Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? (anya-gyerek, továbbtanulás)

Figyelt kérdés

19/F vagyok, a helyet a következő.

Sokszor szoktam veszekedni anyummal, igazából nincs meg közöttünk sajnos a "nyugodt probléma megbeszélés".

Továbbtanulással kapcsolatos:

Szeretnék kimenni Bécsbe tanulni, a jelenlegi egyetemről. Eleinte benne volt, majd mikor mondtam, hogy a kollégiumi helyem nem jó, mert drága, de lesz olcsóbb is, akkor ennek veszekedés lett a vége.

Mondtam neki nemrég, hogy lehet, hogy kapok helyet az olcsó kollégiumba.

Erre az volt a válasza kiabálva, hogy "felejtsd el, nem mész sehova, nem csinálsz belőlem hülyét, sose tudod mit akarsz, maradsz a mostani egyetemen és elvégzed"

A saját pénzemből mennék ki, és keresnék gyorsan munkát, hogy tudjam fizetni. Hiába próbáltam vele megbeszélni, nem lehet, mert "nem mész ki azt mondtam".

Sokszor gondolok arra, hogy nem szólok neki, befizetem a kollégiumot, és nem érdekel mit mond. De utána eszembe jut, hogy mi van, ha segítség kellene, vagy valami.

Kissé félek attól, hogy mit csinálna ha titokba kifizetném és elmondanám neki. (kidobna??)

Ez a nagy álmom, hogy külföldön tanuljak, és nem akarok hogy ketté törjön, de lelkileg gyenge vagyok. Mit tegyek?

Mit tudtok tanácsolni?

Mit tennétek ti a helyemben?

2013. jún. 3. 23:40
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Ha tavasszal is kitudsz menni,akkor inkább akkor menj,és addig tudsz itthon dolgozni.
2013. jún. 4. 11:41
 12/23 A kérdező kommentje:

Ti egyébként mit tennétek?

Tennétek anyutok véleményére, és mindent megtennétek hogy kimehessetek, vagy nem vállalnátok a konfliktust és maradnátok?

(tud valaki egy jó álláskereső oldalt? csak érettségim van eddig)

2013. jún. 4. 12:15
 13/23 anonim ***** válasza:
2.vagyok.Nem értem amúgy miért lettem lepontozva,de annyira nem is érdekel.Álláskereső oldalt nem tudok mondani sajnos.Egyébként én a helyedben vállalnám a konfliktust,ha amúgy megtudok élni valamiből,valakinél.
2013. jún. 4. 17:27
 14/23 anonim ***** válasza:

Kislány, lehet csak nekem akadt meg a szemen a dolgon, szóval rákérdezek: Azt írtad, h először benne volt, de csak mikor jött részedről a variálás, akkor baszta fel magát. Akkor az a baja, h drága lesz? VAGY az, h el akarsz menni, pláne még variálsz is? NEm mindegy!

(Apukám is hasonló idegbeteg időnként, elpattan nála valami, és akkor nem lehet vele beszélni, de amúgy nagyon értelmes, és nagyon szeretem.)

Eddig is ő fizette a ktg-eidet gondolom. Én úgy látom, h anyád egyszerűen idegbeteg, és betegesen ragaszkodik hozzád, mint a kicsi lányához, és betegesen elutasít minden változást. Ez begyöpösödöttség. Ő sem tudja, h miért nem, csak az "azt mondtam" a logikus magyarázat. Ez erővel való visszaélés. :(

Az a benyomásom, h anyukád nem boldog. És önértékelési gondjai is vannak ("nem csinálsz belőlem hülyét". b+, miért csinálnál belőle hülyét azzal, h olcsóbb szállást kersel??)

Ha boldog(abb) és kiegyensúlyozott lenne, akkor nem kellene idegbetegeskednie, és lehetne rugalmasabb.

Van neki jó barátnője? Vagy rokona, valakije, aki a bizalmasa, akivel nevet, ha együtt vannak? Én azzal az emberrel próbálnék meg beszélni, h hasson anyádra. Vázolj logikus tényeket:

- először beleegyezett a Bécsbe.

- Te csökkenteni szeretnéd a ktg-eket, van benned törtetés, albi keresés stb. --> ez jó, ennek örülnie kéne, h továbbgondolod a dolgokat, optimalizálni akarod a helyzetet.

- Bécsben nagyobb eséllyek kapsz munkát, mint itthon (és magasabb fizetést!), tehát minden, amit kitaláltál jövedelmező a jövőre nézve.

2013. jún. 5. 17:53
 15/23 anonim ***** válasza:

További 2 fontos dolog:

Pofon: Ha elcsattan, légy határozott és rideg jéhideg. Állj fel, és húzd el a csíkot, ne válaszolj neki telefonon sem. Kőkeményen hozd a tudtára, h nem tehet meg veled bármit. Felnőtt ember vagy. A saját életedet éled, nem az ővét. Mivel szeret téged, meg fog lágyulni, és "tanulni fog" a helyzetből, h tisztelnie kell téged.!

MÁsik: elfelejtettem. de amint eszembe jut, írom.

2013. jún. 5. 17:57
 16/23 A kérdező kommentje:

Fiú vok.

Amúgy köszi. Csak néha a családban szintén elég nagy problémák vannak, akkor meg tuti a fejemhez vágná, hogy "még te is kezded olyan vagy mint XY"

Egyébként azért variáltam, mert az első koli drága lett volna. Én drágálltam, nem ő.

2013. jún. 5. 18:04
 17/23 anonim ***** válasza:

Blöff: Figyelj, lehetsz laza is, és mondhatod, h halasztasz, slussz-pasz, h előteremtsd (külföldön!) az anyagiakat, h aztán a saját lábadon állva kifizethesd a koleszt meg mindent. Na ettől a falra fog mászni. Hátha magától kimondja, h akkor csináld csak a bécsi egyetemet, és ő kifizeti Neked, amíg nem találsz állást.

hm?

Ne add fel az álamid! Max halaszd el azokat!

ha fél év múlva mész Bécsbe, akkor is jó lesz. De ha ezt kell tenned, tedd! A konfliktus kellemetlen, de egyszer úgyis elmúlik, és ismét betölti helyét a szeretet. De az álom széttörése széttört marad egy életre.

2013. jún. 5. 18:05
 18/23 anonim ***** válasza:

Fiú vagy? Oh, Szivem, akkor pedig kapd össze magad, mert a jó csajok a tökös srácokra buknak, és álmaid tündéri istennője is le fog lépni mellőled, ha anya szoknyája alá tartozó pasi maradsz idősebb korodra.

Kitartás! puszi!

N28

2013. jún. 5. 18:07
 19/23 A kérdező kommentje:

halasztanék én szívesen, ha lenne munkám itt Magyarországon. Szombathely meg Zalaegerszeg van közel, de nem tudom hogyan lehet eredményesen, csak érettségivel munkát keresni.

Menjek be mindenhova kérdezősködni? vagy mi? Mert ha minimálbér is, már jelentősen meghosszabbítaná a kint tanulás időtartamát.

2013. jún. 5. 18:26
 20/23 anonim ***** válasza:
Most, h jön a nyár, feküdj rá a googlira, és keress munkát Bécsben. Akkor lesz 3 hónapod, h, h összejöjjön valami. Beiratkozni meg csak szept-ben kell.
2013. jún. 5. 18:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!