Most ezért én vagyok a hibás? Megbuktam, megvonják a családit, minden miattam van.
A helyzet az, hogy majdnem 310 órát hiányoztam a suliból, ebből 5 volt igazolatlan.
Mindenből megvoltak a jegyeim, mégis évet kell ismételnem, ráadásul megvonják a családit a sok hiányzás miatt! Ezt mind az igazgató mondta..
Nem önszántamból hiányoztam, nem lógtam, 3 műtétem volt ebben az évben, az egyik után 5 hétig itthon kellett maradnom..
A szüleim üvöltöznek velem, kaptam már pofont, pedig nem tehettem róla.. Most mit csináljak?... Ráadásul évet ismételni nagyon ciki..
Szülői értekezleteken mindig elmondják, hogy a tanórák hány százalékától, már az igazolt hiányzót sem lehet osztályozni, és ismételnie kell. Nem tudom, mennyi ez, pedig sokszor hallottam már. Viszont ha az én gyerekem hiányzott volna ennyit biztosan megkérdeztem volna az oszályfőnököt, hogy hogy is van ez.
A családit úgy tudom csak igazolatlan hiányzásért vonják meg, vagy esetleg ha betöltötted az iskolakötelesség felső határát.
Kérdezd meg az osztályfőnöködet!
Itt valami suss-muss van a dologban (nem gondolom, hogy a részedről):
300 mulasztott óra után nem automatikusan következik az évismétlés, hanem a tanári karnak össze kell ülnie, és megbeszélni, hogy értékelhető-e a tanuló teljesítménye (van-e elég jegye)
másrészt mindenképpen figyelembe kell venni, hogy egészségügyi okok miatt hiányoztál
Javaslom, hogy a szüleid menjenek be az igazgatóhoz, és beszéljenek vele!
Megbeszélni velük a fellebbezést...az évismétléssel nem tudsz mit kezdeni...de a családi megvonással igen. Mert a hiányzásod nem lógás volt, hanem igazolt, betegség miatti, emiatt nem vonhatják meg a családit...
Nem tudom,hogy emiatt, vagy az ismétlés miatt is áll a bál?
A szüleid hibáztak, ezért verik le rajtad... Egyik füleden be, másikon ki... Mást nem tudsz tenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!