Mikortól van beleszólása az új párnak abba, hogy a gyerektől külön élő szülő mennyit költ a gyerekére?
Bármelyik oldalin is állsz, érdekes, hogy ez egyáltalán fölmerül.
Szerintem egyik oldalnak sincs köze ahhoz, hogy a másik oldalon, hogyan osztják be azt ami jut, vagy marad.
Ex oldaláról: miért érdekel, hogy beleszól? Ő dolguk, nem a tied. Van gyt., amit mindketten elfogadtatok. Abból és amit te hozzáteszel mindenre futnia kellene.
Új pár oldaláról: lehetőleg ne fontolgass ilyet, hogy beleszólsz, de azért azt valamilyen módon mégis jelezni kell, hogy te nem akarod eltartani, csak azért mert másik oldalon mindent meg kell venni a gyerek érdekében.
Hát valóban nem szólhat bele. Nálunk is hasonló a helyzet, a férjem hat számjegyű gyerektartást fizet a kisfia után gyerektartásként, plusz ott hagyta a házat, a rajta lévő hitelt persze szintén fizeti....és még ezek után is sokszor mi veszünk ruhát neki...de erről a gyerek nem tehet. Ő úgy nőtt fel, hogy mindent megkap és nem kell ezért teljesíteni, minden alanyi jogon jár, 9 évesen laptop, 14 évesen motor, ha a szülők nem veszik meg,akkor ő megveszi magának, mert mindig van pénze. Ebbe én nem szólhatok bele, mert az ő gyereke, ő pénze..
Nekem két gyermekem van az előző házasságomból, és én szigorúan fogom őket, tanulni kell, azaz első. Az első laptopot érettségire kapják ajándékul. Amit tőlem kapnak, az nyelvvizsga, különóra, nálam ez a fontos, hogy a fejüket tömjem, ne a zsebüket. Nem állítom, hogy ez a jó, vagy az rossz, hiszen felnőnek mindhárman. A férjem kisfia kettes tanuló és valószínű szakmát fog tanulni, arra is szükség van, az enyémek egyetemet végeznek és mérnökök lesznek, de a társadalomnak minden szakmára szüksége van..
Szóval hagyni kell a szülőket úgy nevelni a gyermekeiket, ahogy akarják, ebbe nem lehet beleszólni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!