Mit tehetnénk? Több mint 1 éve lakunk együtt a párommal az én szüleimnél, de nem a legjobb így.
Ne haragudj, de sosem tudtam megérteni: mi a fenének kell összeköltözni, ha nem adottak hozzá a feltételek?
A szüleidtől nagyon rendes, hogy megengedték, de láthatóan nem bírják idegekkel. Legyél rájuk tekintettel, és menjetek albérletbe, mint mások is. 50 évesen az embernek már egyedüllétre és nyugalomra van igénye, nem egy fiatal, turbékoló párosra a szomszéd szobában. Ha arra vártok, hogy hitel nélkül saját lakást vehessetek, akkor majd esetleg 40 évesen elköltözhettek, ezt remélem te is tudod.
nincs a szituációban semmi különös. a svéd modell, hogy milyen nagyszerű egy lakásban három generációnak lakni, csak vakítás.
a szülők nem gonoszak, a fiatalok nem élhetetlenek, csak másként gondolkozik két különböző generáció..
ma nagyon gyorsan fejlődik minden, szeretünk önállóak lenni.
egy mód van: külön lakni. az maga a csoda.
Vállaljatok olyan állást, amihez adnak lakást vagy lakbértámogatást.
Most azt hiszem, 100 E Ft-ot ad erre havonta az állam, csak nem tudom, milyen messzire kell találj ahhoz állást pontosan.
Arra nem gondolsz, hogy zavarjátok a szüleiteket? Nemcsak a szülők lehetnek "útban" a boldog párnak, hanem az idősödő szülők sem kíváncsiak esténként bizonyos zajokra, reggeli csörömpölésekre, nyugalmat szeretnének maguk körül. Talán ezért érzitek úgy, hogy irritálóan viselkednek veletek, erre nem gondoltál?
Keressetek egy olcsó albérletet, és éljetek boldogan.
Budapesten is találtok olyan 1-1,5 szobás lakást, ami kettőtöknek még elég és a pénztárcátok is kibírja, hát még egy vidéki városban esetleg.
Nem is értem mi a kérdés! :)
Egyelőre nekünk sincs saját lakás kilátásban de jól megvagyunk egymás mellett albérletben. :) A mini garzont már kezdjük kinőni, kezdem utálni, hogy nincs sehol egy ajtó kb, de ha végleg besokallok is annyi, hogy felmondjuk a szerződést és költözünk egy nagyobba, nincs ezzel probléma. Kicsit spórolni is tudunk, úgyhogy évek múlva talán sikerül egy kisebb hitel alapját összeszedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!