Érdemes lenne megnézni a gyerekkel a Halott menyasszony címú filmet?
csak a te felügyeleteddel és fél szemmel figyeld a kisebbiket, h mire hogyan reagál, de alapvetően szerintem megnézhetik már.
ui: a coraline tényleg para, simán 16-os karikát kellett volna kapnia
Nem.
Én éppen tegnap néztem egy filmet, amit a németek csináltak a halálról (gyászolok), egy három és fél órás kiváló darabot. A film elején ott volt szépen leírva, hogy iskolai oktatásra nem alkalmas, nem, is szabad felhasználni, mert megzavarhatja a gyerekek személyiségfejlődését.
Nem tudom, hogy hány évesek, de jobb volna, ha regényt vagy mesét olvasnál nekik, vagy ők maguknak. Nézzék meg később ezt a filmet. Meglesz ez később is.
Attól függ milyen lelkületűek.
Én nyolc évesen fűrészt néztem, nem zavart, de csak meséltem róla a barátnőmnek és hetekig rémálmai voltak.
Istenigazából a halott menyasszony egy furcsa szerelmi történet. Van benne sok szép és kedves pillanat (tiszteletet Burtonnek!) igazi happy end a vége (a gonosz meglakol, a szerelmesek összejönnek)
Ráadásul ordít róla az animáció, így eleve nem tűnik valóságosnak a gyerek szemében.
Én megnéztem a kishúgommal, ő 10 éves lehetett, amikor látta. Nem ijesztő, inkább elgondolkodtató. A halál sem rémisztően van ábrázolva, inkább olyan dolog, ami elkerülhetetlen, de nem feltétlenül rossz.
A sok idióta mese mellett szerintem ez egy kimondottan igényes, értékes film. Már csak a stop motion technika miatt is nagyon érdekes, bár ezt egy ilyen fiatal gyerek talán nem tud értékelni.
Viszont én is ajánlanám a Karácsonyi lidércnyomás c. filmet.
Meg. Inkább nézzék a Halott Menyasszonyt, meg a Karácsonyi Lidércnyomást, mint a mai idióta meséket. Igen, gyilkosság... De az Oroszlánkirályba is az van, és még rengeteg mesében... De legalább tanulságos, és van mondanivalója. Főleg a Karácsonyi Lidércnyomásnak.
Nincsen gyerekem, de ha lenne, akkor a 80'-90' évek meséin nőne fel, az tuti. Én is ezeken nőttem fel, és a mai napig huszonéves fejjel bármikor megnézem pl a Pocahontast.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!