége a BME-re jártak építőmérnöknek tanultak, mesterképzést is végeztek. Sógorom egyből el tudott helyezkedni, mert Magyarországon ő írt először egy olyan témáról, amiről még senki a diplomamunkájában. Erre figyeltek fel. Most 9 órát dolgozik, heti 5 napot, 3 órát utazik, és így keres 130ezret kb. A felesége sokáig nem talált munkát, most se ezzel foglalkozik. Valami komposztálással foglalkozó cégnél telephelyvezető lett 2 év alatt. Egyikőjük magas (feleség), a másik mélyépítő.

2013. jún. 24. 18:38
 5/6 anonim ***** válasza:

Egyet kell értenem az előttem szólókkal, hajrá! ;)

Engem érdekelne, hogy milyen szakot néztél ki magadnak, hátha tudok neked valamilyen jó tanácsot adni végzős bölcsészként. :)

2013. jún. 24. 19:24
 6/6 anonim válasza:

"egy mérnöki karon végzett hallgatót hamarabb felfognak venni és szinte nem fog csinálni semmit még is rengeteg pénzt fog majd keresni"

úristen.

2013. júl. 9. 00:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!