Szinte minden mai gyerek elkényeztetett, hisztis, kiállhatatlan? Miért van ez?
Sztem ennek sok oldala van.
1) Nem mindegyik az, egyáltalán.
2) Minden gyereknek van hisztis korszaka és dackorszaka. Neked is tuti volt, legalábbis rossz pillanataid. Még a legjobb gyerek is bekattan néha.
3) Benne van a dologban vastagon az is, hogy túl liberális lett a nevelés, mert a gyerek jogait félreértik, és azt hiszik, nem szólhatnak rá.
4) Szülő dolgozik látástól Mikulásig, ráhagy mindent a gyerekre, pont azért, hogy érezze a szeretetet, amiért nem tud vele időt tölteni... azt csinálhat a kölök, amit akar, nézi a Való Világot stb. meg pénzelik, hogy kompenzáljanak, és minden szart megvesznek nekik.
5) A mostani szülőgeneráció már jó részt az a fajta modern generáció, akik félreértik a szavbadság fogalmát, és azt mondják, azt csinálok, amit akarok, nem szülhatsz bele... és nyilván ezek a gyerekeiket sem fogják arra nevelni, hogy legyenek tekintettel másokra.
6) Sajnos manapság sok helyen a hisztis és másokra tekintettel nem levő magatartással lehet előbbre jutni... tulképpen minden szülő azt akarja a gyerekének, hogy legyen neki jó, így sokan erre nevelik őket.
# 17/17 Időpont ma 12:23
igen rátaláltál a pontra: ha a szülö nem következetes, és ezt a gyerek csak tudja (ergo a dolognak csak füstje van de lángja nincs) akkor jofrmán akár még szembe is köpi az anyját mert nem tud vele mit csinálni... a legjobb erre az én rokonságom:
engem és a bátyámat anyám ugy nevelt, hogy tudtuk hogy ha rosszat csinálunk kapunk (sarokban térdeplés, fakanállal segre verés, aztán mikor a fakanál eltört jött a légycsapó) így nagyon jo gyerekek voltunk.. később mikor már kaptunk zsebpénzt annak volt fenyitő hatása, mert ő bizony nem adott zsebpénzt ha azt mondta, hogy bünti van, de "kölcsönt" se ha kértünk...
unokanővéreméknél és unokahugaimnál a szülök nem voltak ennyire következetesek, meg is lett az eredménye: amig én és a bátyám többynire önállóak vagyunk, addig ő náluk anyuka 16 órákat dolgozik és tulórázik, hogy a lányok eltudjanak menni vásárolni, avgy éppen bulizni, de a tető is megmaradjon a fejük felett...
Ne nevessetek ki, de jó példám van erre. Mi kutyázunk. A kutyának
- fizikai fáradtság
- szellemi fáradtság
- szeretet
az, ami szükséges, hogy kezelhető, jól nevelt kutya legyen.
A gyerekeknél is hasonló, csak más a sorrend, de feltétlen szükséges, hogy kellőképpen ki tudja magát tombolni, azaz fizikailag lefáradjon - szaladgálás, ugrálás, séta, kirándulás, mozgás.
Foglalkozni, foglalkozni, foglalkozni, vagyis versek, mesék, találós kérdések, mondókák, feladatok, melyek a korának megfelelőek, vagyis a szellemi lefárasztás.
És a szeretet.
Ebből a háromból amit én látok, a kölykök ki vannak csapva a játszótérre, és jó esetben legalább mozognak valamennyit, a szellemi lefárasztás max. a tv előtt fekszenek és kapcsolgatják, a szeretet - megkap mindent, mert azt hiszi a szülő, hogy ezzel a szeretetét fejezi ki. Csoda, hogy ennyi az elkényeztetett, hisztis, kiállhatatlan gyerek?
De azért azt kell hogy mondjam, vannak jó példák is. Szerencsére. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!