Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A "rossz napja van" jó mentség...

A "rossz napja van" jó mentség arra, hogy az ember leteremtse a gyerekét?

Figyelt kérdés

Annyiszor van, hogy apám minden kis apróságért, amit amúgy észre sem venne, ha "rossz napja van" bejön, elkjezd ordibálni, vüöltözik, tajtékzik, és kimegy.

És mindennap, minden héten van egy ilyen legalább.

Amikor meg mondopm anyámnak, hogy megint mi van, mi a baja, mi rosszat tettem(mindig magamat okolom, hogy én vagyok a hibás) akkor jön a "jajj, csak rossz napja van."

De ez jó mentség?

Tök jó a hangulat addig amíg meg nem történik az ilyen, és utána nagyon rosszul vagyok.

Most ilyen apróságokon felhúzza magát, hogy nyitva maradt az ablak, nem mostam el rögtön a tányérom miután megettem, hanem ott hagytam, mert elmentem filmet nézni közbe.(amit nem kötelező elmosni rögtön, de ilyenkor mikor balhés kedvében van minden hirtelen rossz amit csináltam, vagy nem csináltam)

És már elegem van.

Hogy hónapok, évek óta ez megy, én nem szólhatok vissza, mert akkor tuti nekem annyi lenne...

Miért jönnek ezzel a "rossz napja van" dumával? Akkor ha nekem is rossz napom van, én is oda mehetek random emberekhez, és elkezdhetek velük üvöltözni?

2013. máj. 30. 13:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nem. Ugyanis ellenkező esetben, ha neki van rossz napja, és mondjuk, ezért összetöri a legszebb vázádat, te sem fogadnád el ezt érvnek. A felnőtt ember főleg tanulja meg irányítani önmagát. Ne a saját gyerekén töltse ki, ha rossz napja van. Ha mégis, akkor tudjon a saját gyerekétől is bocsánatot kérni.
2013. aug. 23. 10:30
 12/14 anonim ***** válasza:

Folytatom sz előző gondolatmenetét.

Azzal, hogy a gyengébbel kiabálunk, a mi helyzetünk nem oldódik meg, inkább csak a feszültséget növeljük.

Sajnos, ha valaki otthon adja ki magából a felgyülemlett indulatokat, azzal azt bántja, aki vétlen az egészben.

Ezzel egy idő után megteremti azt a helyzetet, hogy az az illető, /itt te/, eltávolodik tőle, fél tőle, és a folyamatos félelem akár lelki, akár testi betegséggé is változhat benne.

Amikor apukádnak nincs "rossz napja", anyukáddal együtt le kellene vele ülni, és megbeszélni ezeket a dolgokat.

Anyukádtól sem azt várnám el, hogy így a szőnyeg alá söpörje a problémát. "Rossz napja van."

És ha a gyerek egy idő után a rossz napos hangulatokban nem mer hazamenni, kimarad, máshol keresi a nyugalmat?

Ezek szerint anyukád gyenge, hogy leállítsa.

Pedig, ha nem állítja le senki, egy idő után megszokottá válik, hogy a családján vezesse le az indulatait.

Én a helyedben beszélnék apukád szüleivel, nagyszüleiddel.

Talán ők hatni tudnak rá, mert ez így nem maradhat, és rámegy a család.

2013. aug. 23. 10:43
 13/14 anonim ***** válasza:
Utálom ezt az indokot, bár velem soha nem kiabált ezért anyukám. Neki is sokszor volt rossz napja, olyankor ha hazajött, láttam rajta, hogy el van kenődve. Akkor azt mondta, hogy hagyjam egy kicsit, beül a kádba, főz egy teát, és utána beszélgethetünk.
2013. aug. 23. 14:03
 14/14 anonim ***** válasza:

Veletlen becsuszik a gyerek, aztan majd lehet vele egy eleten at ordibalni. Ilyen a vilag sajnos.

Vannak orszagok (legalabbis egyet tudok), ahogy az ovodaban az ovonok ha meglatjak a gyereken, hogy valami nincs otthon rendben, hivjak a megfelelo szervezetet. Azok kihallgatjak a gyereket, es ha kell egy idore elviszik a szuloktol. Ez ido alatt mindket fellel konzultalnak, a megoldas erdekeben.

Tehat nem normalis, en is ateltem sajnos, es torzitja a szemelyiseget, amikor a beteg agyu szulo a gyermeket terrorizalja lelkileg.

2013. szept. 18. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!