Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetnénk? Több mint 1...

Mit tehetnénk? Több mint 1 éve lakunk együtt a párommal az én szüleimnél, de nem a legjobb így.

Figyelt kérdés
Szóval úgy hozta a sors hogy a párom hozzánk költözött, előtte egy albérletben lakott, de azt nem bírta egyedül fizetni. Nekem eddig nem volt állásom, de most már dolgozom én is 2 hónapja. Azonban saját lakást belátható időn belül nem tudunk venni. Nagyon szeretnék már nem együtt lakni a szüleimmel, mert néha kicsit irritálóan viselkednek velünk. Amúgy a húszas éveink közepén járunk, de így családalapításra sem tudunk gondolni egy jó ideig. :(

2013. jún. 23. 00:13
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sok embernek nem jut saját lakásra. Megoldják lakás bérléssel. Lehet már keresni tartós bérletet is, szerződéssel. Ha pedig máshol lesz munka, könnyebben tudtok tovább lépni, mint egy saját lakásnál.
2013. jún. 23. 00:24
 2/10 anonim ***** válasza:
58%

Ne haragudj, de sosem tudtam megérteni: mi a fenének kell összeköltözni, ha nem adottak hozzá a feltételek?

A szüleidtől nagyon rendes, hogy megengedték, de láthatóan nem bírják idegekkel. Legyél rájuk tekintettel, és menjetek albérletbe, mint mások is. 50 évesen az embernek már egyedüllétre és nyugalomra van igénye, nem egy fiatal, turbékoló párosra a szomszéd szobában. Ha arra vártok, hogy hitel nélkül saját lakást vehessetek, akkor majd esetleg 40 évesen elköltözhettek, ezt remélem te is tudod.

2013. jún. 23. 00:32
 3/10 anonim ***** válasza:
4%
üssétek le a nagymamát
2013. jún. 23. 01:51
 4/10 anonim ***** válasza:
57%

nincs a szituációban semmi különös. a svéd modell, hogy milyen nagyszerű egy lakásban három generációnak lakni, csak vakítás.

a szülők nem gonoszak, a fiatalok nem élhetetlenek, csak másként gondolkozik két különböző generáció..

ma nagyon gyorsan fejlődik minden, szeretünk önállóak lenni.

egy mód van: külön lakni. az maga a csoda.

2013. jún. 23. 04:14
 5/10 anonim ***** válasza:
5%

Vállaljatok olyan állást, amihez adnak lakást vagy lakbértámogatást.

Most azt hiszem, 100 E Ft-ot ad erre havonta az állam, csak nem tudom, milyen messzire kell találj ahhoz állást pontosan.

2013. jún. 23. 06:14
 6/10 anonim ***** válasza:
81%
Én 115 ezerből vagyok albérletben gyerekkel. Szóval ha ti mind a ketten dolgoztok, akkor gondolom egy albérletet ti is ki tudnátok fizetni, és akkor nem kell a szülőkhöz alkalmazkodni.
2013. jún. 23. 06:25
 7/10 anonim ***** válasza:
74%

Arra nem gondolsz, hogy zavarjátok a szüleiteket? Nemcsak a szülők lehetnek "útban" a boldog párnak, hanem az idősödő szülők sem kíváncsiak esténként bizonyos zajokra, reggeli csörömpölésekre, nyugalmat szeretnének maguk körül. Talán ezért érzitek úgy, hogy irritálóan viselkednek veletek, erre nem gondoltál?

Keressetek egy olcsó albérletet, és éljetek boldogan.

2013. jún. 23. 08:29
 8/10 anonim ***** válasza:

Budapesten is találtok olyan 1-1,5 szobás lakást, ami kettőtöknek még elég és a pénztárcátok is kibírja, hát még egy vidéki városban esetleg.

Nem is értem mi a kérdés! :)

Egyelőre nekünk sincs saját lakás kilátásban de jól megvagyunk egymás mellett albérletben. :) A mini garzont már kezdjük kinőni, kezdem utálni, hogy nincs sehol egy ajtó kb, de ha végleg besokallok is annyi, hogy felmondjuk a szerződést és költözünk egy nagyobba, nincs ezzel probléma. Kicsit spórolni is tudunk, úgyhogy évek múlva talán sikerül egy kisebb hitel alapját összeszedni.

2013. jún. 23. 10:31
 9/10 A kérdező kommentje:
A félreértések elkerülése végett: mi nem vagyunk olyanok mint a "nagyátlag", nem bulizunk minden héten, nem szoktunk hangoskodni meg semmi ilyen nem jellemző ránk. Csak azért tettem fel a kérdést, hogy megtudjam van-e más is ilyen helyzetben, és mit lehet ilyenkor csinálni. Köszi a segítséget, majd megpróbálok albérletet keresni. Nem Budapesten lakunk egyébként, munkát is nagyon nehezen találtam több mint 2 év keresés után lett nagy nehezen, és a minimálbértől nem sokkal több, a páromé is. Amúgy hozzátartozik az igazsághoz hogy a szüleim eddig nem is engedték hogy dolgozzak, csak a tanulást erőltették, mostanra befejeztem minden iskolát, de hát nem sokra mentem eddig velük.
2013. jún. 23. 12:59
 10/10 anonim ***** válasza:
Akkor tessék országos szinten munkát keresni. Lakást bérletbe pedig mindig fogtok találni.
2013. jún. 23. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!