Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek van e olyan bűn...

Szerintetek van e olyan bűn amiért egy szülő titagadja a saját gyerekét?

Figyelt kérdés
2013. jún. 21. 09:20
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
52%
szerintem csak a családon belüli erőszak az egyetlen bűn.
2013. jún. 21. 11:26
 22/30 anonim ***** válasza:
58%
Elkényeztetés is rossz, meg a hanyagolás is, ettől lesznek bűnözők a gyerekek, bármi történjen akkor is a gyerekem marad
2013. jún. 21. 12:01
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

Az esélyt minden gyermek megkapja azzal hogy megszületik.

Ezért szeretik az emberek annyira a gyerekeit. Viszont ha valaki elveszi más életét vagy családon belül erőszakot követ el azért nemjár bocsánat.

2013. jún. 21. 12:03
 24/30 anonim ***** válasza:
76%

Ez a szülő hibáztatás nekem nagyon nem tetszik. Elfogult sem vagyok ezzel kapcsolatban, nincs gyerekem, és a szüleimmel remek a kapcsolatom.

De ha mondjuk rossz ember lennék, azért anyám lenne a hibás? Akkor azért, mert anyám rossz szülő, a nagyanyám a hibás? Azért pedig a dédi? Tudod, egy ponton felelősséget kell vállalni a saját tetteinkért.

Ha a gyerekedet ne adj' isten megölné valaki, akkor a gyilkost hibáztatnád, vagy a szüleit?

2013. jún. 21. 15:54
 25/30 A kérdező kommentje:
Ismerek egy embert aki egyszer gyílkolt és az apjáék alkoholisták voltak. A gyerek semmi jót nem tanult otthon.
2013. jún. 21. 16:21
 26/30 anonim ***** válasza:
Az hogy hogyan nevelik a gyereket az már megint egy másik téma.
2013. jún. 21. 16:56
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

" Ismerek egy embert aki egyszer gyílkolt és az apjáék alkoholisták voltak. A gyerek semmi jót nem tanult otthon."

Az én szüleim is agresszív alkoholisták voltak. Amióta az eszemet tudom csak ittak, és vertek minket. Én 11 éves kislányként nem féltem a patkányoktól mert tele volt a lakás, akárcsak a csótányokkal. Gondolhatod milyen körülmények között éltünk a bátyámmal. Gyerekként még a penészes, száraz kenyeret is megettük, mert legalább ettünk.. Tudnék még mesélni milyen gyerekkorunk volt. Mégsem lett sem a bátyám sem én gyilkos, vagy tolvaj, vagy egy kötekedős alak. Megtanultunk a saját lábunkra állni.

Teljesen mindegy hogy a szülő alkoholista vagy igazi jó ember. Van egy pont amikor nem a nevelés, nem a szülői szigor vagy az engedékenység az oka annak hogy a gyerekből mi lesz. Felnőttként a saját tettünkért magunknak kell felelni..

2013. jún. 21. 17:39
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, számomra ez ott és akkor dőlne el. Persze vannak "megbocsáthatatlan bűnök", de nincs gyerekem. Ha lenne, talán mikor embert öl, én is látogatnám a börtönben, én sem bírnám kitagadni. Inkább nem akarom tudni, sose következzen be.

Nagypapámat kitagadták (sőt, majdhogynem "kiátkozták"), mert elvette nagymamámat. Tehát a dédszüleim szerint volt olyan tett, ami annyira ellentmondott az elveiknek, hogy nem tolerálták.

2013. jún. 21. 17:50
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
Igen van. Például, ha gyilkos, vagy pedofil, vagy egyéb olyan nagyszabású bűncselekményt követett el. Az pedig nem úgy működik, hogy neveljék jól, és akkor nem lesz probléma. Az emberi lélek ennél kicsit bonyolultabb. Tanulj egy kis pszichológiát. Én például most néztem egy dokumentumfilmet, amiben volt egy család, ügyvéd apa, anya otthon, gyerekek jótanulók, sportolók, az iskola kedvencei voltak, mindenki szerette őket, nem bántak velük rosszul, de nem is engedtek meg nekik mindent, voltak barátaik, bulizhattak. Erre az egyik fiú fogta magát és lelőtte az egész családot. Amikor kikérdezték, akkor ő maga is mondta, hogy boldog volt a családja, és nem voltak rosszak a szülei, és ő sem tudja miért tette. Erről ennyit.
2013. jún. 21. 18:53
 30/30 anonim ***** válasza:
Unokatesóm eldobta a gyerekét. Nagyszülők nevelték fel a gyereket, aki 15 évesen kést fogott a nagyanyjára. Az ok? Megkérte huszadszorra is, hogy szedje össze a mosnivalót és vigye ki.
2014. ápr. 1. 22:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!