Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mikortól van beleszólása az...

Mikortól van beleszólása az új párnak abba, hogy a gyerektől külön élő szülő mennyit költ a gyerekére?

Figyelt kérdés
2013. jún. 20. 13:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
30%
Közös gyerek után. Mondjuk kompenzálásként toronyórát lánccal vesz a másik gyereke meg száraz kenyéren él akkor igenis van beleszólása.
2013. jún. 20. 16:51
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Bármelyik oldalin is állsz, érdekes, hogy ez egyáltalán fölmerül.

Szerintem egyik oldalnak sincs köze ahhoz, hogy a másik oldalon, hogyan osztják be azt ami jut, vagy marad.

Ex oldaláról: miért érdekel, hogy beleszól? Ő dolguk, nem a tied. Van gyt., amit mindketten elfogadtatok. Abból és amit te hozzáteszel mindenre futnia kellene.

Új pár oldaláról: lehetőleg ne fontolgass ilyet, hogy beleszólsz, de azért azt valamilyen módon mégis jelezni kell, hogy te nem akarod eltartani, csak azért mert másik oldalon mindent meg kell venni a gyerek érdekében.

2013. jún. 21. 10:17
 13/17 anonim válasza:
11%
Ha ez teged zavar akk mi a budos p*cs*ert mentel hozza? Vagy hagyd ott vagy fogadd el a tenyt h a gyerekei fontosabbak mint a 2. Felesege...
2013. jún. 23. 06:09
 14/17 Snl.Drako válasza:
Az új párnak abba nincs beleszólása, hogy a nem vele élő szülő mennyit költ a gyerekre. Maximum baráti viszonyban lehetnek, és akkor barátként beleszólhat, amennyire a távol élő szülő engedi, de egyébként miért lenne bármiféle ráhatása egy tőle független vagyoni helyzetre?
2013. jún. 24. 09:20
 15/17 anonim ***** válasza:

Hát valóban nem szólhat bele. Nálunk is hasonló a helyzet, a férjem hat számjegyű gyerektartást fizet a kisfia után gyerektartásként, plusz ott hagyta a házat, a rajta lévő hitelt persze szintén fizeti....és még ezek után is sokszor mi veszünk ruhát neki...de erről a gyerek nem tehet. Ő úgy nőtt fel, hogy mindent megkap és nem kell ezért teljesíteni, minden alanyi jogon jár, 9 évesen laptop, 14 évesen motor, ha a szülők nem veszik meg,akkor ő megveszi magának, mert mindig van pénze. Ebbe én nem szólhatok bele, mert az ő gyereke, ő pénze..

Nekem két gyermekem van az előző házasságomból, és én szigorúan fogom őket, tanulni kell, azaz első. Az első laptopot érettségire kapják ajándékul. Amit tőlem kapnak, az nyelvvizsga, különóra, nálam ez a fontos, hogy a fejüket tömjem, ne a zsebüket. Nem állítom, hogy ez a jó, vagy az rossz, hiszen felnőnek mindhárman. A férjem kisfia kettes tanuló és valószínű szakmát fog tanulni, arra is szükség van, az enyémek egyetemet végeznek és mérnökök lesznek, de a társadalomnak minden szakmára szüksége van..

Szóval hagyni kell a szülőket úgy nevelni a gyermekeiket, ahogy akarják, ebbe nem lehet beleszólni.

2013. jún. 25. 12:06
 16/17 anonim válasza:
Azért ez a kérdés nem olyan egyszerű. A második házasságban nyilván közös háztartás van. Nem hiszem hogy bárki örülne ha a tartásdijon felül még minden elmenne az előző házasságból való gyerekre. Természetesen az észerű kiadásokon kivül. Volt részem benne amikor a férjem a fél fizetéséből még mindig a gyerekét támogatta volna Én meg elartottam őt is meg a közös gyereket is
2013. jún. 26. 10:28
 17/17 anonim ***** válasza:
15/16-nak. Csak gratulálni tudok az ÉDESANYÁNAK! Nagyon ésszerűen és szeretettel neveli csemetéit! Sok sikert kívánok mindőjüknek az élet minden területén! Egy szülő ha szorgalomra neveli gyermekét,sokkal többet ad részére,mintha vagyont adna neki!
2013. jún. 27. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!